Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Megane 2 Sport
Autor Wiadomość

Shymek 
seks po polsku
www.renault-sport.pl

auto: Renu Clio 3 RS
silnik:: F4R774+
moc: 355+km

Wysłany: Wto 27 Sie, 2013   Megane 2 Sport

Sprzedam moją "troszkę" zmodyfikowaną Megankę 2 Sport
Jest to rocznik 2004, seryjnie 2,0T 225KM/300Nm, ABS/ASR/ESP, klima automatyczna, pełna elektryka szyb / lusterek, xenony, przeciwmgielne, wspomaganie kierownicy.
Kupiłem przy przebiegu 72 tys jakieś 2 lata temu, teraz jest niecałe 110. Posiadam wszystkie FV od momentu wyjazdu auta z fabryki :) i pełną historię serwisową ASO (auto bezwypadkowe)

Silnik po kapitalnym remoncie i zakuciu. Od tej pory przejechane 4tys. km (w tym prawie 2000 km docierania):
- kute tłoki Wossner, 2gi nadwymiar czyli 84mm (seria ma 82,7mm)
- kute korbowody PEC
- panewki głowne i korbowodowe ACL Race (z zamkami więc się nie obrócą)
- uszczelka pod głowice Cometic 1,3mm
- nowy rozrząd (Gates + pompa wody AISIN)
- Olej Millers CFS
- nowe swiece z Megane 3 RS
- nowe cewki DENSO
- szpilki głowicy ARP
Zewnętrzna chłodnica oleju (16sto rzędowa)
BOV (zawór upustowy) Forge
Orurowanie IC aluminiowe Forge (owinięte taśmą termoizolacyjną) + silikony Forge
Powiększony Intercooler (kopia Forge z Francji)
Wydech 3" na 2 przelotowych tłumikach (idealnie mieści się w normie głośności - mierzone przez Policję ;) ) wraz z Downpipe 3" (de-cat)
Wydajniejsza pompa paliwa 255l/h (Francuski odpowiednik Walbro 255 które pobierają za dużo prądu i palą bezpieczniki)
Dolot powietrza do turbiny silikonowy + wkładka gąbkowa Pipercross w obudowie filtra powietrza
Wtryskiwacze Siemens DEKA IV 630cc (seryjnie też są Siemensy ale tylko 390cc)
Turbina z Megane 3 RS (TD04L6-15T, seryjnie jest -14T)
Skrzynia biegów wzbogacona o mechanizm różnicowy (szpera) oraz wybierak biegów z Megane 2 F1 R26 (na życzenie w 2-3 dni mogę dołożyć tam shortshifter)

Zawieszenie po kapitalnym remoncie w zeszłym roku (wszystkie łączniki, łożyska itp. przejechane 10 tys. km): amory Koni Sport, sprężyny Eibach
Wszystko sprawne, paliwo tylko Dynamic 98 + dodatek Lucasa Octanebooster

Nowy wzmocniony docisk i sprzęgło spiekowe + koło zamachowe jednomasowe Helixa (wytrzyma do 530Nm - testowane na setupach i po 600NM :) )
3 komplety felg: 1x 18" z Megane R26.R (czerwone - unikatowe, opony przód Dunlop 235, tył Accelera 225/40), 1x 17" z Clio 3 Sport (przód z oponami Toyo R888 235/45, tył Goodyear F1 215/50), 1x 18" seryjne z oponami ziomowymi Nexen (spokojnie na 2 sezony, mają 6mm, 225/40)

Deska rozdzielcza wyflokowana, 2 fotele kubełkowe Bimarco Cobra 2 (waga tylko 6kg sztuka) z pasami szelkowymi SABELT (posiadam kompletne wnętrze z seryjnymi fotelami skórzanymi), szyny OMP
Zegary AutoGauge: EGT, oil tem, boost (podłączone i sprawne)
Radio 2DIN ALPINE IVA-505R (z navi) + głośniki Rainbow + wzmacniacz SONY

Tarcze hamulcowe nowe, nawiercane Brembo (tył wymieniony razem z łożyskami - przejechane 10 tys. km)
Przewody hamulcowe w carbonowym oplocie Goodridge, układ hamulocwy zalany Motulem RBF660

OC aktualne do końca 23 grudnia, przegląd na dniach się kończy więc go odnowie

Aktualna moc 300KM + 400Nm dostępne w przedziale 2500-5500 obr :)
Tylko tyle ponieważ wystrojony setup jest bezpieczny - spokojnie można go podkręcić programem wyżej ale ja potrzebowałem auta bezawaryjnego dlatego nie szukałem granic możliwości ;)

Zewnętrznie auto wzbogacone o carbonowe obudowy lusterek i słupków B (prawdziwy carbon - nie folia), delikatny daszek z tyłu oraz przednią dokładkę zderzaka z Cupry 1R.
Zrobiony też dolot zimnego powietrza ze zderzaka wprost na filtr

Cena 42000 do negocjacji
PW lub 606 40 11 40

Kilka zdjęć:

www.renault-sport.pl
Ostatnio zmieniony przez Shymek Wto 27 Sie, 2013, w całości zmieniany 3 razy  

was79 
no ja mam M1 do wynajęcia

auto: yaris TS
silnik:: 1NZ-FE
moc: nykm

Wysłany: Wto 27 Sie, 2013