Loko - Wto 03 Lip, 2012 Główna ma twardość 50 N/mm, a pomocnicza 10 N/mmkubas - Wto 03 Lip, 2012 To jest twardo czy nie? Jak to się ma w stosunku do tego co testowałeś w saxo ?Przem_106 - Wto 03 Lip, 2012 Ile twoje auto wazy?
50-tki to spręzyny uwazane juz jako twarde w małych autach jesli chodzi o rajdy asfaltowe. Najczęsciej stosuje się 40-tki na nierowny asfalt do aut typu 106/saxo.
Spręzyna Peugeot Sport do 106 miała twardosc cos ok. 48N/mm i mi się na takiej jezdziło lepiej niz na 40-tce!
Przykładowo pucharowa asfaltowa do 206 ma ok 65N/mm, szutrowa zas ok. 45N/mm.
Wg mnie będzie bardzo dobrze szczegolnie na rownym kubas - Wto 03 Lip, 2012 Hmm waży coś około 800-850kg. Kwestia tego że z tyłu obecnie jest 19m drążek skrętny i 24mm stabilizator, pewnie przydałyby się drążki tak z 22-23mm grube...Przem_106 - Wto 03 Lip, 2012
kubas napisał/a:
Hmm waży coś około 800-850kg. Kwestia tego że z tyłu obecnie jest 19m drążek skrętny i 24mm stabilizator, pewnie przydałyby się drążki tak z 22-23mm grube...
Raczej nie do kupienia kubas - Wto 03 Lip, 2012 Spokojnie do kupienia tyle że za chore pieniądze:
prawie każda średnica Anonymous - Czw 27 Wrz, 2012 ktos cos wie o tym zawiasie??
http://www.bc-racing.co.uk/Kamill - Sob 06 Paź, 2012 Pytanie do ekspertów, czy tylna belka w clio ph1 pasuje od zwykłej wersji do sporta ? Czy trzeba szukać koniecznie tej od sporta jeżeli jest pokrzywiona ?Anonymous - Sob 06 Paź, 2012 pasuje,ale radze szukac takiej od sporta bo różnią sie stabem,w sporcie jest z 10 mm grubszyKamill - Sob 06 Paź, 2012 A staba sie nie da przełożyć ze zgietej belki?Anonymous - Sob 06 Paź, 2012 Jesli dobrze pamiętam on jest tam wspawany,trzeba by rzucić na to okiem,pewnie sie da wyciąć i wspawacGeKo - Sob 06 Paź, 2012
Kamill napisał/a:
Pytanie do ekspertów, czy tylna belka w clio ph1 pasuje od zwykłej wersji do sporta ? Czy trzeba szukać koniecznie tej od sporta jeżeli jest pokrzywiona ?
Tak po prawdzie sam nie wiem, jedni mówią ze taka sama tylko przełożyć staby a inni że szerokość jest jednak inna i to nie to samo. Osoby które przerabiały temat.Anonymous - Nie 07 Paź, 2012 Ja przerabiałem temat,przyjebałem w krawola i musiałem cos na szybko znależć,belka od zwykłego clio weszła bez problemu,nie pamietam jak z szerokościa było,moze nawet tego nie sprawdzałem bo miała byc tylko na chwile(oczywiście została do tragicznego końca tego auta),pamiętam ze sie tymi stabami różniły i odczuwało sie to w czasie jazdyKamill - Nie 07 Paź, 2012 Dzięki chłopaki za odpowiedzi, będę obmyślał dalej mój szczwany plan Anonymous - Pią 12 Paź, 2012 Pytanko do wszystkich którzy mają zawias GAZ-a,sciągaliście go sami z uk,czy ogarnialiście przez kogoś w Polsce ??