Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: FreeMan
Czw 14 Lut, 2008
vtr kontra s16
Autor Wiadomość

OSKAR 
tylko nie ta małpa w czerwonym

auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km

Wysłany: Śro 13 Lut, 2008   

grzech napisał/a:

wlasnie Oskar, moze sprawdzimy sie bo to tez jest jakies wytlumaczenie.

Zawsze jestem do dyspozycji :devil: :devil: :devil:

Rudello 
Nazywam się Bond...

auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km

150 140 130 120 110?!?! co za roznica jak kazda hamownia pokazuje co innego
Jedna dodaje 10/15KM i 30NM druga moze odejmuje.. WTF??!!
damn ktos kiedys sprawdzał, oprocz oskara czy te urzadzenia pomiarowe trzymaja taki sam standard?
bo moze właściciele hamowni wyczuli bizsnes i dzialaja na zasadzie im wiecej "wyjdzie" tym wiecej ludzi bedzie przyjezdzac + opcje mapy na blutut :D :D

Stf 
Duuużo do czytania

auto: 991
silnik:: 3.8
moc: 400km

generalnie jako chyba najbliższy obserwator (start zza saxo) i nie mając świadomości co, jak, gdzie, kiedy, po prostu widziałem jak saxo przejeżdża obok innych aut robiąc to stosunkowo jednoznacznie :D
kurwa pomimo mojego kloca i tych wtorkowych 195km czułem się jakbym ważył z 1,8 tony. Na prawdę saxo wydawało mi się jakby miało z 20km przewagi nad 106 ( no chyba że miał rozweselający moment 3 genearcji 190Nm przez ipoda).

OSKAR 
tylko nie ta małpa w czerwonym

auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km

Wysłany: Czw 14 Lut, 2008   

juz nie przesadzaj :rotfl: :rotfl:

s16 na starcie wystrzelil i to strasznie.musialem zwyczajnie go gonic,wiec troszke pocisnalem i musialem tez kilka samochodow po prostu ominac :devil: :devil: :devil:

Dariano 
Dowidzenia

auto: CIVIC VTI
silnik:: B20C6
moc: 217km

saxorulez napisał/a:
Dariano napisał/a:
łukasza14X a nawet ciut szybciej

Darek.. :D

Bo się pokłucimy..

Prawda jest taka ze Dareczka Saxo było przekozak...

Ziom nie ma sie co unosic :) skoro jest tak jak napisaly dziewczyny to wnioskuje ze jednak oskar ma bardzo szybkie 8v a przyklad podalem na naszych samochodach ktore byly teoretycznie takie same i parzac na suche dane twoje 14X +krotka skrzynia powinno zniszczyc moje 130KM jednak tak nie bylo

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
moc: 280km

OSKAR napisał/a:

s16 na starcie wystrzelil i to strasznie.musialem zwyczajnie go gonic,wiec troszke pocisnalem i musialem tez kilka samochodow po prostu ominac :devil: :devil: :devil:

I o to mo chodzi... Ty nie wygrałeś z Bad-i delikatnie, tylko z tego co czytam przeleciałeś obok niego przy wyższej prędkości. Czyli różnica jest duża na Twoją korzyść... Gratki Oskar

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

Cytat:
Ziom nie ma sie co unosic

ja się nie uniosłem.. spoks :)

Przecież wiemy jak było.. raz Ty raz ja..

.....action speaks louder than words....

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
moc: 260,km

ja pierdola a wy dalej piana...................

Ja widze ze tutaj chlopakow nie boli to ze Oskar mnie klepnal czy ze ja mam zajechany silnik..... ale fakt ze Szeja na takim wlasnie motorze klepal dupska innym.

To wam dodam jeszcze dodatkowe info - mam kolejny wykres z ecu mastera (Bielsko Biala) z 24.07.2007 - wtedy ten pug mial 99 KW i 158 NM !!!!!!

Czy to oznacza ze Szeja znowu cos kombinowal czy moze byl szybki (moim zdaniem bardzo dobrze opisal to Chrzanek).

Co wiecej, rozmawialem na temat Puga 106 Rafala Szebli (tak tak tego co byl teraz 3 w magurskim a mogl wygrac). On ma 106 rallye tez z przezuta silnika z S16. Ma 130 KM i dostaje na prostej od seryjnego 106 Rallye.

Dziwi mnie najbardziej fakt bo nie rozumiem o co (w szczegolnosci Marek23 - no offence) sie grzeje. Moze faktycznie Szeja na takim silniku potrafil klepac innych??

Jutro rano bede na hamowni - i serio mam nadzieje ze nie wyjdzie te 130 KM bo w innym przypadku to nie wiem jak sie niektorzy ze swoich wypowiedzi wytlumacza.

I najwazniejsze, po raz kolejny to podkresle. Szeja mnie nie oszukał, powiedział mi co robil w silniku i jaka mial moc. Powiedzial jakie mial walki, jaki dolot, jaka glowice itd......

Jak pisalem w temacie ze jestem tym samochodem zainteresowany to wiekszosc pisala ze jest to super przygotowana rajdowka, i mimo opisu silnika i podania jego mocy nikt tego faktu nie komentowal (tak tak wlasnie tego ze to Agrupa a ma tylko 135 KM). Teraz jak na zawołanie pierdolicie glupoty ze co to za A grupa ktora nie ma 150 KM - szkoda ze nie widzieliscie tego faktu wczesniej tylko dopiero po tym jak Oskar mnie klepnal :/

Czasami mi sie wydaje ze ludzie maja pojecia a czasami rece mi opadaja. Nie przez niewiedze (bo ja sam takiej nie mam), ale przez sam sposob wypowiadania i znieniania zdania.

P.s. Lukasz wez zamknij ten burdel a otworzymy jak bede mial wykres

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

106 napisał/a:
Bad-i napisał/a:
dodam tylko ze wczoraj na kołach mialem min. 1.150 kg - a pewnie gdzies 1.200

wow

waga to podstawa

jak masz 1200kg onboard to oskar zjadlby cie nawet na trzech swiecach ;)

wyciagnij co sie da i bedzie lux. twoja skrzynia musi robic robote to bez laski.
zwaz auto, jedz na hamownie bedzie wiadomo co jest.

kola masz 15"?

waga auta z ksiazki 940 kg
ja - 120 kg
Łukasz - 86 kg
pelny bak paliwa - nie wiem ile
dwa kola na zapasie
kola 15"

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

Bad-i napisał/a:
P.s. Lukasz wez zamknij ten burdel a otworzymy jak bede mial wykres

zamykam na wyrazna prosbe Bad-iego

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

jedziesz badi

.....action speaks louder than words....

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

no dobra poniewaz tutaj bili konie to wrzucam to tutaj.

Dzieki BaRtO mam pierwszy wynik z rolek (auto dalej sie kreci)

127 KM i 161 NM

który pierwszy klęka do miecza - mysle ze należą się słowa z przeproszeniami nie tylko dla Szeji ;)

p.s. z tego co Oskar mi wykrzyczal to te 127 KM wyszlo przy 6.500 obrotow - teraz hamuja dalej do odcinki

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

Bad-i napisał/a:

Dzieki BaRtO

Tak myslalem ze to nasza Walentynka pojechala na hamownie. Widzialem go w jak pugiem Marcela pruł przez konstancin....

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
moc: 280km

Cytat:
który pierwszy klęka do miecza - mysle ze należą się słowa z przeproszeniami nie tylko dla Szeji ;)

Zebyśmy się zrozumieli. Ja Szeji nie zazdroszczę umiejętności, jest dobry, nawet się z nim nie ścigałem, nawet nie mam na razie licencji, więc nie o to mi chodziło.
Ja napisałem, że według mnie Szeja sobie parę gratów wymienił/wyciągnął przed sprzedażą, a to jest duża różnica.

Bad-i napisał/a:
Co wiecej, rozmawialem na temat Puga 106 Rafala Szebli (tak tak tego co byl teraz 3 w magurskim a mogl wygrac). On ma 106 rallye tez z przezuta silnika z S16. Ma 130 KM i dostaje na prostej od seryjnego 106 Rallye.

Seryjny rallye(nie odchudzony) jest szybszy od 130 konnego s16 z klatką? Proszę Cię Bad-i nie pisz takich rzeczy. Miałem sklacone(klatka dużo ważyła) s16, 120,5 konia na hamowni... I seryjnego rejlaka klepałem jakoś(miałem krótką skrzynkę) Takiej głupoty już dawno nie przeczytałem.

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

Marek23 - sorry ale nie bede dalej ciagnal tej dyskusji. Pisales swoje i kazdy przeczytal jakie bylo twoje zdanie. Bezpodstawnie oskarżyłeś Szeje.......

Wynik z hamowni pokazuje całą prawde. Silnik jest taki jaki był a Szeja widocznie to wykorzystywał.

Co do wyscigu innych aut nie bede sie znowu klucil bo nie mam zamiaru jechac do Kielc zeby ci to nagrać.

Wystarczy moj wyscig z Oskarem - ja 126.5 KM vs Oskar 112 KM i co???? Dostałem mimo ze wielu by powiedzialo ze to nie mozliwe.

Dla mnie to koniec bicia.......................... swoje udowodnilem (z pomocą i dzieki BaRtO za do dostaje pomogl i skrzyne browara)

:faja:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi