natomiast na "amatorskie ucho" w zupełności wystarczy jakiś zestaw yamaha pianocraft + dobre kable, no i ewentualnie z czasem lepsze monitory np. B&W CM5
Ja właśnie taki gotowy zestaw Onkyo mam, do tego gramofon, dobre słuchawki i póki co nie potrzebuję nic innego. Aczkolwiek jak kiedyś będę miał większą chatę to pewnie pozwolę sobie na coś większego
Bartli napisał/a:
Audiofil oczekuje żeby po prostu jego sprzęt grał tak, jakby się było na koncercie(i nie chodzi tutaj żeby było głośno)
Ale to chyba jest nierealne do osiągnięcia Chyba, że koncert jest z playbacku
Ja mam natomist pytanie czy zmiana kabli rzeczywiście jest odczuwalna na sprzęcie z niskiej półki?
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 30 Gru, 2012
martin.h napisał/a:
Ja mam natomist pytanie czy zmiana kabli rzeczywiście jest odczuwalna na sprzęcie z niskiej półki?
jest zdecydowanie odczuwalna, przewody dołączone do zestawu są niestety bardzo niskiej jakości, przy takim onkyo wystarczą przewody za 10 pln/m by poczuć różnicę
auto: yaris TS
silnik:: 1NZ-FE
moc: nykm Pomógł: 36 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Skąd: Katowice
Najlepsze są mega hiper przewody prądowe pozłacane-posracane, a później yeb do gniazdka, które w blokach poprowadzone są na super jakości kablach.
Audiofile karwa
auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Warszawa
pit napisał/a:
Na TAGA nie natknąłem się nigdy.
TAGA podobno jest robiona w tej samej fabryce co KODA. Jako, że jestem głuchy to mi wystarcza. Kupowałem w tym sklepie w Jerozolimskich. Z Denonem 1611 + jakims subem Kody dają radę i kosztowały tyle co nic do Evo Sklep polecam. Wypada wcześniej do nich zadzwonić i powiedzieć czego będzie się chciało posłuchać. Chodzi o to, żeby mogli się przygotować.
_________________ Understeer is a crime (C) Colin McRae
też kupowałem swoje Tagi w Jerozolimskich, wybrałem jakiś "ekonomiczny" zestaw z subem
dokładnie taki
http://polpak.com.pl/prod....2_+_TSW-90_v.2
tylko wtedy kosztował z 4 stówy mniej
słuchałem u ojca tych Jamo 606 w połączeniu z Onkyo i mają zdecydowanie "ostrzejsze" brzmienie
na Tagach jest miekko i ciepło
w takim budżecie za zestaw chyba bardzo dobra opcja, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Czesio [Usunięty]
kamil napisał/a:
a tak na poważnie to za 1800-2000 k można znaleźć dużo zajebistych przodów
Ale poważnie za 2000 000 znajdę już coś przywoitego ?