Mam taką samą (A2 z 2010 roku) i jestem zadowolony vitesse - Sob 18 Lut, 2012 rower mtb, ale opony semi slick 1,75, glownie miasto czasami jakis skrot przez bezdrozabizon - Sob 18 Lut, 2012 w zaleznosci od rozkladu procentowego... ale jesli miasto glownie glownie, to v-b bedzie ok. ewentualnie xt/xtr.vitesse - Sob 18 Lut, 2012 glownie miasto, xt/xtr poki co nie potrzebuje, slx, lx to max co bym narazie chcial miecbizon - Nie 19 Lut, 2012 lx mialem w supporcie i zakatowalem, fakt, ze to kwadrat, wiec najslabsza opcja.
czy slx to nie jest opcja "pseudo wyczynowa" w sensie hasania po krzakach? mam obecnie chyba sporo osprzetu slx, ale do najlezejszych to on nie nalezy.
wydaje mi sie, ze do napierania po bulwarach to jednak xt i w gore. bo nizej to w sumie obojetne co masz i rownie dobrze mozesz miec tarcze, bo to nie jest rower klasy 7kg.CHRZANEK - Nie 19 Lut, 2012
bizon napisał/a:
jesli szosowka to faktycznie tarczy nie potrzeba. ale w kazdym terenie bedzie ona lepsza.
Dobry V będzie lepszy niż tarczówka na mechanice.
Z kolei tarcza na hydraulice to już inny przedział cenowy.
Nie dajmy sie zwariować na szose tarcza jest mało racjonalna.
Sam mam SRAM 9.0 (ale sie zrymowało) czyli taki odpowiednik szimanowego XT i biorą ściekle jak ceramika w RS6 Czasem az sie boje hamowacrasta - Nie 19 Lut, 2012 Ale nie ma lansu. bizon - Nie 19 Lut, 2012
CHRZANEK napisał/a:
bizon napisał/a:
jesli szosowka to faktycznie tarczy nie potrzeba. ale w kazdym terenie bedzie ona lepsza.
Dobry V będzie lepszy niż tarczówka na mechanice.
Z kolei tarcza na hydraulice to już inny przedział cenowy.
Nie dajmy sie zwariować na szose tarcza jest mało racjonalna.
Sam mam SRAM 9.0 (ale sie zrymowało) czyli taki odpowiednik szimanowego XT i biorą ściekle jak ceramika w RS6 Czasem az sie boje hamowac
dobry v bedzie lepszy niz slaba tarczowka na mechanice, tudziez zuzyta tarczowka, ale w ten sposob porownujac nigdzie nie dojdziemy
oczywiscie zgadzam sie ze na typowa jazde szosowa tarcza potrzebna nie jest. do miasta rowniez.
tarcza natomiast ujawni swoja przewage w kazdym terenie, przy zlej pogodzie oraz np przy zdeformowaniu obreczy.jozekrj - Nie 19 Lut, 2012 jak by ktos chciał to znalazłem u siebie w domu zabytkowy Hampel RST DX
oczywiscie tarczówka mechaniczna z lat 90
wypasiony sprzęt można powiedzieć ze dwu tłoczkowy
zestaw zacisk klocki klamka linka z pancerzem adapter tył pod 160mm
Jacek - Pon 20 Lut, 2012 dla wszystkich hh co się brandzlują nad swoimi nowinkami technicznymi
http://www.youtube.com/wa...d&v=W-rAv43UFnAwas79 - Pon 20 Lut, 2012 mistrz martin.h - Wto 28 Lut, 2012 W tym przypadku mogę być drugi
no name - Wto 28 Lut, 2012 martin.h, zaraz się okaże że ujowy rower wklejasz martin.h - Wto 28 Lut, 2012 PiTT, tutaj chyba nie zagląda kamil - Czw 01 Mar, 2012 No dobra, kupiłem sobie nowy rower
Rama Gary Fisher Genesis z duraluminium 17,5"
Osprzęt Shimano LX i Alivio
Kierownica z carbonu Scarbar
Amortyzator aluminium - Marzocchi TXC
koła 28" szosowe Alexrims AT450
siodełko Fizik
Hamulce Avid
resztę napisze jak mu się przyjrzę. Ogólnie waga ok 12 kg, więc nie jest źle
Ogólnie sprzęt składany 2 lata temu za jakieś 5 tysia a kupiony za 2 k Przejechane ma może ze 200 km ...