tak czy siak trzymam kciuki za FWD, bardzo by mi sie to widzialo jesli hothatch o 150KM mniej wyjmie 4x4 lub rwd ktore maja +200KM wiecej
Co roku FKP robi zlot w Radomiu. Dwa lata temu gościnnie były 3 subaru, 2 STI i WRX wszystkie dłubane. Były 3 próby, najlepszy czas okrążenia, potem na dochodzenie i coś tam jeszcze, wyniki były sumowane. Cała zabawę wygrał kumpel w 90 konnym Focuse TDDI na seryjnym zawiasie, którego na prostej Focus 1.6 robi 3 długości, jedynie miał 17 na pokładzie z niskim profilem.
Ja miałem 4 czas, 2 subaryny były za mną.rasta - Pon 31 Mar, 2008
k-mart napisał/a:
chodzi o ta specyfikacje:
http://www.youtube.com/watch?v=hueTID6f0eU
ja tu nie widze zbyt duzo prostych, tylko bardzo krotki odcinek bez wyskokich predkosci.
Dlatego POWOLUJE sie na hockenheim jako cos w stylu lbn......
Czy ty widziałeś kiedyś "tor" lublin k-mart - Pon 31 Mar, 2008
rasta napisał/a:
Czy ty widziałeś kiedyś "tor" lublin
jestem z lublina Nie jezdzilem nigdy, ale bylem tam pare razy.Misiek_lbn - Pon 31 Mar, 2008
k-mart napisał/a:
ale bylem tam pare razy.
chyba pod bramą...
Ty naprawde tak mówisz, czy tylko prowokujesz rastę k-mart - Pon 31 Mar, 2008 na torze bylem pierwszy raz gdy mialem chyba 5 czy 6 lat, czyli 20lat temu. Jezdzilem z Ojcem peugeotem 504 2.0 benzyna. A przez te wszystkie lata wiele razy innymi samochodami.
No i nieliczne razy z Wieslawem Stecem, najpierw manta, pozniej galantem no i lancerami.
Sam nigdy sie nie odwazylem, Pan Wieslaw oraz moj Stary postawili za wysoka poprzeczke. Nie potrafie przegrywac DeeS - Pon 31 Mar, 2008 Tor hockenheim nie jest w 1 % podobny do toru lublin.
Waznym elementem toru lublin sa profilowane zakrety o ktorych trzeba pamietac...Marek23 - Wto 01 Kwi, 2008 M3 ma szpere, wiec na wyjsciach tak zle nie ma. Jesli wsiadzie do niego jakis ogarniety wyscigowiec to moze zrobic niespodzianke. Po prostu takie mocne rwd jest ciezkie w ogarnieciu, ale jak ktos juz to potrafi to bedzie robil bardzo dobre czasy.
RWD na suchy tor jest najlepszym napedem i to jest fakt, a nie jakas moja hipoteza.Anonymous - Pon 07 Kwi, 2008 Jak by byl jakis zainteresowany , to odsprzedam miejsce , koszt taki jak ja placilem 100zl
Ja rezygnuje , bo tego samego dnia sa Tychy , a nie usmiecha mi sie jechac do Lublina kawal kilometow, stanac w pojedynku z 4x4 i wrocic do domu po jednym przejezdzie. Jak dla mnie Tychy to 10x lepsze wyjscie.
Jak by byl chcetny to prosze info na maila maciekha@interia.pl
Jesli do konca tygodnia sie niezglosi chetny , to na sr.pl napisze , na razie tylko tutaj jest info.
Oczywiscie miejsce w FWDrasta - Pon 07 Kwi, 2008 Nie wiem czy taki numer przejdzie bo jest lista oczekujących w przypadku zwolnienia się jakiegoś miejsca.rasta - Sob 12 Kwi, 2008 Jest nowe info cytat z sr.pl
Cytat:
Tak więc:
-odprawy zaczynają sie o godzinie 10 , pierwszy zawodnik pojedzie o godzinie 10.30.
-pierwszy przejazd- eliminacje , po nim weryfikacja czasów i podział na pary (najszybsze 2wd vs najwolniejsze 4wd).
-trzy przejazdy to walka o wyjscie z pary do finału .(sumowanie czasów , oczywiscie w rywaliazacji auta z par będa jechać jeden po drugim )
- przejazd finałowy na karowej .
- między przejazdami odbędzie się pokaz driftu.
-odnosnie zdjeć, wszystko tak jak było na lap race. (zainteresowanych zejsciem na tor prosze o PW)
Nagrody:
Walka będzie toczyć sie o puchary Inbud-faro :
- 3 puchary w generalce
- 3 puchary na każdy rodzaju napędu .
Po zawodach , bedzie możliwość wjechania na tor i jeżdzenia aż sie znudzi albo skonczy sie benzyna.
Będzie mega ciekawie Misiek_lbn - Sob 12 Kwi, 2008 stacja paliw jest ~300 metrów od toru(orlen) więc paliwo się nie skończy rasta - Sob 12 Kwi, 2008
sharxhunter napisał/a:
więc paliwo się nie skończy
Przy takim upalaniu może zabraknąć na stacji, a wtedy kapilca Misiek_lbn - Sob 12 Kwi, 2008 tam jest rozlewnia paliwa Stacho - Sob 12 Kwi, 2008 Może bym się pobawił w fotografa k-mart - Sob 12 Kwi, 2008
sharxhunter napisał/a:
tam jest rozlewnia paliwa
A tuz obok tory kolejowe z cysternami z ktorych swojego czasu sprzedawano wachy na lewo