hehe Jacek - Śro 25 Lip, 2012 poszukuje pilota na rajd Wisły 14-15 września do klasy historycznej.
zasady 3L, czyli mogą być utracone homologacje na rzeczy ale nie na kask.Mick - Śro 25 Lip, 2012
Jacek napisał/a:
poszukuje pilota na rajd Wisły 14-15 września do klasy historycznej.
zasady 3L, czyli mogą być utracone homologacje na rzeczy ale nie na kask.
Tylko Ty raczej poszukujesz kierowcy w przedziale wagowym 50-60 kg
Na Rzeszów się nie chcesz wybrać? Bo są wolni piloci (pilotka) o niskiej wadzeJacek - Śro 25 Lip, 2012 nie, dziękuje
ja to raczej rekreacyjnie teraz do tego podchodzę.
205 i tak już nic nie wskóram a chętnie go przewietrzę i przy okazji pobawię na rajdzie.
jest jeszcze trochę czasu jakby ktoś był chętny to zapraszam na PW.michool_vt - Śro 25 Lip, 2012
Jacek napisał/a:
jakby ktoś był chętny to zapraszam na PW
PWwas79 - Śro 25 Lip, 2012 Ciekawe czy bym popuścił na prawym GeKo - Śro 25 Lip, 2012 Gdyby szedł salmopol w dół od Białego Krzyża do Wisły jest taka opcja Bad-i - Czw 26 Lip, 2012 kurcze nie wiem czy to pytanie na RPP ale zapytam.
WIemy doskonale jak jest z wagami na rajdach. Czasami w Pugu wychodzilo 940 a czasami 1000 kg. Nie jest tajemnica ze w saxo walczylismy sporo zeby bylo jak najblizej 920 kg (zgodnie z zał. J).
Nie ukrywam ze pojade sobie na 2-3 wagi zeby sprwadzic ile wazy samochod. Pytanie tylko czy jak bede mial na 3 wagach np 925 kg to czy jak pojade na rajd i wjade na ta ich smieszna wage i wyjdzie mi 850 to bede musial dociazac samochod?
Innymi slowy, czy kwity z wag moga byc dowodem ktory przekona Panow Technicznych?
Dodam ze nie boje sie tego ze wyjdzie zla waga na pierwszym BK - ale np na wazeniu na pierwszym czy drugim serwisie.rundi - Czw 26 Lip, 2012 Takie kwity na BK nic nie znaczą. Na ostatnim Karkonoskim mieliśmy problem właśnie z wagą co potwierdza , że nawet ta waga ( bo chyba jest jedna i ta sama na każdym BK ) różnie waży ale i tak to jedyny wyznacznik.Bad-i - Czw 26 Lip, 2012
rundi napisał/a:
Takie kwity na BK nic nie znaczą. Na ostatnim Karkonoskim mieliśmy problem właśnie z wagą co potwierdza , że nawet ta waga ( bo chyba jest jedna i ta sama na każdym BK ) różnie waży ale i tak to jedyny wyznacznik.
no wlasnie tego sie boje, bo co bedzie jak zbudujemy samochod niczym Chrzanek Veyrona. SPedzimy godziny w laboratorium, a na koniec i tak nas wydyma beznadziejna waga i uparci Panowie ??!!Jacek - Czw 26 Lip, 2012 jak to co będzie...
latara Bad-i - Czw 26 Lip, 2012 latary juz nie woze bo za duzo wazy qbus - Czw 26 Lip, 2012 Napewno woź lekki zapas paliwa tak aby ta waga podczas rajdu nie była nigdy bliska minimum, jeśli wyjdzie zbyt lekko to potem zostają chyba tylko odwołania, protesty, kaucja itp.Jaco - Czw 26 Lip, 2012 Ja bym dla "bezpieczeństwa" zostawił parę kilo więcej, jak autko będzie ważyło 940 czy 950 to wielkiej tragedii nie będzie ( wiadomo, że liczy się każdy kilogram, ale nie oszukujmy się, na tym poziomie to nie ma, aż takiego znaczenia) , a na ważeniu będziesz spokojniejszy, nie trzeba będzie kombinować z doważaniem i oszczędzisz sobie ewentualnych "logicznych" rozmów z sędziami...CHRZANEK - Czw 26 Lip, 2012 Ja tam bym szedł na ostro - jeżeli waga na BK pokaze co innego niż wagi którymi wykonasz pomiar wcześniej to bym sie odwoływał.
Waga jako przyrząd pomiarowy musi spełniać odpowiednie normy.
Jeżeli pokazuje wyniki z kosmosu to sie odwołujesz i masz wszystko w D...