fydi - Czw 12 Cze, 2008 Mój sąsiad miał 1,4 gt. Pamiętam, że turbo musiał zmieniać 2 do 3 razy w roku Być może nie umiał się z nią odpowiednio obsługiwać.Bart - Czw 12 Cze, 2008 pewnie montował zatarte turbiny z kamaza Młody Papież - Czw 12 Cze, 2008 czytałem ostatnio że w kamazach seryjnie nie wystepowały turbiny zatarte... nie wiem o czym piszesz...
ja bym się bał wchodzić w takie punto... pomimo tego że to nie jest przecież francuz Bart - Czw 12 Cze, 2008 do punto się wsiada, wchodzić to możesz do autobusu CHRZANEK - Czw 12 Cze, 2008 NA temat Punto GT powiem tak: W CH (szwajcarii) jest tych samochodów na pęczki. Mówię to absolutnie serio. Na szwajcarskich szrotach można kupiś WSZYSTKO do punto GT, pytanie po co skoro za 500-1000CHF można kupić KOMPLETNE punto GT, i to w takim stanie którego w PL nie uświadczysz.
Samochód nietuzinkowy, prócz zestawu wskaźników, foteli i przedniego zderzaka to resztapraktycznie wizualnie taka sama jak w zwykłym puntolocie.
CHodzi tak jak jak Oskar opisał. Na prostej jest szybsze niż seryjne 106 S16, choć w zakrętach jak jest nie wiem... Wszystkie elementy napędu obliczone są pod seryjną moc (ok 140KM) i dopóki się tego trzyamy to jest OK. Jak chcemy more power no to wtedy się zaczyna neverending story.CHRZANEK - Czw 12 Cze, 2008 Wracam do marki Bóg Mnie Wybrał
he he he ale dał ogłoszenie strick - Czw 12 Cze, 2008 I tak najlepsze sa pieski r26rulez - Czw 12 Cze, 2008 heeheheh po pijaku wstawial Rafciu
zdjecia sa przemistrzowskie r26rulez - Czw 12 Cze, 2008 Limitowany lakier Cirrus
kurna co za glab
nawet mojego nr nie podal Grzesiek VTS - Czw 12 Cze, 2008 Ladna kasa ja za willego
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5488307Anonymous - Czw 12 Cze, 2008 strasznie zapuszczony jakis taki jest jak na ta cene .CHRZANEK - Pią 13 Cze, 2008 Do Citroena lub Puga zajebiste 17" TEAM DYNAMICS
Nawet ET jest odpowiednie...