kubas - Pią 13 Cze, 2008 ta tylko ze to tylko dla vlodzia albo barto z tego co sie orjentuje.... bo do 106 to raczej nie pyknie 17....Gaydek - Pią 13 Cze, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Do Citroena lub Puga zajebiste 17" TEAM DYNAMICS
Nawet ET jest odpowiednie...
Cena jest do przełknięcia, no i wygląd... DLa mnie mega wymiatający Grzesiek VTS - Pią 13 Cze, 2008 tylko jak tym w Pl smigac
17 do 106 masakra Gaydek - Pią 13 Cze, 2008 Do Pumy pasuje .Loko - Pią 13 Cze, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Gaydek napisał/a:
Poważnie takie dobre?
Dobre bo kute = mocniejsze i lżejsze
Nie wiem skąd ten mit się w Polsce wziął, ale wszyscy i wszędzie go powtarzają, a te felgi wcale nie są kute, to są zwykłe odlewane felgi.Gotti - Pią 13 Cze, 2008 kute też są odlewaneCHRZANEK - Pią 13 Cze, 2008
Loko napisał/a:
te felgi wcale nie są kute, to są zwykłe odlewane felgi.
Uuuuuu czuję się oszukany... Rudello - Pią 13 Cze, 2008 mistrz fele! jak bym mial jeszcze puga to bym bral odrau!
do tego czarne aaaaaaaaaaa!!!nox - Pią 13 Cze, 2008
Gotti napisał/a:
kute też są odlewane
?? kuty element czyli "wyciskany" z jednego kawałka .kubas - Pią 13 Cze, 2008 no ale wczesniej ten jeden kawalek musialbyc odlany chyba co ? przetopiony lub chuj wie co....dzik - Pią 13 Cze, 2008 Metalurgiem nie jestem ale metal najpierw do jakiejs formy sie wylewa.
Kute matrycowo, czyli wyciskane to byly PRL'owskie garnki. Tloki np obrabia sie z kawalka metalu i rowniez sa kute.
Kute felgi to rozumiem ze sa to felgi obrabiane z wiekszego kawalka metalu, ktory wczesniej byl kuty a nie poprostu wylewka do formy.Loko - Pią 13 Cze, 2008 Proszę mi tu inżyniera produkcji nie pouczać do chuja nazwa bierze się od rodzaju obróbki materiału.
Felgi odlewane produkuje się zalewając formę (wbrew nazwie nie dochodzi wtedy do zapłodnienia kobiety) zalewanie formy może odbywać się na rożne sposoby (także jeśli kiedyś, niski chuderlawy człowieczek w okularkach, powie wam: "Twoja stara została zalana grawitacyjnie jak Cię płodziła" to znaczy ze was obraził)
W skrócie roztopiony materiał wlewa się do formy i powstaje felga
Kute felgi w skrócie wykonuje się odkuwając blok materiału poprzez zgniatanie, naciskanie, uderzanie, cięcie, frezowanie, skrawanie i takie tam inne.Greg - Pią 13 Cze, 2008 http://allegro.pl/item377..._rajdy_kjs.html
Speedline 14" do Saxo, 106 itd.
Team Dynamics fajne kolor niezły, cena do przełknięcia, ale chyba nie aż tak fajne że ojojoj.
Szczerze - nie wiem, czy bym chciał na 17" jeździć. Na 16" mi łupie i to nieźle...