to w takim wypadku po co stosuje się większe hamulce?
Dla lepszego wyczucia i lepszego odprowadzenia ciepła. A jak już napisałem wcześniej w połączeniu z zaciskiem o większej liczbie tłoczków powoduje to lepsze hamowanie.
saxorulez napisał/a:
I nadal nie napisałeś skąd wiesz że 266mm na seryjnym klocku hamuje tak samo jak 247mm na klocku ds
Z obliczeń pP - Pon 28 Gru, 2009
Vlodarsky napisał/a:
pP napisał/a:
no bliżej środka
martin.h, odpowiesz ?
no co nie mam racji?saxorulez - Pon 28 Gru, 2009
martin.h napisał/a:
A jak już napisałem wcześniej w połączeniu z zaciskiem o większej liczbie tłoczków powoduje to lepsze hamowanie.
a w połączeniu z tą samą ilością zacisków? nie zmienia nic?
martin.h napisał/a:
Z obliczeń
dajesz wzory moga być na PW - sprawdzę w NASA czy nie oszukujeszVlodarsky - Pon 28 Gru, 2009 martin.h odpowiedz na moje pytanie proszę Anonymous - Pon 28 Gru, 2009 Nie będe wchodził w dyskusje ,szczególnie ,że martin.h pisał prace dyplomową o tarciu (nie wnikam między czym, a czym) ,ale dochodzi pomiędzy 247mm a 266mm jeszcze jedna zmienna,a mianowicie wielkość tłoczka 48mm vs 54 mm.saxorulez - Pon 28 Gru, 2009 p106rallye,
jest też kwestia ciśnienia w ukłądzie i miliona innych zmiennych które nie mają w tej chwili znaczenia.
Ogólnie mi chodziło tylko to że wolę miec 266mmna serii niż 247 na ds milion szejset dwa dziewiećset k-mart - Pon 28 Gru, 2009
Vlodarsky napisał/a:
martin.h odpowiedz na moje pytanie proszę
ja odpowiem:
tak nie!Vlodarsky - Pon 28 Gru, 2009
k-mart napisał/a:
ja odpowiem:
tak nie!
chciałbym znać odpowiedź na moje pytanie... a jak ktoś już wchodził w szczegóły to może mi odpowie.kamil - Pon 28 Gru, 2009 Panowie, nie ma co się spierać Pan odpowiedział mi , ze zaciski to Bosch czyli tarcza 20,5. Vłodi , brać, zrobisz z tego coś ?Koto - Pon 28 Gru, 2009 Kamil coś tam przewinął na początku dyskusji o OMP, jeżdżę na OMP R&S na przodzie i tyle. Jest trochę lepiej ale to nie jakaś powalająca różnica, jak ktoś szuka w miarę taniego i trochę lepszego klocka od serii to polecam.
Jak performens to tylko karbon lorejn i przewody w oplocie Vlodarsky - Pon 28 Gru, 2009
kamil_wrc napisał/a:
Panowie, nie ma co się spierać Pan odpowiedział mi , ze zaciski to Bosch czyli tarcza 20,5. Vłodi , brać, zrobisz z tego coś ?
ok czyli ten stary Bosch. Lepszy (bardziej popularny) jest ten na tarcze 22.
Może niech ktoś kto ma się wypowie. Mi osobiście bardziej podchodzą te nowsze.kamil - Pon 28 Gru, 2009 a z jakich jeszcze samochodów pasują 266 do mojej "dzifki" pewnie 307, Berlingo, Partner ale dokładnie zjakich modeli ?PiTT - Pon 28 Gru, 2009
kamil_wrc napisał/a:
a z jakich jeszcze samochodów pasują 266 do mojej "dzifki" pewnie 307, Berlingo, Partner ale dokładnie zjakich modeli ?
z Robura i Wigry 3kamil - Pon 28 Gru, 2009 z fabryki Robura to ty masz swoja Deutsche padlinę i na baczność jak do mnie się odzywasz Anonymous - Pon 28 Gru, 2009 http://www.mikoda.pl/public/sklep.php wpisz sobie w wyszukiwarce numer 0544