To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Legenda umarła, czyli nowa Impreza WRC

Loko - Wto 16 Paź, 2007

szymlorek napisał/a:
Fajnie fajnie a kiedy do oferty wejdzie wkońcu sedan? :509:

Najlepiej taki z jedną rurą słusznej wielkości, biało czerwonymi światłami, duża lotką na klapie i troche mniej damskim wyglądem ;)

Prosze bardzo Impreza WRX 2008 sedan :)
http://www.subaru.com/sho...ommand=overview

Michał - Wto 16 Paź, 2007

a ja wam powiem ze on mi sie podoba. Jest skurwysyńskim transformersem, massive , naprawde jest git. I jest hatchem, i chyba MY powinniśmy sie cieszyć ;) moze niedlugo ktos w klubie bedzie miał takowego :D
CHRZANEK - Wto 16 Paź, 2007

To ja już też z tych dwóch wole hatcha. Sedan zlagodnial na maxa.
Mi przypomina ... najnowszą Corolle.

Cichociemność TAK !!! Ale nie w subaru motyla noga!

szymlorek - Wto 16 Paź, 2007

Loko, jestem w szoku bo nie wiedziałem że sedan będzie także produkowany, gdyby nadwozie było równie "nadmuchane" co w hatchu to może coś by z niego było- taka grzeczna wersja kojaży się z wyścigową tak jak ktoś wyżej napisał z nową corollą :/
Loko - Wto 16 Paź, 2007

Ja tez nie wiedzialem az do dzis :D , to jest tylko wrx, kazdy wczesniejszy tez byl mocno spokojny, ciekawe czy subaru zdecyduje sie na zroienie sedana i hatchbacka sti, to bylby chyba calkiem niezly chwyt marketingowy.
Anonymous - Śro 17 Paź, 2007

ja mam tylko nadzieje, ze ludzie z mitsubishi sobie nie odpuszcza. w tej chwili pozostali jedyni na rynku w klimacie mocnych sedanow awd.
osobiscie i tak wole evo...

Bad-i - Pią 19 Paź, 2007

jakos tak mnie naszlo i postanowilem sprawdzic o co chodzi z tymi Imprezami.

Oczywiscie swoje wnioski opieram na roznych testach i papierach wyłącznie.

A wiec nowa Impreza WRC 230 KM i 320 NM jest we wszystkich testach wolniejsza od poprzedniego modelu WRXa tego z silnikiem 218 KM i 290 NM !!!!

niech ktos mi powie po jakiego grzyba bylo wypuszczac taki samochod????

saxorulez - Pią 19 Paź, 2007

nie wiem po jakiego ale:

nowa impra nie ma z tyłu wiskozy tylko dyfer mechaniczny (nie znam się na tym zbytnio)

nowa impra jest lżejsza od poprzedniej o 30kg

To tak chyba na plus

Bad-i - Pią 19 Paź, 2007

nowa impreza jest o iles tam lzejsza a

0-100 jest wolniejsza o 0.2 sekundy od WRX 218 KM
0-100 jest wolniejsza o 0.6 sekundy od WRX 230 KM - w poprzedniej budzie my07

a predkosc maksymalna to juz wogole dramat 209 km/h w nowej w porownaniu do 225 w starej :570:

czym wiecej czytam zachodnie testy nowej imprezy to tym bardzie sie załamuje. Na kazdym tescie ten samochód dostaje po dupie od imprez z poprzednich lat. A najwieksze gapy sa miedzy obecna impreza a tą poprzednia tez 2.5 litra. Masakra normalnie jezeli chodzi o czasy.

Anonymous - Pią 19 Paź, 2007

Bad-i napisał/a:

a predkosc maksymalna to juz wogole dramat 209 km/h w nowej w porownaniu do 225 w starej :570:

czym wiecej czytam zachodnie testy nowej imprezy to tym bardzie sie załamuje. Na kazdym tescie ten samochód dostaje po dupie od imprez z poprzednich lat. A najwieksze gapy sa miedzy obecna impreza a tą poprzednia tez 2.5 litra. Masakra normalnie jezeli chodzi o czasy.

Podeslij te testy, chetnie poczytam. A predkość maksymalna to trochę z czapki bo nowy WRX jedzie 220.

dzik - Pią 19 Paź, 2007

lagadula napisał/a:
bo nowy WRX jedzie 220.

Czym mierzone?

Anonymous - Sob 20 Paź, 2007

Navigacja Garmin Nuvi 250 :D

Licznik pokazuje 5-7 km/h wiecej

Marek23 - Nie 21 Paź, 2007

Bad-i napisał/a:

Kurna, Bad-i, dobrze, że wrzuciłeś. Bo ludziki z działow marketingu duzych firm wciskaja nam kit, że nowe auta są taaaakie sportowe. Dla mnie Subaru RIP i nie odbieraj tego Lagadula jako ataku na Ciebie :564:

nox - Pon 22 Paź, 2007

http://pl.youtube.com/watch?v=MjhNwSsGa3A UPS "nasz" dostał po dupie od 130 w automacie i mazdy MPS heh :D i w slalomie jej coś nie idzie http://pl.youtube.com/watch?v=aOH2PANrPmI no cóż jak to mówią bywa , dobrego auta to już z niej nie będzie ;)
Anonymous - Czw 08 Lis, 2007

CHRZANEK napisał/a:
Nie wierze że w tym samochodzie idą 4 (slownie cztery) rury pod podlogą.

No sorry ale wymaganie 4 rur od silnika do wylotu z tłumika jest po prostu śmieszne :551:

Jasne, że to styling, ale na pewno nie tylko. W ten sposób można też zmniejszyć głośność wydechu.
A że ujemnie to wpływa na osiągi- trudno i nie ważne.
Raczej mało kto zostawia seryjny wydech w STi.