To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie

Niemy - Pią 11 Maj, 2012

Dzięki Siema!
Panowie powiedzcie mi jeszcze czy zestaw poli z saxo 96->99 jest taki sam jak do saxo 99-> ?

siema - Pią 11 Maj, 2012

Niemy napisał/a:
Dzięki Siema!
Panowie powiedzcie mi jeszcze czy zestaw poli z saxo 96->99 jest taki sam jak do saxo 99-> ?
Wydaje mi się, że nie ma różnicy. Jak kupowałem do swojego rocznika 2001, nie pamiętam bym trafił gdzieś na zróżnicowanie wg. rocznika w przypadku Saxo.
Strona Powerflex'a, która zazwyczaj uwzględnia różnice w konkretnych modelach, też nic nie mówi o tym by były jakieś różnice pomiędzy rocznikami. Tak samo na ebay'u- żadnego Powerflexa do Saxo 96-99.

kamil - Pią 11 Maj, 2012

jest różnica tylko w stabilizatorze, wcześniej chyba był węższy stabilizator. W wahaczach nie ma różnicy
faldzip - Pią 11 Maj, 2012

Wsio takie samo jest. Sprawdzilem dla VTS 1.6 16V mk1 i VTR 1.6 8V mk2 w serviceboxie numery tych gum wahaczy, srednice staba i numery gum staba i wszystko identyko.
Niemy - Pią 11 Maj, 2012

Dzięki Panowie

Siema i faldzip zgłoszo się po pomuka, reszta już dostała

:pom:

klimo - Pią 29 Cze, 2012

Wszyscy tu tylko o glebach jak volkswageje jacyś a ja mam pytanie czy takie amory, które w zestawach kupuje się ze sprężynami obniżającymi dają rade w jeździe na seryjnej sprężynie i nie obniżonej belce? Mam tu na myśli np. Apexa - obniżenie od 25 do 60 mm ale wg numerów amor ciągle ten sam, jest on więc skrócony o te 25 mm względem serii i bez gleby nie pojedzie czy da rade wsadzić te amory w seryjną sprężynę i belkę? To samo odnośnie Koni Sportów i Spaxów z regulacją twardości? Podobno Koni na twardszych ustawieniach tylko z glebą? Zaciekawiło mnie to ostatnio a jakoś odpowiedzi nigdzie nie mogę znaleźć, chodzi o zawias do Saxo
Anonymous - Pią 29 Cze, 2012

klimo napisał/a:
Wszyscy tu tylko o glebach jak volkswageje jacyś

Big mistake :rotfl:

B-Rey - Pią 29 Cze, 2012

To pytanie z mojej strony na dzisiejszy dzień: Jakie sprężyny do Koni Sport? Oryginalne Koni (Vogtland) czy Eibach pro-kit? Bardziej skłaniam się do vogtlandów bo skoro są oferowane fabrycznie pod regulowane Koni to mają najlepszą charakterystykę pod ten amortyzator. Zależy mi na tym żeby mieć miękko jak ustawię miękko i mieć twardo jak ustawię twardo. Słyszałem że Eibachy pro-kit dobrze utwardzają już seryjny amortyzator ale nie traci się zbyt dużo na komforcie. What do You think BOYS?
pum - Pią 29 Cze, 2012

zdajesz sobie sprawę, że miękko/twardo to pojęcia bardzo względne.
B-Rey - Pią 29 Cze, 2012

Oczywiście, zdaję sobie sprawępumfkp. Trudno określić twardość... Na żywo to bym przynajmniej pokazał :rotfl: Kiedyś eM napisał, że jak dojeżdża na TD to ma ustawione maksymalnie miękko i jest "tapczan". EM dobrze by było jakby rozwinął to pojęcie.
M - Pią 29 Cze, 2012

Tapczan = prawie seria
B-Rey - Pią 29 Cze, 2012

Dużo twardziej jest eM?
Michał - Pią 29 Cze, 2012

:rotfl:
duzo to ile ?

Przem_106 - Pią 29 Cze, 2012

B-Rey napisał/a:
Zależy mi na tym żeby mieć miękko jak ustawię miękko i mieć twardo jak ustawię twardo.

Tak to się nie da ustawiac nawet proflexa bez rozbierania ;D

M - Pią 29 Cze, 2012

Tak naprawde to ja nie wiem o co chodzi