Jak wiadomo jeżdżę wolno spalanie na poziomie 8,5 l w C2 to już norma
Ale ostatnio stanąłem na lewym pasie, po prawej stronie Astra II 1,6 16v czyli taka pojemność jak u mnie ciemne szybki ładna felga i spoilerek oczywiście 3d. Podobała mi się nawet Mówię sobie dam spokój (i tak jest szybszy ) a poza tym spalanie muszę mieć nie większe niż 8,5 l :):) no i tak stoję... za mną stanął gościu Borą srebrną i siedział "na misia" przechylony tak do środka że mógł lewą ręką spokojnie otworzyć prawe drzwi. No to mówię dobra.... pojadę.... i pojechałem....
na następnych światłach czekałem na nich z minutę chyba hyhyhyhy a spalanie dalej mam 8,5 litra i co głupio wam ??????
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Śro 12 Lis, 2008
na dystansie 500 metrow to nawet nie zarejerstrowal,ze spalanie tymczasowe miales w granicach 15 l
ale i tak znecasz sie nad slabszymi
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)
auto: GolfMk4
silnik:: V6
moc: 500+km Pomógł: 20 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Skąd: Bielsko-white
Vlodarsky napisał/a:
siedział "na misia" przechylony tak do środka że mógł lewą ręką spokojnie otworzyć prawe drzwi.
to się nazywa 'na leszcza' z tego co wiem:
- 4 litery na siedzeniu,
- kadłub wraz z głową wychylony mocno w prawo
- spoczywająca na godzinie 12, wyprostowana lewa ręka
- prawa spokojnie na podłokietniku, bądź na lewarku dźwigni zmiany biegów
...tylko najlepsi tak jeżdżą
_________________ 'gdybym był młody i bez kasy, kupiłbym BRZ'
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Vlodarsky napisał/a:
chwilowe dochodzi do 18 l Oskar
hę? W fiaciorach komp pokazuje z założenia minimum 2, maksimum 25l/100, przy pełnym bucie pandą trzymam się 25 przez dłuższą chwilę zawsze (przy średnim w pobliżu 6l )
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Nie wierzę w te 8,5 litra. Albo jeździsz mega oszczędnie, albo coś jest nie tak z tym Twoim pomiarem. Ciekaw jestem tego, jak jeździsz że masz te 8,5 i czy to jest 100% miasto czy trochę trasy, no i jaki dystans?
U mnie przy pełnym ogniu pokazuje i ponad 20.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
wszystko jest możliwe, PiTT i ja mieliśmy kiedyś kumpla w klubie R19. Pittowi paliła 12l, mi paliła 12l a kumplowi 8,5l. Ale jak się przejechał kiedyś z Pittem na prawym to jak mu podawałem rękę na dowidzenia to była cała mokra i się trzęsła
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Czw 13 Lis, 2008
KonradMK napisał/a:
jak się przejechał kiedyś z Pittem na prawym to jak mu podawałem rękę na dowidzenia to była cała mokra i się trzęsła