auto: niebieskie :]
silnik:: na przedzie
moc: z tobą niech będzie.km Pomógł: 9 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Skąd: z wioski
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2015 [K] Auto miejsckie raczej heczbek
Jak w temacie, szukam dla siebie jakiegoś sensownego auta do jazdy na co dzień po mieście i chciałem zaczerpnąć opinii z zewnątrz od ekspertów, którzy wszystkie porównania mają obcykane Moje wymagania to:
- benzyna 1.6l ewentualnie 1.4-1.8l
- najlepiej 3 drzwiowy hatchback
- nie starsze niż 2002 (celuję w okolice 2006)
- klimatyzacja, elektryczne szyby, lusterka bla bla bla
- cenowo do 13kpln
Patrzyłem na Colty, Civici, Focusy, Golfy, Yarisy i inne podobne, ale bez konkretnych zwycięzców. Może macie swoje typy z uzasadnieniem czemu to, a nie inne auto, albo wśród swoich znajomych kogoś, kto chce sprzedać 'pewniaka'?
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2015
Ja bym brał focusa bo dobrze mi się nim jeździ, ale możesz też rozejrzeć się za e46 compactem, będziesz miał dużo cichsze auto, z większym wypasem. Większość egzemplarzy to 316 albo 318, wiec masz spory wybór, często trafiają sie bdb wyposażone mpakiet zew i wew. Nie wiem jaki tam montowali, ale pokusił bym sie o automat, na miasto idealnie. Do tego silnik i napędy w ogóle w dupę nie dostają, mniejsze ryzyko kupować starsze auto.
auto: niebieskie :]
silnik:: na przedzie
moc: z tobą niech będzie.km Pomógł: 9 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Skąd: z wioski
Wysłany: Sob 05 Wrz, 2015
Bonczek napisał/a:
Serce mowi Civic 7 gen w sporcie.
a wewnętrzny Qukie mówi, do tego gwint AP, brembo BBK, pakiet Type-R, fotele Recaro i do tego cała reszta... nie idę tą drogą bo na wiosnę znowu będe szukał dupowozu
Focus wydaje się być super opcją, ale zacząłem się też zastanawiać nad Alfą 147. Jakież to jest tanie
auto: Renault Clio
silnik:: 2.0
moc: zamaokm Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2013 Skąd: PL
Wysłany: Sob 05 Wrz, 2015
Alfa spoko. Tomcat mnie przekonał do tego auta, a później... kupiłem focusa mk2
Focus będzie w miarę świeży. Prowadzenie mega in plus, komfort taki sobie (niestety już na balonowatych 206/50/16 jest średnio, więc opcja na R17 nie byłaby mądra, a szkoda bo strasznie by pasowały). Ogólnie duże auto, wykończenie w środku takie o, bez polotu. Kupiłem diesla i wolałbym benzynę - byłoby ciszej. Niestety, auto 2005 rok i ruda już ze mną podróżuje wszędzie
Kuki podpytam ziomka w pracy bo on chce opierdolic chyba focusa mk2 1,6 benzyna, wiem ze strasznie dba o to auto i malo jezdzi, bo ostatnio wspominał cos ze chce kupic duze kombo bo blizniaki w drodze sa
mam bardzo duży sentyment do Clio II 1.4 16v, naprawdę mega wygodny samochód który nie robił problemów i można wyrwać sztuki w dobrym wypasie jak auto klima czy ksenon.