auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007
Jimmi - stwierdzam co zaobserwowałem, nie nastawialem sie zle - podszedłem do tego tematu bardzo ostrożnie.
Widze ze stosujesz technike - kto nie znami ten oszołom,
czytales program?
A czy bedzie tak zajebiscie to zobaczymy za kilka lat, naprawde w tych wyborach wyzbyłem sie już tej euforii w ktora nas wprowadzają regularnie raz na 4 lata aby potem zkanalizować te emocje poprzez swoją agitkę. Proszę Cie.
Jesteś sporo młodszym odemnie dorosłym człowiekiem, myśle ze widziałem już troche wiecej od Ciebie, także szanuje twoje poglady.
_________________ Samochody to ZUO!
JIMEK [Usunięty]
Programy czytalem (jest ich chyba 5). Byly moim zdaniem bardzo konkretne ale co ja wiem...
Zauwaz ze slowo agitka ktore uzywasz wyjatkowo czesto nie jest uzywane przeciwko Tobie a.... .
Technik zadnych nie stosuje, nie mam potrzeby. Czasami jedyne co robie to zanim napisze jakies zdanie, zastanawiam sie nad nim i czasami staram sie rozladowac lezacy w nim sporadycznie ladunek emocjonalny.
Twoja prosbe rozwaze ale apeluje o to samo :564:
I jak to mowie zawsze grajac w jakas pilke np - grajmy jak dżentelmeni a nie jak bandyci
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
eM , a ile Ty masz lat, ze taki doswiadczony jestes?? lol
tak sobie przeczytalem ten temat i nic tutaj ciekawego nie ma.. pierdolenie o Chopenie.. mielismy jeden temat gdzie pisalismy jak rozumiemy polityke, na kogo bedziemy glosowac i dlaczego.. raczej bez wiekszej dyskusji ale za to z piekna wymiana pogladow i swoich spostrzezen. bez oceniania.
nie wiem kogo cenisz eM, na kogo glosowales itd.. nie interesuje mnie to ale kazdy Twoj post pomimo tego, ze wydaje sie "czysty" - wyprany z emocji to jednak trąca spora nichecia do PO.. nie istotne dla mnie jest na kogo kto glosuje.. mam wielu przyjaciol, ktorzy glosowali inaczej ode mnie. chcialbym tylko zeby nie bylo czegos takiego jak tutaj.. to oczywiscie moja subiektywna ocena. chcialbym zeby nikt nie pytal po sto razy: czy czytales program? bo to nic nie wnosi.. milo by bylo zeby wspierac ludzi rzadzacych, a nie zakladac, ze i tak im sie nie uda.. tak jak suzuki jimny jimmy powiedzial (mala parafraza) - chcesz widziec rzeczy czarne to je zobaczysz..
typowa cecha Polakow: skoro ktos idzie szybciej to podstaw mu noge.. zamiast przyspieszyc kroku..
i tego wlasnie wam zycze!!! doganiania!! a nie wstrzymywania innych.. jedni mieli szanse.. i trzeba dodac, ze jaki pierwsi wytrwali jedynie dwa lata.. a nie cztery.. co bedzie w przyszlosci zobaczymy ale warto by bylo dolozyc wlasnych staran zeby zylo sie lepiej..
proponuje cos z pozytywizmu: praca u podstaw.. chcesz zmieniac swiat to zacznij od siebie.
Jaka Jaka.
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
mikson [Usunięty]
hahahaha albo cos moze Zeromskiego by pasowalo do niektorych obecnych obietnic moze "szklane domy" made in irland/UK?
tylko dlaczego oceniasz PO po programie jedynie?
dla mnie wazniejsze jest to kto w tej partii jest i jakim jest czlowiekiem. Wisi mnie jaki program ma PIS, samoobrona i lpr. Moga byc cudowne. Ale ludzi z tych partii nie chce wiecej widziec.
W programi PIS byla walka z korupcja, sluszne, wygladala ona tak:
- bierzmy upatrzonych kolesi, dajemy im wysokie stolki
- zakladamy podsluch
- zamykamy ich po miesiacu robiac przy tym wielkie show, olewajac przepisy tak przy okazji
Albo przyklad walki z opozycja.
Upatrujemu ofiare, przygotowoujemy plan w postaci uwodzenia i naklaniania do przestepstwa. Filmujemy, zamykamy, robimy show.
Dla takich metod szkoda slow.
Jakarti napisał/a:
eM , a ile Ty masz lat, ze taki doswiadczony jestes?? lol
Ale sie usmialem.
Jakarti napisał/a:
tak sobie przeczytalem ten temat i nic tutaj ciekawego nie ma.. motyla noga o Chopenie.. mielismy jeden temat gdzie pisalismy jak rozumiemy polityke, na kogo bedziemy glosowac i dlaczego.. raczej bez wiekszej dyskusji ale za to z piekna wymiana pogladow i swoich spostrzezen. bez oceniania.
Bywa
Jakarti napisał/a:
nie wiem kogo cenisz eM, na kogo glosowales itd.. nie interesuje mnie to ale kazdy Twoj post pomimo tego, ze wydaje sie "czysty" - wyprany z emocji to jednak trąca spora nichecia do PO.. nie istotne dla mnie jest na kogo kto glosuje.. mam wielu przyjaciol, ktorzy glosowali inaczej ode mnie. chcialbym tylko zeby nie bylo czegos takiego jak tutaj.. to oczywiscie moja subiektywna ocena. chcialbym zeby nikt nie pytal po sto razy: czy czytales program? bo to nic nie wnosi.. milo by bylo zeby wspierac ludzi rzadzacych, a nie zakladac, ze i tak im sie nie uda.. tak jak suzuki jimny jimmy powiedzial (mala parafraza) - chcesz widziec rzeczy czarne to je zobaczysz..
Cenię swoich rodziców.
Moge być niechętny dla PO, chyba mi tego nie zabronisz? Kuba?
Widzisz roznice miedzy zalozeniem z gory ze ktos bedzie wspanialy,
a sprawdzeniem jego pomysłu na tą wspaniałość merytorycznie?
Jeśli do mnie totalnie nie przemawia plan dzialania to co mam myśleć o reszcie? Na boga stary.
Slepo dajesz kredyt zaufania w ten sposob.
Ja juz dwa razy tak zrobilem i dwa razy sie zawiodłem, stad moja postawa.
Jakarti napisał/a:
typowa cecha Polakow: skoro ktos idzie szybciej to podstaw mu noge.. zamiast przyspieszyc kroku..
Typowa cecha Polaków:
Piszesz o mnie i o sobie teraz i o calym forum.
Czy tacy jestesmy?
Jakarti napisał/a:
i tego wlasnie wam zycze!!! doganiania!! a nie wstrzymywania innych.. jedni mieli szanse.. i trzeba dodac, ze jaki pierwsi wytrwali jedynie dwa lata.. a nie cztery.. co bedzie w przyszlosci zobaczymy ale warto by bylo dolozyc wlasnych staran zeby zylo sie lepiej..
Ja tez zycze nam zeby bylo lepiej, przeciez nie zyczymy sobie nigdy zeby bylo gorzej?
Ja jestem dobrej mysli.
Jakarti napisał/a:
proponuje cos z pozytywizmu: praca u podstaw.. chcesz zmieniac swiat to zacznij od siebie.
Jaka Jaka.
dzik napisał/a:
tylko dlaczego oceniasz PO po programie jedynie?
dla mnie wazniejsze jest to kto w tej partii jest i jakim jest czlowiekiem. Wisi mnie jaki program ma PIS, samoobrona i lpr. Moga byc cudowne. Ale ludzi z tych partii nie chce wiecej widziec.
A po czym moge ocenić? Przeciez ta partia jeszcze nigdy nie rządziła, ba nawet rządzić nie chciała jak mogła. A jakim człowiekiem? Czy dobrym czy złym? Znasz ich osobiście?
dzik napisał/a:
W programi PIS byla walka z korupcja, sluszne, wygladala ona tak:
- bierzmy upatrzonych kolesi, dajemy im wysokie stolki
- zakladamy podsluch
- zamykamy ich po miesiacu robiac przy tym wielkie show, olewajac przepisy tak przy okazji
Rozumiem ze pracujesz w służbach specjalnych i wiesz jak to wszystko wygladało?
Czy piszesz teraz to co Ci sprzedała telewizja? Bo jest różnica.
dzik napisał/a:
Albo przyklad walki z opozycja.
Upatrujemu ofiare, przygotowoujemy plan w postaci uwodzenia i naklaniania do przestepstwa. Filmujemy, zamykamy, robimy show.
Dla takich metod szkoda slow.
Jak wyżej.
_________________ Samochody to ZUO!
JIMEK [Usunięty]
eM napisał/a:
Ja jestem dobrej mysli.
? tak? to o co chodzi?
o telewizji to nie mow bo to tak jak kaczor ktory mowi ze pregral przez tv! dobre.
Ostatnio zmieniony przez JIMEK Wto 23 Paź, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Rozumiem ze pracujesz w służbach specjalnych i wiesz jak to wszystko wygladało?
Czy piszesz teraz to co Ci sprzedała telewizja? Bo jest różnica.
Caly swiat jest zly a tylko PIS dobry.
To jak to wygladalo inaczej?
Podczas wybierania tych panow na stanowiska duzo osob sie dziwilo decyzji. Pozniej bylo juz jasne.
Czyli argumenty Tuska ze w tej kwesti jest zle byly tez biciem piany. OK
moim zdaniem tak, bo z zakładaniem firmy (działalności gosp.) nie ma tragedii. Oczywiście lepiej byłoby załatwić wszystko w jednym okienku, ale jak się nie ma co się lubi...
z firmami moim zdaniem jest tragedia, zalozenie nie trwa 2 dni, krs dziala tragicznie!!! min. 3 tygodnie lezy w krsie (ostatnio zmiane adresu rejestrowali mi 2.5 miesiaca!!! mimo ustawowego terminu 2 tygodni i nic im nie mozesz zrobic Co ziobro zrobil zeby skrocic ten czas??? huliganow obsluguja w 24h to firm by nie mogli? Do tego na zmiane adresu w skarbowce mam 30dni, a zmienic da sie tylko z krsem, US moze mnie ukarac za 3 misiace opoznienia a ja moze KRS skoczyc. Dodatkowo KRS pobiera absolutnie skandaliczne oplaty - 650zl za kazda zmiane, gdzie do chuja ida wiec podatki??
Zeby nie bylo ze tylko oskarzam, GUS dziala super, personel mily i pomocny, dorbze zorganizowany, wszystko sie zalatwia w 20 min, lacznie z nowym regonem. I kosztuje to 0 zl.
O podatkach to wogole moge godzinami rozmawiac ...
Wladza jaka obecnie ma urzednik nad przedsiebiorca jest ogromna, liczba koncesji, pozwolen etc. grubo przesadzona i puki to sie nie zmieni korupcji bedzie co niemiara.
mikson [Usunięty]
dzik wie wszystko NIE NEGOWAC
niech PO rzadzi jak najlepiej zeby nam zylo sie z roku na rok dostatniej,,
zycze im z tego z serca bo zyczac im powodzenia staram sie zyczyc tego sobie
tylko problem jest taki ze do tej pory zadna pratia lacznie z fantastycznym Pisem
nie byla w stanie wykonac nawet w kilku procentach,
a my Polacy mamy taki charakter ze chcemy szybko widocznych zmian
wiec takie sa wlasnie kielbasy wyborcze i programy ktore sa juz zenujace momentami
i to wlasnie jest najgorsze ze popadamy ze skrajnosci w skrajnosc ,, i za kazdym razem jak sa wybory, wszyscy tyle w to wlewaja emocji i flustracji ze tylko szable dawac i napierdzielac sie przy urnach wyborczych
i za kazdym razem wybrana opcja polityczna jest praktycznie odwrocona w swych pogldach o 180 stopni,
nie ma konsekwencji w dzialaniu i nie ma efektow widocznych i dlugo nie bedzie,,
jedyne co nas troszke uratowalo to wejscie do unii ,, ale to tez sie okaze na ile nas to napedzilo gospodarczo w raportach za kilka lat,
moje zdanie jest takie ze nasze dzieci beda mialy juz normalniej bo tyle moze potrwac dogonienie do minimalnego poziomu sredniej unijnej okolo 30lat
i skonczcie te przepychanki bo nic z tego nie bedzie i tak sie juz to praktycznie klotnia
pcs napisał/a:
anjas napisał/a:
eM napisał/a:
Czyli argumenty Tuska ze w tej kwesti jest zle byly tez biciem piany. OK
moim zdaniem tak, bo z zakładaniem firmy (działalności gosp.) nie ma tragedii. Oczywiście lepiej byłoby załatwić wszystko w jednym okienku, ale jak się nie ma co się lubi...
z firmami moim zdaniem jest tragedia, zalozenie nie trwa 2 dni, krs dziala tragicznie!!! min. 3 tygodnie lezy w krsie (ostatnio zmiane adresu rejestrowali mi 2.5 miesiaca!!! mimo ustawowego terminu 2 tygodni i nic im nie mozesz zrobic Co ziobro zrobil zeby skrocic ten czas??? huliganow obsluguja w 24h to firm by nie mogli? Do tego na zmiane adresu w skarbowce mam 30dni, a zmienic da sie tylko z krsem, US moze mnie ukarac za 3 misiace opoznienia a ja moze KRS skoczyc. Dodatkowo KRS pobiera absolutnie skandaliczne oplaty - 650zl za kazda zmiane, gdzie do o jejku jejku!!! ida wiec podatki??
Zeby nie bylo ze tylko oskarzam, GUS dziala super, personel mily i pomocny, dorbze zorganizowany, wszystko sie zalatwia w 20 min, lacznie z nowym regonem. I kosztuje to 0 zl.
O podatkach to wogole moge godzinami rozmawiac ...
Wladza jaka obecnie ma urzednik nad przedsiebiorca jest ogromna, liczba koncesji, pozwolen etc. grubo przesadzona i puki to sie nie zmieni korupcji bedzie co niemiara.
No i super, mamy konkretne przykłady.
Czy słyszałeś zeby ktoś te kwestie poruszał medialnie?
Jedyne co slyszalem o tekst o koncesjach, ale to akurat nie tylko w PO.
Ja słyszałem w jakiejś debacie o zmniejszeniu biurokracji poprzez zmianę zezwoleń na zgody. w praktyce oznacza to to, że jak chcesz budować dom to go budujesz i w międzyczasie składasz papiery w urzędach, a nie jak dotychczas, że najpierw dostajesz pozwolenie (i jeśli je dostaniesz po 2 miesiącach a dom już stoi to musisz go zburzyć i zbudować jeszcze raz :549: )
Taka moja uwaga - nie zauważyłem żeby Maciek stał murem za PISem więc w dyskusji jest kilka zbędnych spostrzeżeń. Z tego co zauwazyłem Maciek jest radykalnym nacjonalistą a niestety-stety takiej partii nie ma w Polsce zarejestrowanej więc będzie narzekał na każdą możliwą opcję polityczną (na komuchów bo są komuchami, na PO bo są bierni, na PIS bo się wygłupili itd)