To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RPP] RPP 2012

rundi - Pią 27 Lip, 2012

... masz w D

A przy okazji nie startujesz w rajdzie , na który już wydałeś masę pieniędzy.
Niestety coś takiego uważam za błędne podejście szczególnie przy nowo zbudowanym samochodzie , którego sędziowie jeszcze nie znają i będą na pierwszym BK dość dokładnie zwracać uwagę na wszystko.

CHRZANEK - Pią 27 Lip, 2012

rundi ile lat bawisz sie w rajdy ??? - moim zdaniem przez taką postawe jak Twoja nic sie nie zmienia w polskim burdelu.
Boisz sie czegoś czy po prostu odpowiada Ci jak zawodnicy sa w PL traktowani?

Lepiej zwiesić łeb i dać sie ładować od tyłu ??? Lubisz to ???
Osobiście mam dwóch kumpli w komisji BK (Bandi i Wierzba) znam choc nie tak dobrze - Pana Nowaka i jeżeli ktoś nie chce być zaskoczony na pierwszym BK to jedzie do Pana Nowaka przed rajdem do jego warsztatu i sie prawdza czy wszystko jest OK.
Tyle tylko że każdy mówi: "tak pojadę pojadę", a potem przychodzi czas pierwszego rajdu i każdy ma to w dupie, zapomina i potem pierwszym miejscem wszelkiej weryfikacji jest właśnie BK1.

A takie demagogiczne gadanie (nie startujesz w rajdzie itp itd...)tylko nakręca mity i legendy. Chyba nie od dziś wiadomo że zazwyczaj komisja wpisuje uwagi i mozna coś jeszcze poprawić przed startem do rajdu.
Komisja jest od tego żeby samochody sprawdzać - ale zawodnicy w swoim własnym interesie muszą znać przepisy i znać swoje prawa.
Jeżeli samochód jest przygotowany zgodnie z przepisami i waży tyle ile powinien to nie można sobie dac wmówić że jest inaczej.

tyle ode mnie.

GeKo - Pią 27 Lip, 2012

Radku, niestety Rundi ma wiele racj. A on w rajdach startuje dłużej niż połowa hothatcha wzięta razem.
Osobiście sam widziałem jak np na festiwalowym te "certyfikowane wagi" pokazywały po 950kg na cinquecento :rotfl: i to na kilku sztukach.
Sam pamiętasz że 106 Badiego potrafiła ważyć pomiędzy 960 a 1030.
A nowe auto na 1 BK jest zawsze mega trzepane. Także wizyta u Pana Nowaka niewiele zmieni, bo to tylko kwestia wagi, a reszta rzeczy w aucie zakładam że jest zbudowana ze sztuką skoro auto budował Orlik.

Marek23 - Pią 27 Lip, 2012

Ja myślę,że na BK trzeba się zachować jak bracia Kargole z Car Speed Service. Jak coś według sprawdzającego jest nie tak, to jeszcze na niego naskakują,że co,jak, że wszystko jest ok,itd... Zawsze działa z moim clio.
CHRZANEK - Pią 27 Lip, 2012

GeKo napisał/a:
Radku, niestety Rundi ma wiele racj.
Osobiście sam widziałem jak np na festiwalowym te "certyfikowane wagi" pokazywały po 950kg na cinquecento .

I to jest waszym zdaniem OK ???
Jezeli to tolerujecie i dla Was jest OK to nic z tym nie róbcie.
Taka moja rada.
Tylko potem niech jeden z drugim nie pisze kwaśnych tekstów na wszelkich portalach.
Jak akceptujecie taki stan rzeczy to nie narzekajcie.

Bad-i: demokratyczna większość uważa jak uważa. Wiekszośc ma zawsze racje.

Bad-i - Pią 27 Lip, 2012

Najpierw zobaczę ile mi wyjdzie i pózniej będę sie martwil
Mick - Pią 27 Lip, 2012

Zawsze możesz coś dospawać do budy po stronie pilota.
W GSMP wszystkie CCS jeżdżące w grupie A są w ten sposób dociążone po stronie "pilota" ;)

GeKo - Pią 27 Lip, 2012

Chrzanek, nie żebyś nie miał racji odnośnie akceptacji. Pokaż mi tylko sytuacje kiedy zawodnikom udało się coś ugrać konkretnego? Choćby sprawa głośności wydechów. Wszyscy wiedzą że pomiar był z dupy, ale jak nie zapłacisz kary to nie pojedziesz w następnym rajdzie.
CHRZANEK - Sob 28 Lip, 2012

Geko - nie mam pomysłu i nie chce namawiać.
Myśle że bojkot tego wszystkiego to jedyne mozliwe rozwiazanie.
Choć jest to oczywiście nieetyczne - ale widze że wszelkie próby dialogu są na marne.

qbus - Nie 29 Lip, 2012

Marek23 napisał/a:
Ja myślę,że na BK trzeba się zachować jak bracia Kargole z Car Speed Service. Jak coś według sprawdzającego jest nie tak, to jeszcze na niego naskakują,że co,jak, że wszystko jest ok,itd... Zawsze działa z moim clio.

Tylko w takim przypadku trzeba być w 100% pewnym swego.

Bad-i - Wto 31 Lip, 2012

Jest i lista

http://www.rajd.rzeszow.p...en-RPP-21RR.pdf

Mick - Wto 31 Lip, 2012

Bad-i napisał/a:
Jest i lista

http://www.rajd.rzeszow.p...en-RPP-21RR.pdf

Grubo, dużo załóg.
nie ma mnie coprawda na liście, ale trudno się mówi :) może poprawią.

qbica - Wto 31 Lip, 2012

Chłopaki ostro trenują przed Rzeszowskim :jupi: ostatnio Kajto w Goleszowie, dziś Szeja, Typa i Kamisiński w Lipowcu/Górkach, jutro Jurek Tomaszczyk w Cisownicy. Się dzieje ;D
Szeja nakoorwia jak zły :jupi:

qbus - Wto 31 Lip, 2012

106 fura gotowa? widzimy się w Tychach? ;)
Koto - Wto 31 Lip, 2012

qbica jedziesz jutro zobaczyc jak Jurek jeździ?