_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Wto 04 Gru, 2007
lenny napisał/a:
nie nie .... Wiertnicza przy ITI...
o to dziwki ostro koszą w takim razie ....
JIMEK [Usunięty]
lenny napisał/a:
nie nie .... Wiertnicza przy ITI...
niestety. jechali blisko za toba? zawsze sie zastanawiam jaki to ma wszystko zasieg. ja po roznych doswiadczeniach jesli juz musze podgonic zawsze patrze czy siedzi dwoch, czy jakies pospolite auto (bo takie sa najczesciej) no i czy zmieniaja pas tak jak ja.... :\
Marcel [Usunięty]
100-150m raczej max - nie sadze,zeby bylo wiecej !!
na filmie widzialm sie po lewej stronie ekraniku, nie centralnie...
to jak to mierzy prędkość???
Zawsze wydawało mi się, że radar musi być na wprost, żeby fale się odbijały i wracały. A może głupoty piszę... bo w sumie fotoradar też atakuje troche z boku...
eee przeciez na ekranie jest podana ich predkosc. Jesli lenny sie nie oddalał ani przyblizzał to znaczy ze jechali taką samą prędkością .
a jeśli samochód jest 200 metrów przed radiowozem to chyba trudno jednoznacznie stwierdzić czy się przybliża czy oddala... a różnica nawet 5 km/h może spowodować, że wpadasz w inne widełki i mandat jest np. 300 a nie 500, więc różnica spora.
Moim zdaniem powinno pokazywać prędkość obiektu filmowanego, bo inaczej to jest o kant dupy potłuc.