masz tu fajnego, malego, nowego, za pol ceny, w sklepie audio we wawie. Upewnij sie, ze sie nie pogryzie z Twoimi kolumnami (zarowno czy nie za maly jak i czy 4ohmy go nie spala). Moze uda sie pozyczyc na odsluch.
Nie zapomnij o kabelkahc jakich przyzwoitych (tylko sie nie daj naciagnac na kable za 500zl)
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011
kurde, ziom , fajnie ze próbujesz ale nie da sie czegoś tańszego znaleźć ??
ja tego będe uzywać raz w tygodniu ... jebie mnie jakość dzwieku, czy jest za srogo w sopranach czy za mocno w basach czy jak to tam sie mówi.
a tak wogóle to nie da sie tych głośników podłączyć od razu do tv ??
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011
Zacząłem czytać ten test. Sformułowania typu
Cytat:
przemyślane brzmienie
Scena rysowana była wyraźnie w linii łączącej głośniki, z dobrze zaznaczonymi planami w
głąb sceny
Bardzo dobry bas o zadziwiającym rozciągnięciu, spręŜysty z bardzo dobrym pulsem, gorąca średnica o godnym pochwały zróznicowaniu
e wiolonczela w wykonaniu Onkyo przesycona była realizmem. Brzmienie trójkąta było jednak zbyt słodkie, takie trochę lukrowane.
Bardzo spójne i realistyczne brzmienie w skali mikro.
przerastają mnie i przyprawiają o salwy śmiechu. Ja chce tanio i zeby grało. Oke ?
aha, i musi wyglądać miodnie. Świnie muszą widzieć na półce pieniondz który się swieci, błyszczy, miga, skacze, coś tam na wyświetlaczu sie pojawia, a nie że dobrze gra , bo i tak sie na tym nie znają.
Wzmacniacz (R-840):
• Moc wyjściowa (6 ?, 1 kHz, 10% THD) 65 W + 65 W
• Moc dynamiczna na kanał 75/100 W (4/2 ?)
• Pasmo przenoszenia 20 Hz–20 kHz (±0,5 dB)
• Całkowite zniekształcenia harmoniczne 0,04% (20 Hz–20 kHz, 30 W/6 ?)
• Stosunek sygnał-szum 100 dB (200 mV)
• Pobór mocy w trybie Standby 0,3 W
• Wymiary (S x W x G) 215 x 110 x 348 mm
• Waga 5,7 kg
• tryb Pure Direct dla odtwarzacza i wzmacniacza
• stacja dokująca do iPoda (panel górny)
• odtwarzanie formatów MP3 i WMA
• wejście dla subwoofera
• pamięć 30 stacji FM z RDS
• krótka trasa sygnału oraz wysokiej jakości części
• technologia VCCS
• aluminiowy panel przedni odtwarzacza i wzmacniacza
Bardzo dobry pomysl, mam podobna od 10 lat, aktualnie w sypialni, ale obawiam sie ze sie zagotuje na tych kolumnach ( za duze), plus, ze zre malo pradu i sie nie psuje.