To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RPP] RPP 2011

Przem_106 - Sob 18 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:
GeKo,

lubie takie teorie, co by było gdyby.

Ja mówie że jak włożysz Proflexa wszędzie do 106 i C2 to okaże sie że C2 jest szybsze.

Nie wiem czy miałeś okazję jechać 106 i 206 (zakładam że C2 ma bardziej dopracowany zawias niz 206) bo pomiędzy tymi oboma furami jest duża różnica i uważam zę 206 pojedziesz szybciej.

+1
Potwierdzam. Mam 106 i 206 w cywilu od 5 lat i 206 jest zawieszeniowo i trakcyjnie o klase wyzej.

GeKo - Sob 18 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:
Nie wiem czy miałeś okazję jechać 106 i 206
Miałem okazje na prawym. Zwłaszcza na szutrze 206 bije na głowę 106. C2 jest z pewnością lepszym samochodem, ale wskazuje gdzie można dużo ugrać w 106 i w RPP mocną 106 z profi zawiasem można walczyć z C2. Tego jestem pewien.
Bad-i - Nie 19 Gru, 2010

Moim zdaniem takie 106/saxo nie ma szans z C2. Ale nie ukrywam ze bardzo mnie zastanawia jak prowadzi sie saxo Zlotnickiego. Ogladalem jego zawias i samochod i widzialem go tez przed nami na odcinkach. U mnie w pugu proflex na tyle jest bardzo miekki, natomiast u Zlotnickiego wyglada na twardy a mimo wszystko kola wystajace poza obrys blotnika nie obcieraja. Bardzo ciekawe jak to na podbiciach sie zachowuje.
GeKo - Nie 19 Gru, 2010

Ja widzialem w 2006 na festiwalowym saxo na Ohlinsie, jedyne auto które przez 3 podbicia przeszło denkiem pięknie przyklejone. Pozostałe fury łącznie z Subaru Kuchara nie mogło trafić w drogę.
Bad-i - Nie 19 Gru, 2010

GeKo napisał/a:
Ja widzialem w 2006 na festiwalowym saxo na Ohlinsie, jedyne auto które przez 3 podbicia przeszło denkiem pięknie przyklejone. Pozostałe fury łącznie z Subaru Kuchara nie mogło trafić w drogę.

no dlatego mnie zastanawia zawias Złotnickiego......

Ciekawe ile kosztuje taki Ohlins do puga/saxo?

Mick - Nie 19 Gru, 2010

Bad-i napisał/a:

ok 20 K PLN - taką informacje miałem od Adama Kozaka

Bad-i - Nie 19 Gru, 2010

Mick napisał/a:
Bad-i napisał/a:

ok 20 K PLN - taką informacje miałem od Adama Kozaka

ale rozumiem ze to juz najwiekszy wypas?

Michal a wiesz cos wiecej o zawiasie Złotnickiego?

Mick - Nie 19 Gru, 2010

Ohlins ustawiany przez Orlikowskiego - tzn z jego doświadczenia.
Generalnie w obu tych SAXO siezi Ohlins :) tylko że w Zielonym jakiś lepsiejszy.
Jak będziesz chciał to mogę pogadać z nim na ten temat

Bad-i - Nie 19 Gru, 2010

to zapytaj jaki mial model ohlinsa i na jakiej gumie jezdzil. Bo jego saxo wygladalo na mega stabilniejsze od pozostalych
saxorulez - Nie 19 Gru, 2010

Bad-i,

zapytaj Adasia bo on składał saxofony na Ohlinsie i co nieco może jeszcze pamięta

CHRZANEK - Nie 19 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:
co nieco może jeszcze pamięta

Tak, tak, to prawda

jarek-malopolska - Pon 20 Gru, 2010

Na razie najszybsze jest Clio Williams, we włoszech po śniegu.. Moze Robert coś poleci jakaś 106 ;) on ma rózne pomysły :)
a wracajac do tematu to tez jestem zdania ze chyba C2 szybciej poleci..

Bad-i - Wto 21 Gru, 2010

apropo C2 - w ostatnim WRC jest fajne porownanie. Co mozna kupic za 160 tysi PLN.

Jest jakies Evo X (nowe), 911 GT3, A8, cos tam jeszcze i C2R2 MAX. Musze przyznac ze Max to Max ale jak normalny czlowiek pomysli ze zamiast Porsche ma kupic Citroena to dopiero mysli ze ludzie do debile :]

Aha i proponuje na przed ostatnie stronie zobaczyc fotke C2ki Larena (wypozyczonej Janikowi)

jarek-malopolska - Śro 22 Gru, 2010

Haha chodzi ci o ta fotke jak C2 Janika stoi na strefie serwisowej na Cieszynce..? jesli tak TO MISTRZOWSKIE FOTO :)
106 - Śro 22 Gru, 2010

widzialem na zywo... ;)
jak pamietam to chyba nawet na kobylkach stala :D