Bad-i pkt 6.1 przepisów ogólnych... czyli który? bo ja nie potrafie tego znaleźć (ale zakładając bedize to w kolejnosci liczba wygranych rajdow, liczba wygranych oesów? wynik 1 rajdu sezonu?)
Przem_106 no tylko i wyłącznie o to mi chodzi, żeby nie było ja nie dyskryminuje szutrów, bardzo nam się spodobały i jest szansa że zawitamy w przyszłym roku na którąś z el. po luźnym.
Maciejewski w radiu luz wlasnie powiedzial ze buduje fieste r2, prace sa juz mocno zaawansowane i auto wg. niego bedzie konkurencyjne dla c2 gdyz jest duzo lepiej zbalansowane.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009
zbalansować różnicę 30KM to może być trochę trudno
A wracając do tematu 12 rund myśle że optymalnym rozwiązaniem byłoby:
12 rajdów
8 rajdów wolno jechać
z 6 rajdów liczymy punkty.
Patrząc na to z innej strony RPP jest do nauki a więc nie powinno się odbierać możliwości startu zawodnikom. Tak więc 12 rajdów jak najbardziej tak, a że większości nie stać na to, no cóż są tacy których stać i to oni potem będą jeździć w RSMP a nie Ci którzy wygrywali RPP bo byli lepsi od innych.
szkoda tylko, że teraz za pucharówkę trzeba zapłacić ponad 170 tys PLN netto...
Młodzi zawodnicy mają ogólnie ciężko, kiedyś można było pojechać CC, SC, 106, Lanosem w pucharze i była zabawa i "tanie rajdowanie" na w miarę wyrównanym poziomie sprzętowym..
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009
- układ hamulcowy wzmocniony, przednie zaciski czterotłoczkowe, tarcze 325 mm, specyficzne przewody, hamulec ręczny hydrauliczny i korektor siły hamowania dwuobwodowy.
Puchar wypas, ale nie na nasze warunki ekonomiczne.
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009
ładne są komentarze na rallyonline mówiące o dwóch pucharach które miały się odbyć a nie wypaliły: Panda i Swift, znacznie tańsze samochody a nic z tego nie wyszło w Polsce...
szkoda, że peugeot nie myśli logicznie i nie wystawia tańszego auta... ale co zrobić - też umoczą
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
Ja myślę że robią to co im góra z Francji każe. Dostają gotowe rozwiązanie i chcą je wprowadzić. A co do tańszych pucharów Mick to nie tak do końca, bo swift i panda nie ruszyły a Citroen trophy dużo droższe ruszyło.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Bo citroen zrobił to zajebiście z punktu widzenia marketingu, przyjechał Kriss Meeke na rajd polski i zrobił masakrę jadąc niepozorną c-dwóją. Wszyscy się bardzo zajarali tym samochodem i już sukces gotowy.
informacja ktora zapewne ucieszy Przem_106... w przyszlym roku w rpp bedzie prowadzona rownolegla klasyfikacja pkt tylko w ramach rajdow szutrowych, inicjatywa jest taka zeby dolaczyl rajd lausitz (mimo tego ze za granica to w odniesieniu zł za km/os wychodzi najtaniej, w tym roku wpisowe wynosilo 300 euro a było prawie 130 km oesowych podczas 1.5 dnia, w zasadzie piatkowa noc i sobota)