ale nie założyłem, że dla tak lekkiego i zwrotnego auta nie będzie przed nimi hamowania
musze powiedziec, ze to mega opcja w aucie do upalania budzik - Pon 09 Maj, 2011 Ej, ale Rasputin ma mk2 a wy wklejacie mk3
Nox miał(ma) taką Fieste PiTT - Pon 09 Maj, 2011 pepe sprzedaje swojąroj - Pon 09 Maj, 2011
Lejek napisał/a:
Na tym drugim jedzie przede mną chyba Roj...
taa, miałem trochę adrenaliny jak Cię widziałem w lusterku, pod pedałami na podłodze miałem latające rzeczy, które wypadły ze schowka i nie wiedzialem czy przepuszczać czy co robić, masakra Następnym razem będę wiedział żeby rzeczy ze schowków, które się nie zamykają zostawiać na trawie EmerytRs2 - Pon 09 Maj, 2011 jak miałem anjasa za sobą poczułem presję
ile poszedł twój na obwodnicy Roj?Lejek - Pon 09 Maj, 2011
roj napisał/a:
Lejek napisał/a:
Na tym drugim jedzie przede mną chyba Roj...
taa, miałem trochę adrenaliny jak Cię widziałem w lusterku, pod pedałami na podłodze miałem latające rzeczy, które wypadły ze schowka i nie wiedzialem czy przepuszczać czy co robić, masakra Następnym razem będę wiedział żeby rzeczy ze schowków, które się nie zamykają zostawiać na trawie
Też miał bym pewnie troche adrenaliny jak by mi cos pod pedał hamulca wpadło na dohamowaniu Rasputin - Pon 09 Maj, 2011 Drodzy koledzy Chciałbym Wam bardzo podziękować za zabawę na torze. W Ułężu byłem pierwszy raz i strasznie mi się podobało. Trasę przejechałem pewnie z 30 razy bo wyjeździłem cały bak,dlatego tylko Arssss'a i Tomsona mogłem przewieść.
Pierwsze czasy miałem bardzo słabe. Ale zamiast spr ciśnienie w oponach,zmieniać i przekładać je na wszelkie możliwe strony, grillować, ja jeździłem do upadłego i poprawiałem czasy oraz badałem granicę możliwości swoich oraz auta. Wróbel dał mi kilka cennych rad jak kręcić kierownicą Drugi kolega-instruktor wskazał mi gdzie mam nie odpuszczać i tyle
Uwierzcie mi,że sam jestem zaskoczony czasami jakie wykręciłem tym starociem. Jechałem z Yarkiem oraz Jankiem i już na miejscu mówiłem,że na 100% są ode mnie szybsi,bo widziałem gdzie jak jechali oraz jaką prędkość mieli a jak to wyglądało u mnie. U Janka się sprawdziło,Yarkowi nie do końca. Obaj jak jechali to przyznam,że nie odpuszczali.
Co do moich czasów to z pełną odpowiedzialnością mogę wziąć czas 2.22.08 i wcześniejszy 2.25.12(wyleciałem w pole). I o tych czasach mówiłem na torze. 2.19.00 było dla mnie niespodzianką jak go zobaczyłem ale nie negowałem tego bo w pierwszym przejeździe na Lap Timerze nie ogarnąłem tego ustrojstwa tylko zająłem się przykręcaniem GoPro i czasu nie znam.
Również na torze mówiłem że jestem w stanie przy dobrych wiatrach zaatakować wysokie 2.20 bo widziałem parę błędów w swoich wcześniejszych przejazdach. Byłby to max na tych oponach. Niestety Lap Timera miałem tylko na 3 okrążenia i nie było mozliwości zaliczenia kolejnych mierzonych kółek Żałuje ale wszyscy mieli takie warunki.
Wiem,też dobrze że gdybym założył slicki mógł bym zejść poniżej 2.20 i nie mówię tego bończucznie bo nawet nie wiecie jaka pokora co do moich umiejętności przemawia przeze mnie.
Nie ukrywam również,że w niedzielę świetnie mi sie jeździło a fura oprócz początkowych problemów z jednym cylindrem potem spisywała sie świetnie.
Dlatego chciałbym poprosić M'a aby skorygował mój wynik o 2.22.08 bo tego jesteśmy wszyscy pewni. Wolę byc ostatni z pewnym czasem niz pierwszy z podejrzanym.
Co do filmiku Miniaca i pachołków to kto powiedział,że to było moje best lap?? Jechałem na granicy przyczepności tych opon i parę razy potrąciłem pachołek nawet podczas przejazdu z Arssss'em ale aby wykręcić świetny czas trzeba jechać na granicy.
Nie proście mnie o kolejne filmiki abym udowadniał że miałem i 2.25 itd itd bo GoPro miałem na 4 kółkach w tym na dwóch mierzonych. Powodem tego,że nie miałem GoPro na wszystkich przejazdach był fakt zabrania tylko jednej kary. Za to w zamian na dniach bedzie premiera małego klipu z naszych dokonań w Ułężu. Dodam,ze załapali się tylko Ci co upalali a nie grilowali Materiał sie renderuje
Pozdrawiam wszystkich i czekam na kolejny TD,tam już będe miał slicka. Na pewno też przewiozę moja staruszką każdego chętnego roj - Pon 09 Maj, 2011
Lejek napisał/a:
jak by mi cos pod pedał hamulca wpadło na dohamowaniu
noo, myślę, że przejazd był pewnie na 2:55 co najmniej a nerwy jak ym Janusza czas miał poprawić
Swoją drogą hitem jest, że w takiej furze jak clio sport schowki są idiotycznie wyprofilowane, nie ma żadnego miejsca na telefon czy coś w konsoli centralnej i żadnego miejsca na napoje
Cytat:
ile poszedł twój na obwodnicy Roj?
218 wg gps, ale nie zdusiłem maks.
Rasputin napisał/a:
Na pewno też przewiozę moja staruszką każdego chętnego
biorę! dEF - Pon 09 Maj, 2011 Było przekozacko, tylko pyszczydło teraz strasznie piecze... następnym razem trza wziąć krem z filtrem arssss - Pon 09 Maj, 2011 Rasputin, jeszcze raz dzieki za przejazd No jakiś tam słupek śmigneliśmy,ale to było raczej muśnięcie niż cos konkretnego Ale naprawdę super się jechało Byłem bardzo zaskoczony,że taka skromna fiesta tak sie trzyma w dodatku na takich oponach.
Jak będziesz miał slicka to zgłaszam się pierwszy na prawy Kenet - Pon 09 Maj, 2011 Dwa pzejazdy Orzecha białą Astrą rajdówką:
Rasputin - Pon 09 Maj, 2011 Aha...co do Fiest. Ja bym odpuścił mk3 bo moze i ma wiecej mocy ale jest cięższa
Niestety oryginalne xr2 pojawiają sie raz na rok na allegro ale warto obserwować.
Jak sie dobrze gaźnik ustawi to nie ma żadnych problemów z wtryskami itp pierdołami które lubia sie zjebać.
Plusem mk3 jest dostępność zawieszeń sportowych. Do mk2 jedyne co jest oferowane z zawiasu to sprężyny Jamex -30 w cenie 250zł komplet Dają radę jakby co
Przyznam,ze postaram odłożyć trochę drobnych i chyba pojadę na hamownie tym pudełkiem.
Bo gdy przy 190km/h w drodze do Poznania miałem miejsce pod pedałem gazu ale lewy pas blokowała najnowsza C4 to cos mi zaczęło "śmierdzieć" czy aby na pewno mamy deklarowane 96ph
P.S. Filmiku z tego nie mam ale są świadkowie tego wyczynu roj - Pon 09 Maj, 2011
Rasputin napisał/a:
P.S. Filmiku z tego nie mam ale są świadkowie tego wyczynu
gud łan
p.s. zmniejsz fotkę w podpisie trochę jak możesz bo strasznie skraca ilość postów na stronę zefir - Pon 09 Maj, 2011 Rasputin, auto kupiles od Adiego z Mysłowic? bo kojarze skads to auto Rasputin - Pon 09 Maj, 2011
zefir napisał/a:
Rasputin, auto kupiles od Adiego z Mysłowic? bo kojarze skads to auto
Nie od niego bezpośrednio,ale z tego co doszedłem na forum Fiesty to faktycznie jest jego byłe auto