a Państwo jest tak tanie, że mimo wzrostu gospodarczego i utrzymania deficytu budżetowego na "starym" poziomie, (choć przy wzroście deficyt powinien się zmniejszać)kasy na leczenie brakuje (bo są świńskie górki, stada ministrów, wiceministrów, ich kierowców, asystentów, sekretarek, samochodów służbowych itd.)
w każdym razie najłatwiej zabrać obywatelom z kieszeni, bo na inne kroki pozyskania albo zachowanie pieniędzy w budżecie populiści się nigdy nie zdecydują...
a teraz jeszcze kartki na paliwo chcą wprowadzić. tanie państwo, debilizmy, PZPR
Dark Lady [Usunięty]
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007
KonradMK napisał/a:
a teraz jeszcze kartki na paliwo chcą wprowadzić
Od czego bedzie zależała wysokość przydziału :
- znajomości "odpowiedniego" posła z "odpowiedniej" parti
- pojemności samochodu
- ilości dzieci w rodzinie
- wysokości zarobków
czy może jeszcze jakieś kryterium inne wymyślą ?? g:D g:D
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
znając obecny rząd:
- od ilości dzieci
- od dostarczenia lub nie dostarczenia zaświadczenia o regularnym udziale w mszy świętej
:564:
jeszcze nie wolno zapomnieć o podpisaniu oświadczenia o nie robieniu zakupów w soboty i niedziele :564:
nie no oni juz całkiem oc*****i, kuzwa tym posłom to ja bym zmaiast dietk kartki wporwadził..bo niedosc ze maja diete to jeszcze spasione swiniaki nam chca zycie utrudniac... napewno najweicej kartwek to oni sami by zagarneli..
pomysł oczywiście z dupy i socjalistyczny bo nawet jeśli rezerwy będą się wyczerpywać to paliwo kupi ten kogo stać na droższe i będzie pierwszy a wszystkie stare dziady które trzymają auto pod szmatą i wyrejestrowują je na zimę bo i tak nie jeżdżą będą zapier... autobusami i zrobi się luźniej na ulicach hehe