To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Nasze Zimowe Próby, Treningi, Upalania

Marek23 - Czw 02 Gru, 2010

Przem,nawierzchnia nawierzchni nierówna... Poza tym co innego jak mam pirelli carvinga a co innego jak michelin alpin,który na sniegu jest dramatyczny.

Co do pierwszego pytania, 200 na z dupy zimówce w nocy po nierównej dwupasmówce. Bałem się i juz nigdy tego nie zrobie.

Przem_106 - Czw 02 Gru, 2010

Maras - niezły wynik. Nie sądziłem, ze Clio jest w stanie az tyle się napędzic po sniegu :)
Poza tym - tez bym się bał.

GeKo napisał/a:
liczy się na prawym? :D

moze byc i na prawym, wtedy wyjdzie kto siedział na lewym, choc pewnie wiem kto to był Chętnie tez dowiedziałbym się jakis smaczkow o magurskim 2008.
Dla pozostałych - chodzi mi oczywiscie o opony bez kolcow i auto z napędem na jedną os!

Anonymous - Czw 02 Gru, 2010

Cytat:
Maras - niezły wynik. Nie sądziłem, ze clio tyle pojdzie po sniegu :)

Przem , nie wiadomo czy to było Clio ja obstawiam paska

Marek23 - Czw 02 Gru, 2010

Cytat:
Maras - niezły wynik. Nie sądziłem, ze clio tyle pojdzie po sniegu :)

Było z górki, przed Katowicami od strony Częstochowy. 3 w nocy, jedyna szansa w zyciu. Jeśli chodzi o kontrolę, to jej nie miałem wogóle. Przy 2 zł wydawało mi się,że koła nie dotykają śniegu.

Czesio napisał/a:
paska

W pasku mam kolca na zimę.

Janusz - Czw 02 Gru, 2010

Przem_106 napisał/a:
- ile się najwięcej napędziliscie hothatchem po sniegu na prostej (ubity snieg z małą iloscią lodu)

jakies 130-140... ale cały czas były lekkie zakręty... nie było to na kawale długiej prostej... ale to było na tym przyczepnym śniegu... czyli stary równo zebrany pługiem ale nie do zera... a na tym jakieś 2 cm świeżego śniegu...

Przem_106 napisał/a:
przy jakiej prędkosci jestescie w stanie wrzucic auto bokiem przed winklem, zeby miec pewnosc ze wyprowadzicie go kontrą i gazem? (winkiel powiedzmy 4 - kowy, szeroki z nawierzchnią jak wyzej.
czekam na odpowiedzi

90-100... ale to raczej było 2.5 a nie 4... w 4 to pewnie jakies 70

ale ja nie ogarniam niestety i mam miękkie jajka

co do opon, to chyba te wyczyny były na 185/60r15 z przodu toyo proxes, a z tyłu 195/50r15 jakaś fulda, mocno średnia na jeża

dane z zeszłego roku... w tym roku jak narazie śnieg był mega niesprzyjający... tzn nie było jeszcze tego fajnego śniegu, tylko takie miękkie gówno....

Jaco - Czw 02 Gru, 2010

Na prostej jechałem jakieś 120, mogłem więcej ale jazda po prostej mnie nie bawi a i prosta się kończyła :>

W zakręcie 4 szerokim, na śniegu z kontrolowanym uślizgiem tyłu to jakieś 80 - 90 pewnie można się i 120 wpakować, ale muszę czymś do pracy jeździć więc zawsze zostaje zapas.. :D

Autko to seryjny cienias sporting... ( na śniegu idzie jak zuo )

A Przemku jak u Ciebie z tymi wynikami ? ile już km zrobiłeś treningowo po śniegu ? :)

Meehow - Czw 02 Gru, 2010

106 napisał/a:
meehow napotkany na ulicy... co za gosc ... ile razy go widze tyle razy
akurat leci bokiem hehehehe laaaaapa

Ja 8-| ?

Jaco napisał/a:
Na prostej jechałem jakieś 120, mogłem więcej ale jazda po prostej mnie nie bawi a i prosta się kończyła :>

W zakręcie 4 szerokim, na śniegu z kontrolowanym uślizgiem tyłu to jakieś 80 - 90 pewnie można się i 120 wpakować, ale muszę czymś do pracy jeździć więc zawsze zostaje zapas.. :D

Autko to seryjny cienias sporting... ( na śniegu idzie jak zuo )

A Przemku jak u Ciebie z tymi wynikami ? ile już km zrobiłeś treningowo po śniegu ? :)

rajdowką 0 - jeszcze około 2 tygodni potrwa przystosowywanie jej do zimy :)
a cywilem - codziennie po 50km do pracy i z powrotem :)

kubas - Czw 02 Gru, 2010

A co powiecie o odłączeniu stabilizatora przedniego na śnieg ?

kubas napisał/a:
A co powiecie o odłączeniu stabilizatora przedniego na śnieg ?

Bede testował zarowno miękkie stabi jak i bez, ale za ok 2 tyg.
Na szutrze przy zawiasie PS bez stabilizatorow jezdzi się zdecydowanie lepiej i przyjemniej.

Jaco - Czw 02 Gru, 2010

Trzeba by to przetestować, ale lepiej będzie chyba tylny wywalić ;)
kubas - Czw 02 Gru, 2010

Jaco napisał/a:

łatwiej jest mi przedni odpiąć Odkręcę od amora i przyczepię trytytkami żeby nie latało i po sprawie. 5 minut roboty z dobrym kluczem :)

kubas napisał/a:
Jaco napisał/a:

łatwiej jest mi przedni odpiąć Odkręcę od amora i przyczepię trytytkami żeby nie latało i po sprawie. 5 minut roboty z dobrym kluczem :)

Z tylnym jest jeszcze łatwiej - jedna srubka i po sprawie :)

106 - Czw 02 Gru, 2010

Meehow napisał/a:
106 napisał/a:
meehow napotkany na ulicy... co za gosc ... ile razy go widze tyle razy
akurat leci bokiem hehehehe laaaaapa

Ja 8-| ?

lewy 90 na swiatlach przed placem na ZW :]