auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 31 Gru, 2008 Mondeo TS vs BMKi vs EVO IX
wracam do gry
Dzisiaj jadąc z wesołej do ursusa dorwałem trzy BMKi wyjezdzajace od Fusa, a poniewaz do tej pory nie bylo okazji sprawdzenia osiągów to zaczałem ich podpuszczac (wszystko auta testowe - widac pracownicy wracali do domu).
Ze wszystkich trzech tylko jedna podjela jakas walke (320i w sedanie bez polotu, 120d w serii 1 tez), zostala tylko 5ka sedan 525id (teraz sprawdzilem ze powinna byc szybsza a 120d powinna isc rowno) - niestety jak dojechalismy do ostatnich swiatel przed Łazienkowską została juz tylko 5ka która staneła obok. Ruszylismy w miare rowno, ja liczac na mocna IIke i IIIke trzymalem w trakcje (niestety jest juz slisko) i dopiero IIIim biegiem wyleczylem kolege o jakies pol dlugosci do momentu kiedy musielismy hamować.
No nic BMKi pojechaly w prawo a ja znowu zostałem sam
Jakaż była moja radość kiedy na wysokości Pizzy na Barskiej zobaczyłem przed sobą Niebieskie EVO IX (takie subtelne, bez wysokiej lotki). Od razu skazany na porazke postanowilem goscia podpuscic i zobaczyc ile dostane. Tak jakos sie trzymałem obok za gościem do wyjscia na Jerozolimskie, tam EVO troche ucieklo ale zaraz znalazlem sie na jego tyle (marudery przed EVO). W najlepszym dla mnie momencie, czyli przy około 120km/h na IV biegu pas sie otworzyl a my dalismy chyba rowno w palnik. Do 18 km/h Evo nie oddalilo sie nawet na milimetr, smialo moge powiedziec ze przy tych predkosciach ja go powoli (bardzo powoli) dochodziłem. Mysle ze przy dobrych warunkach idac dalej powoli bym go nawet wyprzdził
Na swiatlach przy Łopuszańskiej gosc stanął na prawym, opuszcza szybe i pyta. "Kolego co to k.u.r.w.a. za Mondeo? " troche probowałem go oszukac ale w koncu powiedzialem co i jak. Potwierdzil tylko ze nic a nic nie mogl mi uciec i ze fajne auto.
Ja z bananem na twarzy pojechałem po mamusie - zaluje tylko ze nie zapytalem czy mial cos nagrzebane, ale EVO wygladalo raczej na seryjne.
Pojechanie BMW uznaję. Dochodzenie Evo nie uznaję.
Kierownik Evo się nie ścigał, nie cisnął do końca tylko chciał Bad-i'emu zrobić przyjemność na koniec nowego roku, bo zobaczył, że ma jakieś takie oszukane biksenony i mu się szkoda go zrobiło.
a co to za mondeo dokladnie? to poprzednie tak? czy juz jest nowe ST? opowiedz cos.
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Śro 31 Gru, 2008
mowilem ze 1,2 jest KICHA jak u mnie .... ale od 3ki (gdzie nie moglismy po Benetta pojechac swobodnie) idzie a 4,5,6 MISTRZ na trasie i super przyspieszcza po redukcji z 6tki tak przy 100 na 5
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 31 Gru, 2008
Marceli ale wlasnie sęk w tym ze w lagunie czujesz ze przyspieszasz. Nie wiem czy to jest spowodowane krotsza skrzynią czy mniejsza turbiną, ale fakt faktem ze odczucia w lagunie sa o wiele bardziej na plus.
ps - nie ma nowego mondeo ST jest mondeo TS (silnik 2.5 T ten sam co w nowym focusie)