auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Śro 03 Paź, 2007
ja nie wiem co jest fajnego w przyciemnianiu szyb ...
w srodku jak w puszcze jest ( czarno, ponuro), szczególnie ze jedzimy małymi autami. Pozatym, czy to wygląda fajnie ?
Czarny balasek sie toczy na drodze.
Rozumiem ze wyglada to kozak na białej S klasie, z felą 22' , i przód tez jest przyciemniona, gdzies przed klubem w LA ale zeby na pugu, saxo itd ?
dla mnie lipa to jest, i do tego nie wygodne ...
ps. wezcie pod uwage ze czarny kolor pomniejsza, i aplikując czarne szyby samochód wyglada na mniejszy . No ale to moje zdanie.
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Marcel 08 napisał/a:
greg bez obrazy, ale co trzeba byc za idiota zeby przyciemnisc przednia szybe, ciut logiki kolego
i pelen chillout
Ja się nie obrażam - zapytałem. Widziałem kilka aut z ciemnymi przednimi szybami (!), ale nie były to normalne auta normalnych ludzi - stąd zainteresowało mnie Wasze stwierdzenie.
ja mam przyciemnione przednie boczne najjasniesza folia jaka byla (nie wiem ile %) a tylne troche ciemniejsza i jezdzilem tak ponad rok, do czasu
jeden pojebany gliniarz nie mial sie do czego doczepic i doczepil sie do szybek, zbadal przepuszczalnosc i dowodzik zabral do kieszeni
nie ma takiej folii, ktora przyklejona na przednie boczne bedzie miescic sie w granicach ustalonych prawem poniewaz szyby fabrycznie juz sa przyciemniane
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
ja przod sciagnalem ale lubilem gdy bylo ciemno.. ludzie sie patrza swoim wscipskim wzrokiem i nic nie widza.. moze nie wyglada to pieknie ale podobalo mi sie. teraz mam tylko tyl i jedyny problem to cofanie w nocy.. nic nie widac.
estetycznie chyba nie jest najgorzej..
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
tak sie potoczyla ze mimo mojejnieobecnosci na rozprawie sad przyznal mi mandat o 50zl nizszy niz ten glupi gliniarz
co ciekawe dwa tydnie temu ten sam gliniarz (poprzez znajomosc mojej kolezanki) dzwonil do mnie na kom zebym mu pomogl, bo zlapal jednego francuza i nie moze sie z nim dogadac takze juz moge sobie na lajcie jezdzic z ciemnymi szybkami
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Czw 04 Paź, 2007
co do tylniej szyby to sie zastanawim czy tez przyciemniac. Bo wkurza mnie czasem szczegolnie na trasie kiedy auto przedemna ma przyciemniona szybe z tylu i nic nie widac co sie dzieje przed nim... ma to wpływ na obnizenie bezpieczeństwa. a to jest najwazniejsze! prawda hothaczowcy
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Czw 04 Paź, 2007
Oczywiście, choć z drugiej strony - w nocy światła samochodu jadącego za tobą nie walą Ci tak w lusterko wewnętrzne.
Myślę że to już indywidualna sprawa wlaściciela które szybki przyciemni, a które nie.
Ja chyba bede sie decydowal na Adam 206gti option (ale jaśniejsza folia)
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...