Początek produkcji datuje się na wrzesień 1992.
Oznaczenie: RFY (XU10J4DZ lub XU10J4DLZ)
Produkowany od października 1994 do sierpnia 1996r.
Oznaczenie: RFT (XU10J4D/LZ)
hehe jeszcze dokładniej w temat wszedłeś te dodatkowe oznaczenia widziałem tylko w dokumentacji technicznej na papierze
mrc napisał/a:
podobno jakiś błąd w komputerze powoduje cofnięcie się mieszanki. sytuacja marginalna
w moim raz na miesiąc w peugeot ale mam założony kolektor od XU10J4RS czyli aluminiowy i mi to zwisa
za to w ZXie mam sklejony przez poprzedniego właściciela ten plastikowy więc domyślam się, że to z tego powodu
a poza tym mam jeden zapasowy z całym silnikiem
Mam prośbę - CZY MOŻE ADMIN WYDZIELIĆ DYSKUSJE O SILNIKACH 2,0 16V W ZX/306 ??
DziękujęVlodarsky - Wto 03 Lis, 2009 mrc,
czy jesteś w stanie wskazać różnice w budowie tych silników ??
pytam o
mrc napisał/a:
(XU10J4DZ lub XU10J4DLZ)
Anonymous - Wto 03 Lis, 2009 Vlodarsky a co ma ECU do cofania się mieszanki do kolektora? bo nie bardzo rozumiem czemu miałoby strzelać w kolektorze.. no chyba że ECU od gazu drugiej generacji
jedyne co mi przechodzi na myśl to nieszczelny regulator ciśnienia, paliwo się przedostaje do kolektora do tego nieszczelne zawory i jakimś cudem następuje zapłon.. .ale gdzie tu ecu?
kolejna sprawa, remapowałeś po założeniu kolektora od RS'a? hamowałeś? czytałem że taka modyfikacja bez zmiany mapy pogarsza sprawe - tylko na górze ciągnie a dół bardzo słaby.M - Wto 03 Lis, 2009 Przeniescie sobie tą dyskusję na techniczne....
MODEEERATOOOORRRR!!!!!Barejka - Wto 03 Lis, 2009 Vlodarsky, wie o tym fajansie chyba wiecej od Was Anonymous - Wto 03 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
Vlodarsky a co ma ECU do cofania się mieszanki do kolektora
Np. niewłaściwy moment wtrysku?bizon - Wto 03 Lis, 2009 no no, wytrysk w niewlasciwym momencie to kiepska sprawa Anonymous - Wto 03 Lis, 2009 Vlodarsky - Śro 04 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
Vlodarsky a co ma ECU do cofania się mieszanki do kolektora? bo nie bardzo rozumiem czemu miałoby strzelać w kolektorze.. no chyba że ECU od gazu drugiej generacji
jak poczytasz wyżej to nie ja napisałem, że to wina ECU to raz... napisałem, że jest takie zjawisko jak wybuch w kolektor
kaczart napisał/a:
jedyne co mi przechodzi na myśl to nieszczelny regulator ciśnienia, paliwo się przedostaje do kolektora do tego nieszczelne zawory i jakimś cudem następuje zapłon.. .ale gdzie tu ecu?
za regulatorem ciśnienia jest jeszcze wtrysk...
kaczart napisał/a:
kolejna sprawa, remapowałeś po założeniu kolektora od RS'a? hamowałeś? czytałem że taka modyfikacja bez zmiany mapy pogarsza sprawe - tylko na górze ciągnie a dół bardzo słaby.
tak - jeździł dobrze. Teraz mam seryjną mapę i jest kicha. Będzie nowa mapa jak założę nowe wałki.
Kto tu jest moderatorem ? i ile można się prosić ?Michał - Śro 04 Lis, 2009 dżaka M - Śro 04 Lis, 2009 Andrzej13