nie prawda. kiedyś się tym interesowałem i nawet znalazłem snajperkę za kilka tys. $$$ która strzelała celnie na ponad 100m a zasięg to miała hohohohoho. myślę że to wystarczy
To znajdz ja teraz. Musiala chyba strzelac kulkami z olowiu.
Zeby wiatrowka strzelala celnie na 100m musi miec ponad 30J w 5,5mm, a to juz potrafi zabic.
Kiedys po lesie biegalem, ale nie z ASG:
Polecam tez czarny proch, bez zezwolen a sily ma tyle:
PB jest lepszy od ASG moim zdaniem znacznie. Z bardzo prostej przyczyny.
Idziesz sobie przy scianie, ktos strzeli z ASG i walnie w sciane, jest "puk", zastawiasz sie co to bylo. Jak obok ciebie walnie kulka z PB to na bank bedziesz mial odruch schylenia sie i ukrycia.
ASG jest dla tych ktorzy musza miec w reku pseudo prawdziwa bron, PB ze wzgledu na kaliber i budowe broni zwyklej nie przypomina.
PB jak i ASG ma scenariusze i liczy sie taktyka, ale zabawa jak dla mnie duzo wieksza.
Na klubowy PB chetnie pojde.
Jak mam faze na strzelanie dla strzelania, czyli szkolenie umiejtenosci to ani zabawki typu ASG ani PB tego nie zapewnia. Wtedy duzo lepsza jest wiatrowka lub bron ostra.
Na wiatrowce mozna sie pouczyc techniki, bo do tego potrzeba naprawde potrzeba duzej ilosci treningow.
Chetnie bym sie tez wybral na strzelnice jak ktos ma ochote. Zapach prochu po dlugiej serii to jest to co lubie
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 07 Lis, 2007
Pierwszy z brzegu, no i teraz to już wiadomo skąd Dzik ma pseudo Dzik , pewnie nie jednego na polowaniu w lesie ustrzeliłes? czy to nie od tego ksywka?
Tak jak pisałem PB i ASG sa sobie bardzo bliskie mi bardziej odpowiada ASG bo mamy repliki broni a sprzet do PB nie wyglada wcale.
Dziku Ani PB ani ASG nie ma podejscia do strzelania z prawdziwej broni nawet jesli chodzi o wiatrówke, jeszcze raz napisze chodzi o sama zabawe klimacik i zajawke jak ktos tego nie czuje to nie bedzie sie tym jarał proste .
A wracajac jeszcze do tych kulek . Sa kulki które rozkładaja sie w naturalnym srodowisku po 14miesiacach juz takie zamówiłem to chyba krocej niz łuska??