To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Sciganie trochę inaczej :-)

Anonymous - Pon 09 Wrz, 2013

A jak czas finalnie? U mnie po miesiacu biegania byly 2h, ale tez mam dosc biegow tego typu na dlugo ;)
Przem_106 - Pon 09 Wrz, 2013

Przeoczyłem twój wpis o połówce i dopiero teraz doczytałem. Gratuluje wyniku.
Ja się porwałem z motyką na księżyc. Zaplanowałem sobie nierealne 1;35. bo dość dobrze mi się biega z prędkością 4:30/km. Skończyło się na 1.40.
Do 11-13km. czyli do około 1h biegu wszystko szło zgodnie z planem i plasowałem się można by powiedzieć, że w szerokiej czołówce :rotfl:
Od 12-tego kilometra do mety połknęło mnie prawie 50 osób. Ja niestety nikogo :/ To było strasznie deprymujące :rotfl:

Bad-i - Pon 09 Wrz, 2013

No dobra a co z moim pytaniem? ;)
Przem_106 - Pon 09 Wrz, 2013

Bad-i napisał/a:
No dobra a co z moim pytaniem? ;)

No ja niestety nie korzystam :/

Vlodarsky - Wto 10 Wrz, 2013

Przem_106, jak to czytam to mi się odechciewa :) gratuluję wyniku bo 1:40 to i tak szybko jak na nas amatorów. Dodatkowe 5 minut zejść na półmaratonie to też nie byle wyzwanie, ale Ty sobie szybko dasz radę... Jesteś ode mnie szybszy zwyczajnie :)

Przemek jak widzisz jakieś moje biegi to zauważ, że staram się teraz hamować na początku i utrzymywać równe tempo jak najdłużej. Sam sobie zaczynam współczuć :)

Bad-i napisał/a:
No dobra a co z moim pytaniem?

Ja używam tylko szajsunga s3 do muzyki...

Przem_106 - Wto 10 Wrz, 2013

Szybszy moze jestem, ale w bieganiu do 10km ;D Ty masz za to duzo większą wytrzymałosc i doswiadczenie w dłuzszych dystansach. W koncu masz juz zaliczoną i połowkę i cały. Zboczenie zawodowe nakazuje mi sprobowac dac Ci jakąs radę i jedyne co mi przychodzi, to to zebys bardzo precyzyjnie okreslił swoje mozliwosci i zaplanował bardzo realnie swoj cel. Potem konsekwentna realizacja taktyki (wszystkie kilometry rowno i zelazna zasada - pierwsza połowka musi byc wolniejsza niz druga!) Prawdopodobnie zadne cuda się nie zdarzą - trasa się nie skroci i nie będzie ciągle w doł, dlatego organizmu się nie oszuka :)
Ja chyba na to trochę liczyłem, ze poprostu jakos się uda :crazy: Głownym powodem mojej porazki był zbyt wygorowany cel w stosunku do realnej formy, i kilka czynnikow posrednich - bieg w samo południe przy ponad 30-stopniowym upale, brak znajomosci trasy - nie wiedziałem gdzie i jakie będą podbiegi oraz brak systematycznego picia.

Tą połowkę w Tarczynie potraktuj typowo treningowo. Nie probuj bic rekordu tylko sprawdz, czy jestes w stanie biec taktycznie i konsekwentnie. Z Endomondo wynika, ze ostatnio trochę mało kilomegtrow robisz i dlatego moze byc trudno o dobry czas.

Anonymous - Wto 10 Wrz, 2013

Przem_106 napisał/a:
Skończyło się na 1.40.

WoW :D To "tylko" 20min szybciej niż ja :crazy:

Wracam do biegania bo się ostatnio opierdzielam.

Vlodarsky - Wto 10 Wrz, 2013

Postaram się wykorzystać te rady. Do tej pory moim planem na wszystko był chaos :-) za 5 dni start. Zobaczymy co to przyniesie. Po tej próbie zostanie już tylko dwa tygodnie.
Anonymous - Pią 13 Wrz, 2013

Mam zdjęcie Vłodzia przygotowującego się do zawodów:

was79 - Pią 13 Wrz, 2013

trochę mi rzygać zachciało
Niemy - Pią 13 Wrz, 2013

nie lubisz wołowinki?

Kamill - Pią 13 Wrz, 2013

Dobry rajtuz
Vlodarsky - Nie 15 Wrz, 2013

Wróciłem z półmaratonu w Tarczynis. Zająłem 17 miejsce w klasie i chyba 105 w open. Czas to 1:34:55. Całą drogę miałem wrażenie, że tempo jest słabe. Ale jednak zaufałem sobie i nie monitorowałem czasu ani tętna. Biegłem i polegałem na własnych odczuciach. Wyszło nieźle bo nie spodziewałem się rekordu życiowego.
Sam półmaraton w Tarczynie jest jednym z najlepszych biegów na jakich byłem.

Anonymous - Nie 15 Wrz, 2013

Gratz! :jupi:
zefir - Nie 15 Wrz, 2013

mega!!!

ja pierwszy dłuższy bieg zmodziłem w czwartek 9km/1h ale tempo pelen luzik :D