To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - 2011 HH.ORG TrackDay Ułęż 8 MAJ

bizon - Pon 09 Maj, 2011

Miniac napisał/a:
ale nie założyłem, że dla tak lekkiego i zwrotnego auta nie będzie przed nimi hamowania xD xD

musze powiedziec, ze to mega opcja w aucie do upalania ;D

budzik - Pon 09 Maj, 2011

Ej, ale Rasputin ma mk2 a wy wklejacie mk3 ;)
Nox miał(ma) taką Fieste :faja:

PiTT - Pon 09 Maj, 2011

pepe sprzedaje swoją
roj - Pon 09 Maj, 2011

Lejek napisał/a:
Na tym drugim jedzie przede mną chyba Roj... :)

taa, miałem trochę adrenaliny jak Cię widziałem w lusterku, pod pedałami na podłodze miałem latające rzeczy, które wypadły ze schowka i nie wiedzialem czy przepuszczać czy co robić, masakra :faja: Następnym razem będę wiedział żeby rzeczy ze schowków, które się nie zamykają zostawiać na trawie :faja:

EmerytRs2 - Pon 09 Maj, 2011

jak miałem anjasa za sobą poczułem presję ;D

ile poszedł twój na obwodnicy Roj?

Lejek - Pon 09 Maj, 2011

roj napisał/a:
Lejek napisał/a:
Na tym drugim jedzie przede mną chyba Roj... :)

taa, miałem trochę adrenaliny jak Cię widziałem w lusterku, pod pedałami na podłodze miałem latające rzeczy, które wypadły ze schowka i nie wiedzialem czy przepuszczać czy co robić, masakra :faja: Następnym razem będę wiedział żeby rzeczy ze schowków, które się nie zamykają zostawiać na trawie :faja:

:lol2: :lol2: Też miał bym pewnie troche adrenaliny jak by mi cos pod pedał hamulca wpadło na dohamowaniu :)

Rasputin - Pon 09 Maj, 2011

Drodzy koledzy ^_^ Chciałbym Wam bardzo podziękować za zabawę na torze. W Ułężu byłem pierwszy raz i strasznie mi się podobało. Trasę przejechałem pewnie z 30 razy bo wyjeździłem cały bak,dlatego tylko Arssss'a i Tomsona mogłem przewieść.
Pierwsze czasy miałem bardzo słabe. Ale zamiast spr ciśnienie w oponach,zmieniać i przekładać je na wszelkie możliwe strony, grillować, ja jeździłem do upadłego i poprawiałem czasy oraz badałem granicę możliwości swoich oraz auta. Wróbel dał mi kilka cennych rad jak kręcić kierownicą :lol2: Drugi kolega-instruktor wskazał mi gdzie mam nie odpuszczać i tyle :rotfl:
Uwierzcie mi,że sam jestem zaskoczony czasami jakie wykręciłem tym starociem. Jechałem z Yarkiem oraz Jankiem i już na miejscu mówiłem,że na 100% są ode mnie szybsi,bo widziałem gdzie jak jechali oraz jaką prędkość mieli a jak to wyglądało u mnie. U Janka się sprawdziło,Yarkowi nie do końca. Obaj jak jechali to przyznam,że nie odpuszczali.
Co do moich czasów to z pełną odpowiedzialnością mogę wziąć czas 2.22.08 i wcześniejszy 2.25.12(wyleciałem w pole). I o tych czasach mówiłem na torze. 2.19.00 było dla mnie niespodzianką jak go zobaczyłem ale nie negowałem tego bo w pierwszym przejeździe na Lap Timerze nie ogarnąłem tego ustrojstwa tylko zająłem się przykręcaniem GoPro i czasu nie znam.
Również na torze mówiłem że jestem w stanie przy dobrych wiatrach zaatakować wysokie 2.20 bo widziałem parę błędów w swoich wcześniejszych przejazdach. Byłby to max na tych oponach. Niestety Lap Timera miałem tylko na 3 okrążenia i nie było mozliwości zaliczenia kolejnych mierzonych kółek :/ Żałuje ale wszyscy mieli takie warunki.
Wiem,też dobrze że gdybym założył slicki mógł bym zejść poniżej 2.20 i nie mówię tego bończucznie bo nawet nie wiecie jaka pokora co do moich umiejętności przemawia przeze mnie.
Nie ukrywam również,że w niedzielę świetnie mi sie jeździło a fura oprócz początkowych problemów z jednym cylindrem potem spisywała sie świetnie.
Dlatego chciałbym poprosić M'a aby skorygował mój wynik o 2.22.08 bo tego jesteśmy wszyscy pewni. Wolę byc ostatni z pewnym czasem niz pierwszy z podejrzanym.
Co do filmiku Miniaca i pachołków to kto powiedział,że to było moje best lap?? Jechałem na granicy przyczepności tych opon i parę razy potrąciłem pachołek nawet podczas przejazdu z Arssss'em ale aby wykręcić świetny czas trzeba jechać na granicy.
Nie proście mnie o kolejne filmiki abym udowadniał że miałem i 2.25 itd itd bo GoPro miałem na 4 kółkach w tym na dwóch mierzonych. Powodem tego,że nie miałem GoPro na wszystkich przejazdach był fakt zabrania tylko jednej kary. Za to w zamian na dniach bedzie premiera małego klipu z naszych dokonań w Ułężu. Dodam,ze załapali się tylko Ci co upalali a nie grilowali :] Materiał sie renderuje :lol2:
Pozdrawiam wszystkich i czekam na kolejny TD,tam już będe miał slicka. Na pewno też przewiozę moja staruszką każdego chętnego :]

roj - Pon 09 Maj, 2011

Lejek napisał/a:
jak by mi cos pod pedał hamulca wpadło na dohamowaniu

noo, myślę, że przejazd był pewnie na 2:55 co najmniej a nerwy jak ym Janusza czas miał poprawić :)

Swoją drogą hitem jest, że w takiej furze jak clio sport schowki są idiotycznie wyprofilowane, nie ma żadnego miejsca na telefon czy coś w konsoli centralnej i żadnego miejsca na napoje :wall:
Cytat:
ile poszedł twój na obwodnicy Roj?

218 wg gps, ale nie zdusiłem maks.
Rasputin napisał/a:
Na pewno też przewiozę moja staruszką każdego chętnego :]

biorę! :faja:

dEF - Pon 09 Maj, 2011

Było przekozacko, tylko pyszczydło teraz strasznie piecze... następnym razem trza wziąć krem z filtrem ;D
arssss - Pon 09 Maj, 2011

Rasputin, jeszcze raz dzieki za przejazd ;D No jakiś tam słupek śmigneliśmy,ale to było raczej muśnięcie niż cos konkretnego :D Ale naprawdę super się jechało :) Byłem bardzo zaskoczony,że taka skromna fiesta tak sie trzyma w dodatku na takich oponach.
Jak będziesz miał slicka to zgłaszam się pierwszy na prawy :D

Kenet - Pon 09 Maj, 2011

Dwa pzejazdy Orzecha białą Astrą rajdówką:

Aha...co do Fiest. Ja bym odpuścił mk3 bo moze i ma wiecej mocy ale jest cięższa :]
Niestety oryginalne xr2 pojawiają sie raz na rok na allegro ale warto obserwować.
Jak sie dobrze gaźnik ustawi to nie ma żadnych problemów z wtryskami itp pierdołami które lubia sie zjebać.
Plusem mk3 jest dostępność zawieszeń sportowych. Do mk2 jedyne co jest oferowane z zawiasu to sprężyny Jamex -30 w cenie 250zł komplet :lol2: Dają radę jakby co :]

Przyznam,ze postaram odłożyć trochę drobnych i chyba pojadę na hamownie tym pudełkiem.
Bo gdy przy 190km/h w drodze do Poznania miałem miejsce pod pedałem gazu ale lewy pas blokowała najnowsza C4 to cos mi zaczęło "śmierdzieć" czy aby na pewno mamy deklarowane 96ph :rotfl:

P.S. Filmiku z tego nie mam ale są świadkowie tego wyczynu :faja:

roj - Pon 09 Maj, 2011

Rasputin napisał/a:

P.S. Filmiku z tego nie mam ale są świadkowie tego wyczynu :faja:

gud łan :faja:

p.s. zmniejsz fotkę w podpisie trochę jak możesz bo strasznie skraca ilość postów na stronę :]

zefir - Pon 09 Maj, 2011

Rasputin, auto kupiles od Adiego z Mysłowic? bo kojarze skads to auto :D

zefir napisał/a:
Rasputin, auto kupiles od Adiego z Mysłowic? bo kojarze skads to auto :D

Nie od niego bezpośrednio,ale z tego co doszedłem na forum Fiesty to faktycznie jest jego byłe auto :]