auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014
was79 napisał/a:
i przebieg bardzo polski
Polskie normy zaczynaja obowiazywac rowniez zagranica. Ostatnio widzialem swojego civica z mniejszym przebiegiem nizeli go sprzedalem jakies 1,5 roku temu
auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014
Jakarti, nie mam pojecia. Ale w necie jak sie poszuka to sa jeszcze stare ogloszenia z przelotem w okolicach 220kkm a teraz w ogloszeniu u handlarza jest 185kkm
EDIT: moglbym to zglosic na policje i byloby to dochodzone jako oszustwo. Ale samochod stoi jakies 600km od mojego miejsca zamieszkania to nie bede jechac zeby sprawdzic co jest na liczniku.
Placac kilka euro mozesz miec sporo danych na temat kazdego zarejestrowanego tu auta, miedzy innymi dane bylych wlascicieli, data i wynik przegladow okresowych, itp. Jezeli ktos do mnie zadzwoni to powiem jaki byl przebieg w chcwili jak go sprzedawalem.
Dobrze to znosi LPG. Gazują ludzie i jeszcze moce robią.
Problematyczne jest zawieszenie, którego naprawa jest dość kosztowna. Chodzi o miechy powietrzne i cały układ.
Auto jeżeli jest sprawne, jest naprawdę rewelacyjne. Jeździłem kiedyś takim troszeczkę i bardzo chętnie przygarnąłbym na stałe jako pojazd wielozadaniowy.
auto: rs
silnik:: benz
moc: miljonkm Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Kwi 2012 Skąd: kk
Wysłany: Czw 06 Lut, 2014
antoś napisał/a:
Problematyczne jest zawieszenie, którego naprawa jest dość kosztowna. Chodzi o miechy powietrzne i cały układ.
To fakt. Zawieszenie to jest takie, że ilośc kompresorów do allroad'a tej generacji jakie wymienilismy w przeciągu paru ostatnich lat, jest większa niż zsumowanych wszystkich innych aut w których było zawieszenie pneumatyczne. Ale w sumie ten allroad był poligonem doświadczalnym dla VAG jeżeli chodzi o takie zawieszenie, więc nie dziwne. Musieli się na błędach nauczyć
+ części silnikowe do 2.7biturbo w sumie tanie nie są i czasami ciężko z dostępnością (np dobrą, pasującą chlodnice dostać to graniczy z cudem *pomijając serwis, gdzie kosztuje tyle co pół auta*)