To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jakie TV ?

Anonymous - Śro 17 Wrz, 2008

Ziom widziałes u mnie TV to 32" i jest ciut mały - polecam 37-42 do takiego pokoju, jezeli chodzi o TV to SHARP lub TOSHIBA zdecydowanie .... a zdecydowanie polecam strone http://hdtv.com.pl/
Bad-i - Czw 18 Wrz, 2008

StF - mialem ten sam problem z tym ze mi wszyscy doradzali plasme Pionieera (ktora byla o wiele drozsza od innych)

Ja sie zdecydowalem na Sonego i nie zaluje. Mysle ze w sklepach gadaja rozne rzeczy bo im zalezy na sprzedazy danego modelu.

Jezeli chodzi o roznice cenowe to wlasnie jest to spowodowane dodatkowymi nowinkami technicznymi. Ja mialem do wyboru prawie identyczne dwa modele Sony oba 46" i jeden byl drozszy od drugiego o prawie 1000. Wybralem ten drozszy ze wzgledu na matryce i cos tam jeszcze :D

Stf - Czw 18 Wrz, 2008

dzisiaj odwiedziłem kolejnego Satdurnia :P

już wiem czego chcę i próbowałem zabłysnąć coby znaleźć jakieś konkretne pole do rozmowy. A więc to czego się dowiedziałem/potwierdziłem:

To co aktualnie powinno być istotne to fakt, żeby tv miał full hd, co najmniej 3 wejścia hdmi i 100Hz (filmy blue-ray, ps3, net) . Z resztą już można się pogodzić. Samsung wypuszcza produkty w tzw seriach. 4,5,6 - pod koniec września ma wyjść 7. Generalnie 4 była hd ready 5,6 full. 5 i 6 różnią się praktycznie wyglądem i ilością wejść hdmi - co w przeliczeniu na cenę daję 1000pln :< Co do 100Hz to niby mają, ale nie jest to 100Hz real tylko jakieś double coś tam - nie wiem czy lepsze/gorsze.

pozostaje też pytanie czy 42-46lcd czy za tą cenę 50 plazma...

PS. Czy możemy podczepić wątek doboru dostawcy programów? Analizował to ktoś kiedyś? Czy eN'ka, Cyfra +, Polsat ?

Czy poza Polsatem jakaś inna stacja nadaje wyścig w hd ?

Michał - Czw 18 Wrz, 2008

było było !!
TheMC kiedyś o to pytał i jakieś tam dane zostały rzucone. Wiem że oferta teraz sie troche zmieniła.

anjas - Czw 18 Wrz, 2008

Oby nie N-ka bo to ch.uje!

Ja mam Polsat i Cyfre. W sumie jestem zadowolony.

Stf - Czw 18 Wrz, 2008

anjas napisał/a:
Oby nie N-ka bo to ch.uje!

dlaczego? - bo szczerze mówić mają najciekawszą ofertę - najwięcej programów w hd... co z nimi nie tak ? - bo o mało nie podpisałem dzisiaj umowy :F

anjas - Czw 18 Wrz, 2008

ich oferty nawet nie znam, ale znam ludzi... i to są ch.uje :)
Osobiście nigdy bym od nich niczego nie kupił.

Stf - Czw 18 Wrz, 2008

Andrzej ale mówisz o zarządzie i ich celach czy obsłudze w sklepie/infolinii ?
anjas - Czw 18 Wrz, 2008

Dobra, nie chce tu swoich prywatnych żali wylewać, ale generalnie miałem z nimi trochę do czynienia i kilka osób z wyższego szczebla menadżerskiego to straszne mendy. Co jest nawet trochę dziwne, bo to jedyna firma w grupie ITI, w której szerzy się takie buractwo i niekompetencja.
Ale z tego co wiem zarząd jest OK ;)

Co do infolinii itd. to nie mam doświadczenia, ale serio - wiem jaka atmosfera tam panuje, więc nie ma siły, żeby nie przekładało się to na pracę ludzi w obsłudze klienta.

szymlorek - Pon 22 Wrz, 2008

Odgrzewam kotleta :)

Szukam TV do średniej wielkości salonu, napewno będzie zawieszony na ścianie sygnał to pewnie któraś z platform cyfra+ bądż N do tego raz na jakiś czas filmy dvd.

Mój wybór padł na Sony KDL-40V4000 głównie ze względu na zapewnienia sprzedającego że to dosyć świeża konstrukcja, wizualnie prezentująca się bardzo przyzwoicie, niestety wszystkie urządzenia miałem okazje porównywać tylko przy włączonych płytach blu-ray w związku z faktem iż obecnie mam w domu jakiś wielki kineskop od thomsona, każdy z prezentowanych modeli wydawał mi się szałowy :rotfl:

Być może jednak ktoś z Was jest w stanie otworzyć mi oczy na jakąś ciekawszą propozycje niż ten soniak ? Przyznam że poczytałem w necie ale większość informacji brzmi jak artykuły sponsorowane a na forach cisza :/

Szukam czegoś w przeciale max 4k pln , 40-46 cali

Bad-i - Pon 22 Wrz, 2008

ostatnio szukalem dla Stefana, ten co ja kupowałem jest w tej chwili za 4,5 chyba. KDL 46V3000 (to jest chyba ten model ;) )
strick - Pon 22 Wrz, 2008

Cytat:
ostatnio szukalem dla Stefana, ten co ja kupowałem jest w tej chwili za 4,5 chyba. KDL 46V3000 (to jest chyba ten model )

Juz od 4198 :D
http://www.ceneo.pl/886109

Stf - Wto 23 Wrz, 2008

do 4000pln moim wyborem byłaby plazma samsung z serii piątej - 50a551. osobiście wybrałem serię szóstą, jednak na razie nie miałem możliwości testowania full hd w domu. jak tylko przetestuję zdam relację.

aha i jeszcze jedno. jeśli planujesz używać full hd to odległość do tv nie powinna być za duża. nie słuchaj pacanów w sklepach którzy zaczynają od obliczania że im większy tym dalej- bzdura. W odległości ponad 3 metrów zaczynasz tracić całą esencję obrazu full hd. Na 40" ta odległość jest jeszcze mniejsza.

Anonymous - Wto 23 Wrz, 2008

ja mam sony moi starzy dziesiec razy niby lepszego samsunga giganta i u nich HD jest hujowe a u mnie zajebiste... o... (na obu c+sporthd liga angielska)
Stf - Wto 23 Wrz, 2008

jakie modele i jaki dostawca ? lcd w natywnej 720p może być lepszy od innych full hd - bo obraz z anteny masz 720. Miarodajnym testem jest obraz max możliwej rozdz. danego egzemplarza zassany w full hd i oglądany z bliska. niestety z bliska :/