Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
Chloru - Pon 31 Sie, 2015 Wątek rowerowy jest obok Alexxx - Pon 31 Sie, 2015
Chloru napisał/a:
Wątek rowerowy jest obok
W punkt was79 - Pon 31 Sie, 2015 siema - Pon 31 Sie, 2015
A tak na serio kup sobie Clio.Anonymous - Pon 31 Sie, 2015 Chloru, rozjebałes system
siema, clio juz mialemChloru - Pon 31 Sie, 2015 rabarbar, no i jeszcze nie kupiłem od Ciebie clio (a mogłem bo oglądałem). Anonymous - Pon 31 Sie, 2015 ogladałes moje clio?kiedy ,jak,nic nie pamietamBonczek - Pon 31 Sie, 2015
Chloru napisał/a:
Wątek rowerowy jest obok
PiTT - Wto 01 Wrz, 2015 testuje cos takiego
[-] pozycja za kierownicą
[-] trzymanie foteli
[-] slaba regulacja kierownicy - nie można przysunąć na odpowiednią odległość
[-] spalanie, średnio 15-16 wychodzi po 30km
[-] malutki bagażnik, w zasadzie na kilka toreb z zakupami
[-] kierownica zbyt cienka i sprawia wrażenie słabej jakości (pakiet works)
[+] wystarczająca ilość miejsca 2 + 2 foteliki, ale nawet dorosłe osoby spokojnie się zmieszczą
[+] w miarę komfortowo na 18" i nawet w trybie sport
[+] bardzo fajny dzwięk i "prykanie" w wydechu po odjęciu gazu
[+] detale wnętrza
raczej do zakupu by mnie nie przekonał, ale domyślam się że w normalnym cooperze s works wszystko jest jak należy
zakładam też że dłuższa trasa kończy się sporym zmęczeniem, pozycja za kierownicą jak na taborecie, cały czas się wiercę aby znaleźć optymalną pozycjęlukp - Wto 01 Wrz, 2015 PiTT testujemy wieczorem ?PiTT - Wto 01 Wrz, 2015 nie warto, lepiej umowmy sie na browara
juz mi sie nim nie chce jezdzic, fatalna pozycja za kiera i fotele...
jedyny plus to wyglad bo trzeba przyznac ze to calkiem zgrabne auto, reszta do mnie nie trafia
na miasto bym wolal zwyklego coopera s w manualu bo ta skrzynia to za szybka nie jest lukp - Wto 01 Wrz, 2015 My pijemy, rabarbar jeździ Anonymous - Wto 01 Wrz, 2015 Wchodze w to!!Miniac - Wto 01 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
testuje cos takiego
Countryman to jest kompletne wynaturzenie MINI. Wszystko w tym aucie jest słabe. Do minusów należy dopisać hałas już powyżej 120kmh na poziomie... serio nie ma do czego tego odnieść
Odnośnie Mesiów, to od roku mamy C-klasse, którą z czystym sumieniem mogę polecić każdemu (220CDI), która mimo tego że jest niezłym "golasem" daje bardzo dużo frajdy z jazdy, mocy/momentu nie brakuje, a na 7mym biegu w trasie pali tyle co nic. Skrzynia działa zdecydowanie za wolno, ale tak ją wolę jak DSG w Passatcie TDI. Jest coś co sprawia, że czujesz się wyjątkowo szczęśliwy w tym aucie
Równolegle mamy CLA, które jest kompletnym gównem na kółkach. Przednionapędowym designerskim bełtem. Nic w tym aucie nie ucieszy kierowcy, który lubi jeździć. Nic nie widać w żadną stronę, nic nie pracuje z taką siła i takim 'feedbackiem' jakiego by się oczekiwało. CLA jest jak telefon z Androidem - ciągłe rozczarowanie
Od dwóch miesięcy jest też GLK, który mi się zawsze mega podobał i dalej podoba na ulicy. Niestety podobnie jak w countrymanie fotele to dno, podczas hamowania auto niemalże robi 'nosewheelie', do przełożenia stopy z pedału gazu na hamulec trzeba podnieść nogę, zawieszenie niczego nie wybiera, a jazda z większą prędkością to ciągle korekty kierownicą.. która jest nie tam gdzie trzeba Anonymous - Wto 01 Wrz, 2015 Moge zadać niedyskretne pytanie?Po kiego chuja ci tyle samochodów?