To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Przem_106 - Nie 19 Lip, 2009

ade napisał/a:
dobra rejserzy, a co wrzucic na tyl do astry lepiej jakies bieznikowane pseudo sliki markgum/maxxsport czy lepiej jakas seryjna oponke? rainsport2, t1r...

Najlepszym wyjsciem bedzie to samo co masz na przedzie :rotfl:

ade - Nie 19 Lip, 2009

Przem_106 napisał/a:
ade napisał/a:
dobra rejserzy, a co wrzucic na tyl do astry lepiej jakies bieznikowane pseudo sliki markgum/maxxsport czy lepiej jakas seryjna oponke? rainsport2, t1r...

Najlepszym wyjsciem bedzie to samo co masz na przedzie :rotfl:

niestety cena r888 jest niesprzyjajaca w tym roku:/

Janusz - Nie 19 Lip, 2009

ade napisał/a:
dobra rejserzy, a co

te, panie nie pchaj sie pan...... mojego problemu jeszcze nie rozwiązano ;p znaczy ja go nie rozwiązałem :P choć w sumie wszyscy porównują opony o których pisze do f1..... to może te f1 wziąć.....

leon - Nie 19 Lip, 2009

bierz f1 :D +1 do performance i +50 do wyglad na miescie :D
Anonymous - Nie 19 Lip, 2009

Reasumując! Bierz f1 bo to najsensowniejsze rozwiązanie.

Oczywiście można na co dzień jeździć na R888 ale

kształt i głębokość bieżnika sugeruje jak ta opona radzi sobie z aquaplanningiem :ass:
Czyli tylko dla hardkorów pokroju "Wal-marta"... :]

:pom:

ade - Nie 19 Lip, 2009

Janusz napisał/a:
ade napisał/a:
dobra rejserzy, a co

te, panie nie pchaj sie pan...... mojego problemu jeszcze nie rozwiązano ;p znaczy ja go nie rozwiązałem :P choć w sumie wszyscy porównują opony o których pisze do f1..... to może te f1 wziąć.....

bierz rainsporta 2, tani i dobry, exalto sa wypasionymi oponami do normalnej jazdy, mocno zrownowazone i bardzo trwale.. do upalania to i tak zadna roznica czy sa trwale bo sie beda nierownomiernie zuzywac... wiec lepiej kupic cos tanszego i czesciej zmieniac

ade napisał/a:
bierz rainsporta 2, tani i dobry, exalto sa wypasionymi oponami do normalnej jazdy, mocno zrownowazone i bardzo trwale.. do upalania to i tak zadna roznica czy sa trwale bo sie beda nierownomiernie zuzywac... wiec lepiej kupic cos tanszego i czesciej zmieniac

na oponach nie zamierzam oszczędzać, do unirojala zaufania nie mam :P a f1 mi się wizualnie nie podobają...;p michelina nie lubię bo za bardzo rozreklamowany....

niedługo będzie 20 stron o doborze opon tak jak u pita z felgami, dobra chyba wezme f1 ;p

Przem_106 - Nie 19 Lip, 2009

Jezdzilem na F1 i jak dla mnie za miekkie. Mialem 195/45/15 i to, ze byly miekkie i dobrze kleily, to mi nie przeszkadzalo. Miekkie miala boki tzn odczuwalna byla praca tj lekkie kladzenie sie opony przy skrecaniu. Moze tak mialo byc? Ogolnie bardzo fajna i chwalona przez wielu opona, ktora daje tez rade na mokrym. Ja wole jednak twardsze i trwalsze np Pirelli P6000 lub P5000
martin.h - Nie 19 Lip, 2009

Przem_106 napisał/a:
Ja wole jednak twardsze i trwalsze np Pirelli P6000 lub P5000

No właśnie jak to jest z tymi P5000, dużo osób je chwali. Na suchym jak się nagrzeją to są świetnie, super kleją, aż wyczuwalny jest progres w hamowaniu. Natomiast na mokrym... katastrofa. W sumie to nie mam porównania do innych opon, ale według mnie strasznie szybko tracą przyczepność, i to zarówno przy przyspieszaniu/hamowaniu jak i na zakrętach.

pit - Nie 19 Lip, 2009

Jak miałem Pirelli P6000 to czułem się jak bym miał RWD :/ tokyo drift :lol2:
Loko - Nie 19 Lip, 2009

P6000 to mega syf, to nawet nie jest opona uhp i do takich opon nie ma podejścia, montowali je na pierwszy montaż do focusów i było na nie mega dużo narzekania :rotfl: w rodzinnym dupowozie :rotfl:
Gaydek - Nie 19 Lip, 2009

W Pumie też ją montowali.
ade - Nie 19 Lip, 2009

januszek jak zwykle nie wie czego chce:d wiec skupmy sie na moim problemie...

bieznikowny slik typu markgum/maxsport czy dobra uliczna opona (niech bedzie np f1)...

na tyl, na przodzie jest r888

pit - Nie 19 Lip, 2009

Teraz mam s.drive fajny miękki kapeć daje rade na wodzie. Problem że zbyt miękka ścianka oraz po trzech wizytach na lotnisku z przodu zrobił się slik :D
Ale na strita i kreske polecam.

Next step PARADA SPEC2 na ulice, lotnisko R888

ade ściśnij poślady i kup r888 ;p