taki przykład dlaczego sej z -30 na gazowych siedzi wyżej niż na olejowych
wydaje mi sie, ze dlatego, ze w gazowych gaz jest pod wiekszym cisnieniem, niz powietrze w olejowychkaziu1985pn - Śro 15 Lut, 2012 o fk słyszałem od wielu osób że sprężyny na tak, amorki na nie.Kamill - Śro 15 Lut, 2012
kaziu1985pn napisał/a:
taki przykład dlaczego sej z -30 na gazowych siedzi wyżej niż na olejowych
Gazowy jak go wcisniesz to sam wychodzi do góry i to dość żwawo, sam sie rozprężą wiec ci podnosi fure.
http://www.youtube.com/watch?v=ag2DnF_Hf8gBart - Śro 15 Lut, 2012
kaziu1985pn napisał/a:
o fk słyszałem od wielu osób że sprężyny na tak, amorki na nie.
dzięxxjozekrj - Śro 15 Lut, 2012 gazowe amory dzielą się tez na amory wysokiego ciśnienia jak i na niskiego ciśnienia
niskie ciśnienie gazu występuje na pewno KYB ultra srB-Rey - Śro 15 Lut, 2012 Bart, mam znajomego który ma astrę f na fk automotive -60 i chwali sobie te sprężyny. Jest beton ale nie jest najgorzej. Na głębszych nierównościach czasami tąpnie ostro ale ogólnie spoko
Edit: Ktoś, coś o tych sprężynach Sparco?no name - Śro 15 Lut, 2012
B-Rey napisał/a:
Jest beton
B-Rey napisał/a:
nie jest najgorzej
Jedno wyklucza drugie ade - Śro 15 Lut, 2012
B-Rey napisał/a:
Bart, mam znajomego który ma astrę f na fk automotive -60 i chwali sobie te sprężyny. Jest beton ale nie jest najgorzej. Na głębszych nierównościach czasami tąpnie ostro ale ogólnie spoko
Edit: Ktoś, coś o tych sprężynach Sparco?
jak ktoś chwali sobie jazde astra na sprężynach -60 to raczej nie ma pojęcia o "dobrej" jeździe...
A jeśli chodzi o wysokość i wstępne ugięcie sprężyny itp to nie musicie męczyć miniaka... z tego co pamiętam w temacie golfa pitta, albo nawet w tym to kiedyś z loko wszystko wytłumaczyliśmy;]
znaczy większość i tak nie uwierzyła Gorliś - Czw 16 Lut, 2012
kubas napisał/a:
Ziom a czy wstępne napięcie/ugięcie nie zależy od wagi samochodu głównie?
Kubas, mielismy juz ta rozmowe na srtb:P
Wstepne napiecie nie zalezy od masy samochodu ani od tego ile na sniadanie zjadl kierowca;)kubas - Czw 16 Lut, 2012 Pamiętaj że mogę moderować ten dział Gorliś - Czw 16 Lut, 2012 kubas - Czw 16 Lut, 2012 wiem wiem faldzip - Czw 16 Lut, 2012 matt2rally - Wto 21 Lut, 2012 Witam. Musze założyć nowe amortyzatory do Saxo i biorę pod uwagę zwykłe B6 czyli coś takiego:
http://www.rallyshop.pl/i...roen-saxo-przod
czy w przypadku tego na grubej rurze trzeba przerabiać jakoś seryjne kolumny czy wchodzą one bez problemu na zasadzie P&P? Skłaniam się oczywiście bardziej w stronę tych na grubej rurze bo można je regenerować w zerkopolu a nawet przerobić na gwint. Jeżeli jednak przy grubej rurze trzeba coś przerabiać to na czym taka przeróbka polega? misiek86electro - Wto 21 Lut, 2012