Też mi się tak wydaje, stawiam, że trochę lepiej niż 310konny ale gorzej niż 320konny...
Udatnie to ująłeś
Gaydek napisał/a:
Cześć, my się chyba znamy
Chyba nawet dość dobrze saxorulez - Pon 25 Sty, 2010 Passenger,
my chyba też dobry wieczórAnonymous - Pon 25 Sty, 2010 Bo w internecie jesteśmy jedną wielką rodzina,cieszmy siem , mudlmy siem
Barejka - Pon 25 Sty, 2010 p106rallye, mydlmy sie z nowymi
arssss - Nie 31 Sty, 2010 Witam jestem szczęśliwym posiadaczem saxo od września;DGaydek - Nie 31 Sty, 2010 Piona martin.h - Nie 31 Sty, 2010 Witamy Więcej o sobie, jakieś foty saxofona?Barejka - Nie 31 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
Witamy Więcej o sobie, jakieś foty saxofona?
i brata, a w najgorszym wypadku siostry
Witamy arssss - Nie 31 Sty, 2010 Ogólnie to ucze się jeszcze w technikum w maju maturka więc aktualnie większość czasu poświęcam nauce ,a nie Cytrynie i niestety zaglądał tutaj też pewnie będę rzadko za co z góry przepraszam. Siostry zdjęć nie zamieszcze ,bo nie posiadam a foty saxofona mam ale z wrzesnia jeszcze przed rejestracją u nas.
po maturce będzie praca i kasiore i jak się coś uzbiera to mam nadzieję zacząć dłubać. michool_vt - Pon 01 Lut, 2010 arssss, na glebe go!!!!
witam Vlodarsky - Pon 01 Lut, 2010 arssss,
myślę, że jakieś fajne lampy z allegro by zrobiły robotę... no i gleba też, ale na gwincie tylko. Nie baw sie w żadne magnetyzery !!! to strata pieniędzy !!! Jeśli iść w modyfikacje silnika to tylko modyfikator plus.arssss - Pon 01 Lut, 2010 Co do lamp to zastanawiałem się czy nie pomalować środka na czarno gdzieś taki tutorial widziałem. No chętnie bym z gwintu skorzystał,ale raczej długo kasy nie będę miał. Myślałem też nad B6. i chciałbym w lato zrobić wydech i kolektor Wszystko zależy od finansów:/