Bad-i - Nie 22 Maj, 2011 niech mi koorwa ktos wytłumaczy bo nie rozumiem tego sportu.
Pierwszy pit stop - sytuacja wyglada tak ze Vettel jedzie .6 sekundy za Alonso.
Zjezdza Vettel do serwisu, Alonso zjezdza kolko pozniej.
Czas serwisu to roznica .2 sekund..
Po wyjezdzie z pit stopu Alonso ma strate 3.4 sekundy
JA SIE PYTAM GDZIE I SKAD TA STRATA?bizon - Nie 22 Maj, 2011 yy, vettel pojechal pretkie kolko? Bad-i - Nie 22 Maj, 2011
bizon napisał/a:
yy, vettel pojechal pretkie kolko?
myslisz ze nadrobił 4 sekundy na kolku ??martin.h - Nie 22 Maj, 2011
Bad-i napisał/a:
niech mi koorwa ktos wytłumaczy bo nie rozumiem tego sportu.
Pierwszy pit stop - sytuacja wyglada tak ze Vettel jedzie .6 sekundy za Alonso.
Zjezdza Vettel do serwisu, Alonso zjezdza kolko pozniej.
Czas serwisu to roznica .2 sekund..
Po wyjezdzie z pit stopu Alonso ma strate 3.4 sekundy
JA SIE PYTAM GDZIE I SKAD TA STRATA?
Teleportacja, Red Bull stosuje to od tego sezonu Bad-i - Nie 22 Maj, 2011 czy jest jakis portal netowy na ktorym mozna porownac/sprawdzic wyniki, czasy, kółko po kółku?bizon - Nie 22 Maj, 2011 moze vettel szybkie a alonso slabe. dywaguje sobie, faktycznie by trzeba obejrzec zapis kolko po kolku.Gaydek - Nie 22 Maj, 2011
Bad-i napisał/a:
bizon napisał/a:
yy, vettel pojechal pretkie kolko?
myslisz ze nadrobił 4 sekundy na kolku ??
Tak
Bad-i napisał/a:
czy jest jakis portal netowy na ktorym mozna porownac/sprawdzic wyniki, czasy, kółko po kółku?
Niestety nie znam Jakarti - Pon 23 Maj, 2011
Bad-i napisał/a:
a to nie tak, ze alonso mial stare gume z drutami wiec jechal wolniej a vettel robil akurat kołeczko na swiezych, cieplutkich oponach wiec mogł pocisnac?CHRZANEK - Pon 23 Maj, 2011 Ogólnie nuda.
Hegemonia Vettela - powtórka z czasów dominacji Schumachera...Bad-i - Pon 23 Maj, 2011
Jakarti napisał/a:
Bad-i napisał/a:
a to nie tak, ze alonso mial stare gume z drutami wiec jechal wolniej a vettel robil akurat kołeczko na swiezych, cieplutkich oponach wiec mogł pocisnac?
nie do konca bylo by to uzasadnione. Taka sama sytuacja miala miejsce pozniej, kiedy to do pit stopu zjezdzali Hamilton i Vettel. Okazalo sie ze Hamilton wyjechal za Vettelem dokladnie tyle samo ile wynosila roznica przed Jakarti - Pon 23 Maj, 2011 nie wszystko da sie zrozumiec M - Pon 23 Maj, 2011 Ach ten Badi Bad-i - Pon 23 Maj, 2011
Jakarti napisał/a:
nie wszystko da sie zrozumiec
kiedys Canal + mial kamery w boksach itd..... Mozna bylo sobie wszystko wyliczyc.
Teraz jak ten poyebany Borowczyk komentuje to nawet nie widzi kto wyjezdza z boksu a tym bardziej kto kogo wyprzedza i na jakich jedzie oponach faldzip - Pon 23 Maj, 2011
Bad-i napisał/a:
a tym bardziej kto kogo wyprzedza i na jakich jedzie oponach
pirelli tez sprawy nie ulatwia - daja jakies zolte, srebrne i huy wie jakie te kolory napisow, co to trzeba sobie przy tym kole kucnac zeby je dojrzec
Kiedys jak byly jeszcze opony "prawie" slick, to twarda = bez paska, miekka = z bialym paskiem przez srodek, co by go slepy w nocy nawet dojrzal. Powinni dac jakies takie biale na krawedziach i bedzie git.
A co do Alonsoi tej straty, to tez tego nie rozumiem moze czegos nie pokazali w TV, a on gdzies pojechal w krzaczory na ktoryms zakrecie?
Ale za to ten Vettel to juz mnie zaczyna wkoorwiac, dalby innym sie z wyciestwa nacieszyc.fydi - Sob 28 Maj, 2011 Trochę miał farta http://www.trf1.net/multi...yuk-kazasi.html