TomsoN - Pon 02 Lis, 2009 ja bym tego zdania już nie podważał Vlodarsky - Pon 02 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
to prawda z tymi panewkami - w zakrętach jak odpływa olej... sprawę rozwiązuje RFS bądź RFY z aluminiową dzieloną miską olejową.. tzn nie wiem czy rozwiązuje ale nie słyszałem o przypadku zatarcia panewki w takim silniku
teraz doczytałem jeszcze to - mam trzy takie silniki. Czy miska blaszana czy aluminiowa zawsze jest dzielona. Tak dla ścisłości w tym z aluminiową miałem zatarte panewki, a z blaszaną miał mój brat zatarte panewki
A tak z ciekawości wymienialiście już kolektory ssące ?? nie wybuchają wam ?? Anonymous - Pon 02 Lis, 2009 no masz racje,
a czemu mają wybuchać ?
jesteś pewny że miałeś blaszaną miskę z przegrodami? może były i takie i takie.. jeśli tak to muszę takiej poszukać kamil - Pon 02 Lis, 2009 a ja nawet chyba kolegę Kaczarta widziałem dzisiaj lub wczoraj na ulicy Rzymowskiego. W każdym razie taki ciemny zadbany ZX Cartoon - Pon 02 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
jesteś pewny że...?
Nie podważa się wiedzy Vlodarsky`ego Anonymous - Pon 02 Lis, 2009
Vlodarsky napisał/a:
A tak z ciekawości wymienialiście już kolektory ssące ?? nie wybuchają wam ??
Pamiętam postraszyłeś mnie tym wybuchającym kolektorem
Kupiłem na allegro okazyjnie za 80 zeta razem z mieszkami
Czyli nie ma recepty na obracające się panewki?bizon - Pon 02 Lis, 2009
Cytat:
Czyli nie ma recepty na obracające się panewki?
przyspawac Barejka - Pon 02 Lis, 2009
bizon napisał/a:
Cytat:
przyspawac
ceramizer
ZX widzialem, ale bylo to dawno temu moze na wiosne na rondzie w kolbieli jechal z drugim ZX i spamowali na radiu Anonymous - Wto 03 Lis, 2009
Barejka napisał/a:
bizon napisał/a:
Cytat:
przyspawac
ceramizer
ZX widzialem, ale bylo to dawno temu moze na wiosne na rondzie w kolbieli jechal z drugim ZX i spamowali na radiu
Jesli piszesz o moim, no to musiało być pewnie w majówkę.
Z Kolegą z Ełku na zlot śmigaliśmy Anonymous - Wto 03 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
a czemu mają wybuchać ?
podobno jakiś błąd w komputerze powoduje cofnięcie się mieszanki. sytuacja marginalna
co do oznaczeń:
Początek produkcji datuje się na wrzesień 1992.
Oznaczenie: RFY (XU10J4DZ lub XU10J4DLZ)
Produkowany od października 1994 do sierpnia 1996r.
Oznaczenie: RFT (XU10J4D/LZ)
Produkowany od września 1996r. do końca produkcji
Oznaczenie: RFS (XU10J4RS)
RFY, RFT z plastikowym kolektorem, RFS czyli ten sam co w Xsarze VTS
i kropkaAnonymous - Wto 03 Lis, 2009
mrc napisał/a:
podobno jakiś błąd w komputerze powoduje cofnięcie się mieszanki. sytuacja marginalna
mógłbyś to rozwinąć? nie widzę związku czemu przez komputer mieszanka miała by się znaleźć w kolektorze
kamil_wrc napisał/a:
a ja nawet chyba kolegę Kaczarta widziałem dzisiaj lub wczoraj na ulicy Rzymowskiego. W każdym razie taki ciemny zadbany ZX
bardzo możliwie, w każdym bądź razie jechałem srebrny saab taki nisko zawieszony?kamil - Wto 03 Lis, 2009
kaczart napisał/a:
bardzo możliwie, w każdym bądź razie jechałem srebrny saab taki nisko zawieszony?
nie, nie...taki mały czarny peugeot 106 gti PiTT - Wto 03 Lis, 2009
kamil_wrc napisał/a:
kaczart napisał/a:
bardzo możliwie, w każdym bądź razie jechałem srebrny saab taki nisko zawieszony?
nie, nie...taki mały czarny peugeot 106 gti
to zmień sobie opis bo masz cały czas saaba wpisanego kamil - Wto 03 Lis, 2009 japa Anonymous - Wto 03 Lis, 2009 japa 2