Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 clio vs reszta świata :D
Kilka wydarzeń z ostatniego tygodnia:
1. Clio vs nowe Scirocco 2.0T, na pokładzie scirocco dwóch gości. Pruszków, noc, ciemno... Goście dojeżdżają clio do zderzaka mimo, że są dwa pasy... Przed nami włącza się czerwone światło, scirocco staje obok. Niby nigdy nic, a na zielone ruuuraaaa... Wystartowałem odrobinę szybciej i do jakichś 12km/h odległość pomiędzy mną a scirocco się delikatnie powiększała. Pod koniec było trochę więcej niż długość.
2. Clio vs nowe audi RS6 vs Lexus GS 300. Stanęliśmy obok siebie na światłach przy Żwirki i Wigury w warszawie. Za kierownicą RS6 młoda laska (na lewym pasie), na środkowym młody yuppie w Lexusie. Na prawym jakiś drechol w czarnym Clio. Yuppie patrzy tylko na laskę i jej samochód, przygotowuje się do sprintu... Na clio nie zwraca uwagi. Zmienia się świato - Lexus but, RS6 but, Clio but. Zgodnie z przewidywaniami RS6 nas zmiażdżyło, odjechało mocno. Ale gość w Lexie przeżył podwójne rozczarowanie, bo Clio też go łyknęło
3. Clio vs nowa Camry 3,5. Aleje Jerozolimskie. Kiedyś już za gościem goniłem w Alejach i nie mógł mi odskoczyć. Dziś udało się stanać obok siebie na światłach. Kierowca z camry nie był przygotowany do sprintu - na starcie odskoczyłem jakąś długość, ale jak zobaczył, że ruszyłem ostro to zaczął gonić... Niestety muszę przyznać, że mnie dochodził... Powoli ale dochodził. Nie wyprzedził w sprincie bo musiałem hamować (maruder na moim pasie), ale Camry jest szybsza...
Gdzieś tam po drodze zaplątało się też jakieś A6 combi w dizlu z dwoma łepkami w białych czapeczkach na pokładzie, wcześniej strasznie się napinali na drodze i chyba się zdziwili jak clio i camry im odskoczyły
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Sob 01 Sie, 2009
anjas napisał/a:
... Wystartowałem odrobinę szybciej i do jakichś 12km/h odległość pomiędzy mną a scirocco się delikatnie powiększała. Pod koniec było trochę więcej niż długość.
hehehe Twoje clio przezywa druga wiosne, bo dawniej nie pisales tyle w tym temacie
Graty!
hehe, jakieś szczęście mam ostatnio
GeKo napisał/a:
anjas napisał/a:
... Wystartowałem odrobinę szybciej i do jakichś 12km/h odległość pomiędzy mną a scirocco się delikatnie powiększała. Pod koniec było trochę więcej niż długość.
Czyli czyje na wierzchu?
no moje , ruszyłem odrobinę szybciej i odjeżdżałem
Jestem w szoku. Myślałem ze takie 2.0T połknie clio.
Ja dziś też miałem przygodę z nowym CTRem.
Dojeżdżam do świateł na lewoskręt za mną srebrna strzała, patrze czy motor rozgrzany bo ruzszyłem niedawno, temp OK, no to sprawdzimy .
Na zielone skręcamy w lewo spokojnie 2 i but CTR też but. Mimo że odcinka mnie złapała 2 razy na 6700 to odjechałem mu conajmniej na 2 długości. Wpinając 4 zorientowałem się że dojeżdżam do niebieskich zaparkowanych na białych liniach do zjazdu z dwupasa przodem do mnie. Nie było sensu już hamować. Przelecieliśmy obok nich na pełnej kurwie. Następnie zwolniłem Pan z CTRa dojechał do mnie uśmiechnął się niczym Mi i popędził swe skośnokie rumaki dalej przodem.
Na zielone skręcamy w lewo spokojnie 2 i but CTR też but. Mimo że odcinka mnie złapała 2 razy na 6700 to odjechałem mu conajmniej na 2 długości.
W wzgledow oczywistych nie mozemy tego uznac za wiarygodne
Jak juz opisujemy to dzisiaj sobie przedluzylem.
Wyluzowany koles w mlodym wieku, na prawym bajerowana kobieta. Ja dodatkowe dwie osoby balastu. Koles ujezdza funkiel nowke S60 D5, na kazdych swiatlach ruszal ogniem, sporo nawet kurzyl ten dyszel. Na kolejnych swiatlach zerknal pogardliwym wzrokiem na clio 1.2 ktore stalo obok, po chwilii mogl doczytac na tylnej klapie jaki to model
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
2 tygodnie temu pojechalem sobie z Seatem Cupra zmierzona na 183KM na cwiartke dostal przynajmniej jedna dlugosc, a na 3 biegu moje dodatkowo wyraznie odchodzilo.
Stawalismy kilka razy i w zaleznosci czy dobrze wystartowalem bylem ciagle z przodu lub musialem go dojsc i wyprzedzic, oczywiscie mieszczac sie w granicach 3 biegu czyli 400metrach
Wysłany: Nie 02 Sie, 2009
dzik napisał/a:
W wzgledow oczywistych nie mozemy tego uznac za wiarygodne
WHY....? tell me łaaaaaaaj
Jak wszyscy to wszyscy -ostatnio jechalem na trasie za porsche boxsterem,i za cholere gosc mi nie mogl odejsc,chyba byl zdziwiony,bo po kilku kilometrach mignął zeby go wyprzedził i dzida za mna,pytanie brzmi-te prosiaki faktycznie tak slabo jada czy ten padliną był??
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
rabarbar napisał/a:
gosc mi nie mogl odejsc,chyba byl zdziwiony,bo po kilku kilometrach mignął zeby go wyprzedził i dzida za mna,pytanie brzmi-te prosiaki faktycznie tak slabo jada czy ten padliną był??
Stara wersji Boxtera 2.7 dostawał od mojego Saxo wiec jest to wiarygodne
_________________ when the flag drops the bullshit stops
106 napisał/a:
geko paluje na zimnym silniku
Clio ma tak dziwne że czasam pokazuje temp OK, a okazuje się ze motor jest jeszcze niedogrzany do końca. do 85C jest 6700 od 85C już można kręcić wyżej.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
to ja tez dodam, wczoraj gonilem za audi a4 2.0 T quatro (US edition) i nie moglem goscia dojsc. Startowałem za nim i do 16x nie bylo roznicy - wygladal na szybszego od mondziaka niestety
p.s. myslalem ze 2.0 T sirocco zmiazdzy clio - tym bardziej gratki