k-mart - Śro 23 Kwi, 2008 nie wiem, testy ktore ja czytalem potwierdzaja jedynie slabosc na mokrym, ktora jest mi obojetna. To ma byc opona do upalania na suchym.saxorulez - Śro 23 Kwi, 2008
mAbZ napisał/a:
Z testowanych, na suchym gorsza od Toyo T1 jest tylko Barum Bravuris 2, a na mokrym Toyo jest najgorsza, np. łapie aquaplaning aż o przeszło 10 km/h wcześniej niż najlepsza w teście Pirelli P Zero!
widziałem to.. ale raczej jest to przyczyna tego że inni poszli do przodu.M - Śro 23 Kwi, 2008 To jakiś test robiony przez niemców pewnie? Anonymous - Śro 23 Kwi, 2008
eM napisał/a:
To jakiś test robiony przez niemców pewnie?
Napisz coś o gazecie będącej w posiadaniu Niemców, to natychmiast znajdzie się Polak
kwestionujący meritum tylko z powodu podziału akcji wydawnictwa saxorulez - Śro 23 Kwi, 2008 Co do opon do Almery zanabyłem Dunlop SPORT SP 01
I powiem że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Opona dobrze klei na suchym, jest stabilna i wyczuwalnie lepsza na hamowaniach
Moze troszkę za twarda jak do auta na codzień ale mam do wymiany amorki i wtedy będe mógł to ocenić.
Szczerze polecam bo mam wrażenie że nadawała by się do auta typu HotAnonymous - Śro 23 Kwi, 2008
k-mart napisał/a:
nie wiem, testy ktore ja czytalem potwierdzaja jedynie slabosc na mokrym, ktora jest mi obojetna. To ma byc opona do upalania na suchym.
Jeśli do upalania, to liczy się przede wszystkim cena Loko - Śro 23 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
mAbZ napisał/a:
Z testowanych, na suchym gorsza od Toyo T1 jest tylko Barum Bravuris 2, a na mokrym Toyo jest najgorsza, np. łapie aquaplaning aż o przeszło 10 km/h wcześniej niż najlepsza w teście Pirelli P Zero!
widziałem to.. ale raczej jest to przyczyna tego że inni poszli do przodu.
Chyba jednak nie, już w grudniu 2005 w teście car & driver toyo była najgorsza spośród 11 opon na suchym i 9 na mokrym.
W skórcie tak byłą podsumowana: JEśli chodzi o trudne techniczne nazwy których nikt nie rozumie toyo jest zdecydowanym zwycięzcą. JEdnak w jeździe nie zachowuje się jak sportowa opona, w niektórych testach wydawało się ze zachowuje się lepiej niż faktycznie okazało sie w teście.mi - Śro 23 Kwi, 2008 przedstaw strukturę własności tego pisemka, bo coś mi tu śmierdzi
(btw - testy samochodów w niemieckich gazetach są często z dupy, nie zaprzeczycie...)Bart - Śro 23 Kwi, 2008 kurde, chłopaki, nie oszołomujcie!
I tak wszyscy wiedzą, że masońskocyklistyczna żydokomuna rządzi światem!
lenny - Śro 23 Kwi, 2008
mAbZ napisał/a:
dobra to ona jest na ekranie
powiem Ci szczerze, że walą mnie takie testy a najważniejsze są moje subiektywne odczuciaqbus - Śro 23 Kwi, 2008
Cytat:
w niektórych testach wydawało się ze zachowuje się lepiej niż faktycznie okazało sie w teście
nie rozumiem tego zdania.
tak samo jak moje cf1... w testach wypadaja blado a ja jestem zachwycony, qmpel ktory mial okazje sie przejechac moim autem a smiga saxem vts po kjsach i sprintach stwierdzil ze klei ona naprawde dobrze.Loko - Śro 23 Kwi, 2008
qbus napisał/a:
Cytat:
w niektórych testach wydawało się ze zachowuje się lepiej niż faktycznie okazało sie w teście
nie rozumiem tego zdania.
tak samo jak moje cf1... w testach wypadaja blado a ja jestem zachwycony, qmpel ktory mial okazje sie przejechac moim autem a smiga saxem vts po kjsach i sprintach stwierdzil ze klei ona naprawde dobrze.
Hehee faktycznie napisałem to jak ostatnia kaleka, wieć juz tłumacze.
Chodzi o to, ze testujacym panom podczas jazdy na toyo wydawało się że całkiem nieźle trzyma, ale potem w cyferkach, na przeciarzenaich w zakręcie, hamowaniach, czasach okrążeń i tych wszystkich innych pierdołach wychodziło że toyo trzyma znacznie słabiej niż mówiły same odczucia z jazdy.
Dla porównania continental wydawał się słaby podczas jazdy, a w cyferkach wyszedł wysoko.mi - Śro 23 Kwi, 2008 może to kwestia zgrania opony z samochodem czy coś? Na przykładzie fura mojego i dżonowego można śmiało stwierdzić, że pirelli p5000 (świeże dość) i wyprodukowane w XX wieku Vredesteiny (Giugiaro ) kleją lepiej niż yoko parada, a to chyba coś nieteges...fydi - Śro 23 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
Co do opon do Almery zanabyłem Dunlop SPORT SP 01
I powiem że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Opona dobrze klei na suchym, jest stabilna i wyczuwalnie lepsza na hamowaniach
Moze troszkę za twarda jak do auta na codzień ale mam do wymiany amorki i wtedy będe mógł to ocenić.
Szczerze polecam bo mam wrażenie że nadawała by się do auta typu Hot
O to dobrze że jest jakaś dobra opinia o Dunlopach. Przymierzam się do kupna Dunlopa SP Sport Fast Response, które teoretycznie mają być lepsze od SPORT SP 01saxorulez - Śro 23 Kwi, 2008 sam się dziwie że kupiłem bo wcześniejsze Dunlopy SP2000E bardzo mnie rozczarowały