To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie Warszawa- Wilanów

kamil - Wto 04 Wrz, 2012

amen !

Jak dla mnie okolica PCSa jest jak najbardziej oki. Tam gdzie sprzedawał pół bliźniaka też było w cipkę ;) To był Anin czy właśnie Radość bo już karwa nie pamiętam :) możliwe, że mówię o tych samych lokalizacjach ;D

GeKo - Wto 04 Wrz, 2012

Zawsze można wybrać dom pasywny, energooszczędny na szkielecie ze stali nie z drewna. Od nastu lat popularne na zachodzie a i u nas coraz wiecej sie tego pojawia. Taki dom stawiają w 24-48h z wykończeniem w maks 3 miesiące. Do pół roku na lajcie sie można wprowadzić. Gdyby ktoś sie jednak bardzo chciał sprężyć to i w 2tygodnie można ogarnąć całość. Ceny w okolicach 2,5m2 za stan surowy zamknięty z instalacją elektryczną, wodną i grzewczą . stan surowy zamknięty. Kwestia zakupu działki w odpowiedniej lokalizacji i można lecieć z tematem.
kamil - Wto 04 Wrz, 2012

Cyt: "Dom pasywny na etapie planowania i budowy, jest o ok. 36% droższy od standardowego"
Domy pasywne to te, które wykorzystują nowe technologie np. ogrzewanie geotermalne. Mają za zadanie być jak najmniej inwazyjne i jak najtańsze w eksploatacji. To prawda, ale za budowę najpierw trzeba zapłacić.

Myślę, ze chodziło Ci o Dom Modułowy.

Anonymous - Wto 04 Wrz, 2012

Zyebałem... nie PLN 240k a PLN 420k z wykończeniem full... sorrka :'(

Nadal to daje 600tys czyli 60-70m^2 na Mokotowie albo Pałac na Mazurach z garażem wypełnionym 4x Celica'mi lub Dwór w Niemcowni z drutem kolczastym na około ogrodu i 60-cm Karl Gerät'em przy bramie :]

kamil - Wto 04 Wrz, 2012

dobra, jebać biedę. Na dom w Wawie trzeba mieć min 1,5 mln pod Wawą ok 700 tys. Mieszkanie w Wawie 3 pok ok 90 m też z 700 tysia.
Mazury dom ze 300 tysia i kawał ziemi plus robota w ex PGR.
Śląsk 700 tysia na wywaloną w kosmos chawirę z zajebistą komunikacją.

GeKo - Wto 04 Wrz, 2012

kamil napisał/a:
Cyt: "Dom pasywny na etapie planowania i budowy, jest o ok. 36% droższy od standardowego"
Domy pasywne to te, które wykorzystują nowe technologie np. ogrzewanie geotermalne. Mają za zadanie być jak najmniej inwazyjne i jak najtańsze w eksploatacji. To prawda, ale za budowę najpierw trzeba zapłacić.

Myślę, ze chodziło Ci o Dom Modułowy.

Tak, ale kto powiedział ze dom modułowy nie może być w technologii energooszczędnej lub pasywnej.

Patrząc z perspektywy właśnie budowy tradycyjnymi metodami, że sie z tym grzebiemy 2 lata, non stop dojazdy na budowy, jeżdżenie za materiałami itp. itd. zszargane nerwy. To jest to bardzo ciekawa opcja i bynajmniej wcale nie droższa.

kamil - Wto 04 Wrz, 2012

no może, może :*
zefir - Wto 04 Wrz, 2012

ale też sa takie domy chyba bez tych technologii, bo u kumpla siostry dom przyjechal i został postawiony w 24h i z tego co oni mówili ze generalnie dzieki temu zaoszczedzli kasy troszke i glownie czas ;)

w sumie przyznam ze bylem mega zajarany z punktu picia piwka jak lukaliśmy z kumplem i jego szwagrem przy grillu jak to stawiali :faja: :faja:

was79 - Wto 04 Wrz, 2012

;D
http://wiadomosci.gazeta....lokale=katowice

pcs - Wto 04 Wrz, 2012

ta biedrona bedzie pekac w szwach :) )

u mnie akurat nawet sasiedzi, ktorzy maja chaty po 4 banki kupuja w biedronce a ostatnio przeniesli dzieci do panstwowej szkoly bo uwazaja, ze jest lepsza dla dzieciakow.

ja mieszkam tam gdzie sprzedaje a nie obok

no name - Wto 04 Wrz, 2012

pcs napisał/a:
u mnie akurat nawet sasiedzi, ktorzy maja chaty po 4 banki kupuja w biedronce a ostatnio przeniesli dzieci do panstwowej szkoly bo uwazaja, ze jest lepsza dla dzieciakow.

Kryzys dopada nawet tych bogatych

M - Wto 04 Wrz, 2012

W biedrze jest po prostu tanio...
zefir - Wto 04 Wrz, 2012

kurde ja kupuje w Biedrze czy Lidlu bo sa tam rzeczy lepsze (pieczywo, serki, owoce morze, warzywa) a niektore przy okazji tansze niz w Tesco,Realu czy Carrefourze

bez kity Biedra juz przestala byc dyskontem z żarciem o smaku wiórów :lol2:

PiTT - Wto 04 Wrz, 2012

no i mistrz, brakowało tu biedry
są żabki, ale tam mają ceny o 30-40% wyższe niż w super/hipermarketach... głównie wkurza mnie cena browara którego dosyć często kupuję pod domem :)
ale absolutnymi mistrzami są "delikatesy" w których chooj grasuje, ale dumnie świecą szyldem
ostatnio taka rozmowa była w sklepie:
klient: ale u Was drogo
sprzedawca: bo mamy wysoki czynsz, wyższy niż mieszkańcy...
xD
jakiś pacan z tego właściciela bo zamiast powiedzieć maruderowi żeby wypi#rdalał jak mu ceny nie pasują to strzala argumentami z dupy
biedy ogólnie tu nie ma, wychodząc na spacer można sobie obejrzeć przekrój najdroższej motoryzacji :)
lambo, ferarki, prosiaki, bentleye, preluda kondzia... :rotfl:
wczoraj widziałem jak typ zaparkował swoje czerwone ferrari centralnie na środku chodnika i ścieżki rowerowej... aż się prosi żeby jakiś rowerzysta zaparkował kamień centralnie w przedniej szybie takiego delikwenta :>

kamil - Wto 04 Wrz, 2012

no niestety pajaców i "żabek" tu nie brakuje. Jedynie co to Biedry czy Lidla :)