Rasputin - Wto 17 Kwi, 2012 Czynsz w Wawie zabija. 14tys zł miesięcznie kosztuje wynajecie małego lokalu na pl.Wilsona
W Arkadii za lokal pod Sushi najemca płaci 60tys zł miesięcznie. Ale i tak nic nie pobije Nowego Światu gdzie czynsze za sam lokal to +/- 100tys zł. Plus do tego inne opłaty + min.100tys ...ja nie wiem jak mozna na plus wychodzic przy takim czynszu Barejka - Wto 17 Kwi, 2012 Rasputin, ale to stawki za rok? Rasputin - Wto 17 Kwi, 2012 x12 i masz stawkę roczną CHRZANEK - Śro 18 Kwi, 2012 PANOWIE !!!
Jutro jest mecz LM Chelsea VS Barca.
Może spotkamy się w "Pauzie" i obejrzymy sobie meczyk, wypijemy po 3 piwka i może przynajmniej miło spędzimy czas.
Ja już obiecałem że przyjde do pauzy na piwko i meczyk więc warto słowa dotrzymac, a przy okazji byłoby miło zobaczyć znajome japy.rasta - Śro 18 Kwi, 2012
Rasputin napisał/a:
ja nie wiem jak mozna na plus wychodzic przy takim czynszu
Sprzedajesz 0,2 wody po 8 pln i da radę wyjść na 0 M - Śro 18 Kwi, 2012 Sprawdzcie ile 'krytyka polityczna' placi za super lokal na krakowskim
Dobra napisze 12pln / m2 I jescze pokrywaja to z dotacji. Przypomne ze to Ci goscie ktorzy w swoim lokalu powoluja sie na dziela marksa i chwala komunizm.Bart - Śro 18 Kwi, 2012
GeKo napisał/a:
do tego media i znając życie rzecz o której sie nie mówi czyli "ochrona" lokalu.
za dużo filmów z lat '90 się naoglądałeś kamil - Śro 18 Kwi, 2012 rozumiem, ze często tam bywasz Maćku ? Bo ja przynajmniej raz w miesiącu i szczerze mówiąc nigdy nie słyszałem żeby tam cytowano czy recytowano "Kapitał" ...
Krytyka Polityczna słynie z poglądów lewicowo-liberalnych, ale to chyba normalne w demokratycznym kraju. Bardzo dużo prelekcji nie jest powiązana z ideowością polityczną, a wyrażeniem wolno myślicielstwa czy też doświadczeń prelegentów. Na niektóre można przymknąć oko, a nie które są ciekawe.
Ale Ty przecież wiesz swoje.M - Śro 18 Kwi, 2012
kamil napisał/a:
rozumiem, ze często tam bywasz Maćku ? Bo ja przynajmniej raz w miesiącu i szczerze mówiąc nigdy nie słyszałem żeby tam cytowano czy recytowano "Kapitał" ...
Krytyka Polityczna słynie z poglądów lewicowo-liberalnych, ale to chyba normalne w demokratycznym kraju. Bardzo dużo prelekcji nie jest powiązana z ideowością polityczną, a wyrażeniem wolno myślicielstwa czy też doświadczeń prelegentów. Na niektóre można przymknąć oko, a nie które są ciekawe.
Ale Ty przecież wiesz swoje.
Prosze Cie Kamilu, nie przyznawaj sie ze w ogole tam bywasz.
Noname zamyka lokal z powodu bardzo wysokiego czynszu i kryzysu a tutaj lewicowa tluszcza za pieniadze podatnikow wyglasza sobie lewackie utopijne morały. Damn...kamil - Śro 18 Kwi, 2012 oczywiście, ze bywam, zajebiste miejsce, fajni ludzie, spoko atmosfera, niezłe dupki. Dobre miejsce do spotkania ze znajomymi. Chcesz posłuchać prelekcji, albo jakiegoś koncertu to idziesz do innej sali i słuchasz, chcesz się nachlać to siedzisz w głównej i chlejesz. Proste.
Dla mnie wstydem byłoby chodzić na spotkania ONRu, dla Ciebie chodzenie do Krytyki.MoRToN - Śro 18 Kwi, 2012 Zawsze mi się wydawało, że lokal w takim miejscu musi zarabiać.
Ale fakt czynsz masz niezły - liczyłem połowę tego co piszesz.Anonymous - Śro 18 Kwi, 2012 kiedyś zabłądziłem do wrocławskiej knajpy związanej z "krytyką polityczną",na półkach było sporo książek do poczytania,między innymi Mao i Marks....ale nie to było najgorsze,najgorsze były laski,straszliwe pasztety,wszystkie obowiązkowo w takich 'Martinowych" okularachBart - Śro 18 Kwi, 2012
rabarbar napisał/a:
najgorsze były laski,straszliwe pasztety,wszystkie obowiązkowo w takich 'Martinowych" okularach
część z nich to pewnie kolesie
plus żarcik z basha:
Cytat:
<rozkminator> z hipsterkami trzeba uważać
<rozkminator> gadasz z taka, jest ok
<rozkminator> ładna buzia, fajne włoski
<rozkminator> jakies chusty, te ich smieszne okularki, kolorowe ciuszki
<rozkminator> a tu hipsterka ma na imie Mariusz
martin.h - Śro 18 Kwi, 2012
rabarbar napisał/a:
wszystkie obowiązkowo w takich 'Martinowych" okularach