itr 911 - Nie 06 Lut, 2011 14:10 Agencja ANSA: Robert przejdzie operację dłoniJaco - Nie 06 Lut, 2011 Szereg uczestników Ronde di Andora rezygnuje ze startu w dalszej części imprezy, która ma zostać dokończona na dwóch odcinkach specjalnych. Wszyscy oczekują na oficjalne wieści ze szpitala na temat stanu Polaka po wypadku na OS 1.
Valeria Rossi z serwisu savonaeponente.com rozmawiała z załogą Mauro Moreno i Corrado Bonato, która jechała za Kubicą na pierwszym odcinku specjalnym Ronde di Andora. Włosi zatrzymali się przy rozbitej Fabii Polaka i udzielili pomocy załodze.
Moreno donosił, że auto było wbite w barierę która dostała się do samochodu i ugodziła kierowcę w nogę. Wycięcie Kubicy z samochodu zajęło prawie godzinę.
Włoch mocno skrytykował kilku kolejnych kierowców na trasie, którzy niezbyt nawet zwolnili przy miejscu wypadku - Wiem, jakie ryzyko wiąże się z tym sportem, ale jedziemy też dla zabawy, my nie jesteśmy zawodowcami.
- Rajd powinien być świętem, ale gdy coś pójdzie nie tak, nie wolno jechać dalej, myśląc: dwóch mniej. Jestem zdegustowany i chciałbym dostać tych kierowców w swoje ręce.
Rallyonline.plStf - Nie 06 Lut, 2011 ...że to niby nie na oesie a na dojazdówce było ?DeeS - Nie 06 Lut, 2011 14:14Portal pietraligure.net podał, że lekarze amputowali ramię Kubicy. Trzeba jednak podkreślić, że jest to wiadomość niepotwierdzona. Aby decyzja o amputacji mogła zostać podjęta potrzebne jest zwołanie konsylium lekarskiego
kurde co portal to bzdura..qbus - Nie 06 Lut, 2011
Stf napisał/a:
...że to niby nie na oesie a na dojazdówce było ?
... no niektórzy tak bzdurzą... ogólny dramat informacyjny.
Oby wszystko skonczylo sie ok.Bad-i - Nie 06 Lut, 2011 zobaczcie 21 sekunde i pozniej koncowke
Jaco - Nie 06 Lut, 2011
Badi mnie wyprzedził...
Można powiedzieć, że takie Szczęście w nieszczęściu GeKo - Nie 06 Lut, 2011 slabo to wygląda itr 911 - Nie 06 Lut, 2011 czyli ta bariera przeszła przez tylne drzwi (widać złamanie na stołku z lewej strony) z przebiła ściane grodziową na wysokość pedałów!!!!!
Masakryczny nie fart:(kaziu1985pn - Nie 06 Lut, 2011 miał mega szczęście w nieszczęściu, bo 10-20cm w bok i nie było by tematu do spekulacji
a co do przepływu wiadomości, to są włochy i jakoś mnie to nie dziwi.Jaco - Nie 06 Lut, 2011
itr 911 napisał/a:
czyli ta bariera przeszła przez tylne drzwi (widać złamanie na stołku z lewej strony) z przebiła ściane grodziową na wysokość pedałów!!!!!
Masakryczny nie fart:(
ucho w fotelu jest chyba wycięte tak samo jak cały słupek i część głównego..jarek-malopolska - Nie 06 Lut, 2011 http://www.sportfan.pl/ar...on-zobacz-fotkiAnonymous - Nie 06 Lut, 2011 kurwa tamto zdjęcie było optymistyczne, ale te są słabe iQ - Nie 06 Lut, 2011 http://twitter.com/OfficialLRGPGeKo - Nie 06 Lut, 2011
Cytat:
Przyczyny wypadku
Przyczyną wypadku był mokry asfalt oraz jego wybrzuszenie z powodu wystającego korzenia drzewa.
Według świadków wypadku, prowadzona przez Kubicę fabia S2000 oderwała się od nawierzchni na zakręcie, obróciła się o 80 stopni, a następnie uderzyła lewym bokiem o barierę i przebiwszy ją wpadła na mur kościoła.
Samochód został skonfiskowany przez policję w celu ustalenia dokładnej przyczyny wypadku.