auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013
Chloru napisał/a:
GeKo, nie, mój noszony w kieszeni stracił kawałek "c" w "racing" więc oddam Muzykantowi a sobie wezmę nowy
Generalnie gadżet fajny. Znam tylko teorię kompozytów polimerowych ze studiów ale czy np. next time nie dałoby się nakleić naklejki i dać jeszcze jednej warstwy żywicy?
Kurde słabo z tą nalepką podeślę nową w przyszłym tygodniu.
To o czym mówisz w teorii jest możliwe.
Nałożyć żywicę pędzlem, potem zeszlifować, potem prysnąć klarem, zeszlifować i wypolerować.
Niestety nie da się wtedy utrzymać jednakowej grubości.
Natomiast w technologi w jakiej ja to robię, nie ma takiej opcji. Zbrojenie jest układane na sucho, następnie zamyka się je w próżni i wciąga żywicę do środka. Dzięki temu włókna są sprasowane a powierzchnia gładka.
Rozważę jeszcze opcję szkiełkowania wzoru. Bo to się powinno dać ogarnąć w indywidualnych ilościach
auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013
GeKo, babranie się z pędzlami i takimi tam nie wchodzi w grę przy produkcji więcej niż kilku sztuk. Dzięki za info Poczekam na naklejkę skoro Ci zostały i poknuję z folią może czy coś. Tak czy siak afery wszczynał nie będę, sępy jedne!
P.S. Ile tych biletów na Dominikanę kupiłeś?
_________________ Understeer is a crime (C) Colin McRae
auto: x
silnik:: y
moc: 99km Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Lip 2011 Skąd: Wawa
Wysłany: Pią 15 Mar, 2013
Miałam nadzieję, że to będzie "masywniejsze". Może dałoby się między te dwie połówki wsadzić jakiś grubszy materiał? Martwi mnie, że literki są wypukłe.. czy to się aby nie zedrze ?