Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo
M - Pią 07 Wrz, 2012 A jak jest w sytuacji gdzie tracisz prace i przestajesz spłacać kredyt?Cartoon - Pią 07 Wrz, 2012 Musisz szybciej znaleźć kupca albo wynająć i z tego spłacać dalej kredyt... o ile nie chcesz stracić mieszkaniaAnonymous - Pią 07 Wrz, 2012 No tak,logiczne,przepraszam ja taki troche słabo jestem ogarnięty zyciowo.
Kurka wodna ,chyba jednak kupie tą chate (nie,nie,nie te Wasze ,Wawa jest bez sensu)M - Pią 07 Wrz, 2012 Czyli de facto właścicielem mieszkania jest bank dopóki nie spłacisz ostatniej raty?kamil - Pią 07 Wrz, 2012 jak to w kredycie. Ty jesteś właścicielem, ale Bank ma wpis do hipoteki.Mucha - Pią 07 Wrz, 2012 ciekawe czy jest opcja lepsza i gorsza... ale swiadomosc placenia do banku "dla siebie" mi bardziej odpowiada niz placenie wlascicielowi do kieszeni,...
no jeszcze tylko 25 lat i bedzie moje M - Pią 07 Wrz, 2012 Jak zwykle powołam sie na kalkulacje których źródła nie pamiętam - chodzi o granicę 6 lat.
Jeśli sprzedasz mieszkanie przed upływem 6 lat to będziesz w plecy względem wynajmu.
Dopiero po 6 latach taniej jest posiadać mieszkanie niż wynajmować je.Cartoon - Pią 07 Wrz, 2012 Narzeczona kupiła to mieszkanie niespełna 3 lata temu i po sprzedaży nie będzie stratna, więc źródła kłamią
Za wynajmowanie takiego mieszkania przez 3 lata byłaby stratna pewnie ze 100k (36x3=108 )PiTT - Pią 07 Wrz, 2012 hmm... 3k za 2 pokoje to raczej górna stawka
z tego co się orientowałem to od 2.5k są 3 pokoje w nowym budownictwie, fajnie urządzone z garażem... sam garaż to 200 lekką rękąM - Pią 07 Wrz, 2012 Jak ktoś ma kredyt bez odsetek to może tak Cartoon - Pią 07 Wrz, 2012
PiTT napisał/a:
hmm... 3k za 2 pokoje to raczej górna stawka
z tego co się orientowałem to od 2.5k są 3 pokoje w nowym budownictwie, fajnie urządzone z garażem... sam garaż to 200 lekką ręką
Tak strzelałem - kumpel za mniejsze mieszkanie w gorszym stanie płaci 2200 ale pewnie masz rację, że to górna stawkaFranek - Pią 07 Wrz, 2012
PiTT napisał/a:
hmm... 3k za 2 pokoje to raczej górna stawka
z tego co się orientowałem to od 2.5k są 3 pokoje w nowym budownictwie, fajnie urządzone z garażem... sam garaż to 200 lekką ręką
Zależy.
Na mokotowie fajne budownictwo z garażem to własnie ok 3K za 2 pok.PiTT - Pią 07 Wrz, 2012 w takim razie Wilanów to dzielnica dla biedaków
za 3k to już 3 pokoje na lajcie się znajdzie
2 pokoje do 2.5k przeważnie
poza tym Mokotów to jednak nie Bemowo, czyż nie? Cartoon - Pią 07 Wrz, 2012 no nie, nie ma co porównywać...
Mokotów nie umywa się do Bemowa Jakarti - Pią 07 Wrz, 2012 heheheheheeheheheheehheee