Jak dla mnie okolica PCSa jest jak najbardziej oki. Tam gdzie sprzedawał pół bliźniaka też było w cipkę To był Anin czy właśnie Radość bo już karwa nie pamiętam możliwe, że mówię o tych samych lokalizacjach GeKo - Wto 04 Wrz, 2012 Zawsze można wybrać dom pasywny, energooszczędny na szkielecie ze stali nie z drewna. Od nastu lat popularne na zachodzie a i u nas coraz wiecej sie tego pojawia. Taki dom stawiają w 24-48h z wykończeniem w maks 3 miesiące. Do pół roku na lajcie sie można wprowadzić. Gdyby ktoś sie jednak bardzo chciał sprężyć to i w 2tygodnie można ogarnąć całość. Ceny w okolicach 2,5m2 za stan surowy zamknięty z instalacją elektryczną, wodną i grzewczą . stan surowy zamknięty. Kwestia zakupu działki w odpowiedniej lokalizacji i można lecieć z tematem.kamil - Wto 04 Wrz, 2012 Cyt: "Dom pasywny na etapie planowania i budowy, jest o ok. 36% droższy od standardowego"
Domy pasywne to te, które wykorzystują nowe technologie np. ogrzewanie geotermalne. Mają za zadanie być jak najmniej inwazyjne i jak najtańsze w eksploatacji. To prawda, ale za budowę najpierw trzeba zapłacić.
Myślę, ze chodziło Ci o Dom Modułowy.Anonymous - Wto 04 Wrz, 2012 Zyebałem... nie PLN 240k a PLN 420k z wykończeniem full... sorrka
Nadal to daje 600tys czyli 60-70m^2 na Mokotowie albo Pałac na Mazurach z garażem wypełnionym 4x Celica'mi lub Dwór w Niemcowni z drutem kolczastym na około ogrodu i 60-cm Karl Gerät'em przy bramie kamil - Wto 04 Wrz, 2012 dobra, jebać biedę. Na dom w Wawie trzeba mieć min 1,5 mln pod Wawą ok 700 tys. Mieszkanie w Wawie 3 pok ok 90 m też z 700 tysia.
Mazury dom ze 300 tysia i kawał ziemi plus robota w ex PGR.
Śląsk 700 tysia na wywaloną w kosmos chawirę z zajebistą komunikacją.GeKo - Wto 04 Wrz, 2012
kamil napisał/a:
Cyt: "Dom pasywny na etapie planowania i budowy, jest o ok. 36% droższy od standardowego"
Domy pasywne to te, które wykorzystują nowe technologie np. ogrzewanie geotermalne. Mają za zadanie być jak najmniej inwazyjne i jak najtańsze w eksploatacji. To prawda, ale za budowę najpierw trzeba zapłacić.
Myślę, ze chodziło Ci o Dom Modułowy.
Tak, ale kto powiedział ze dom modułowy nie może być w technologii energooszczędnej lub pasywnej.
Patrząc z perspektywy właśnie budowy tradycyjnymi metodami, że sie z tym grzebiemy 2 lata, non stop dojazdy na budowy, jeżdżenie za materiałami itp. itd. zszargane nerwy. To jest to bardzo ciekawa opcja i bynajmniej wcale nie droższa.kamil - Wto 04 Wrz, 2012 no może, może zefir - Wto 04 Wrz, 2012 ale też sa takie domy chyba bez tych technologii, bo u kumpla siostry dom przyjechal i został postawiony w 24h i z tego co oni mówili ze generalnie dzieki temu zaoszczedzli kasy troszke i glownie czas
w sumie przyznam ze bylem mega zajarany z punktu picia piwka jak lukaliśmy z kumplem i jego szwagrem przy grillu jak to stawiali was79 - Wto 04 Wrz, 2012 http://wiadomosci.gazeta....lokale=katowicepcs - Wto 04 Wrz, 2012 ta biedrona bedzie pekac w szwach )
u mnie akurat nawet sasiedzi, ktorzy maja chaty po 4 banki kupuja w biedronce a ostatnio przeniesli dzieci do panstwowej szkoly bo uwazaja, ze jest lepsza dla dzieciakow.
ja mieszkam tam gdzie sprzedaje a nie obokno name - Wto 04 Wrz, 2012
pcs napisał/a:
u mnie akurat nawet sasiedzi, ktorzy maja chaty po 4 banki kupuja w biedronce a ostatnio przeniesli dzieci do panstwowej szkoly bo uwazaja, ze jest lepsza dla dzieciakow.
Kryzys dopada nawet tych bogatychM - Wto 04 Wrz, 2012 W biedrze jest po prostu tanio...zefir - Wto 04 Wrz, 2012 kurde ja kupuje w Biedrze czy Lidlu bo sa tam rzeczy lepsze (pieczywo, serki, owoce morze, warzywa) a niektore przy okazji tansze niz w Tesco,Realu czy Carrefourze
bez kity Biedra juz przestala byc dyskontem z żarciem o smaku wiórów PiTT - Wto 04 Wrz, 2012 no i mistrz, brakowało tu biedry
są żabki, ale tam mają ceny o 30-40% wyższe niż w super/hipermarketach... głównie wkurza mnie cena browara którego dosyć często kupuję pod domem
ale absolutnymi mistrzami są "delikatesy" w których chooj grasuje, ale dumnie świecą szyldem
ostatnio taka rozmowa była w sklepie:
klient: ale u Was drogo
sprzedawca: bo mamy wysoki czynsz, wyższy niż mieszkańcy...
jakiś pacan z tego właściciela bo zamiast powiedzieć maruderowi żeby wypi#rdalał jak mu ceny nie pasują to strzala argumentami z dupy
biedy ogólnie tu nie ma, wychodząc na spacer można sobie obejrzeć przekrój najdroższej motoryzacji
lambo, ferarki, prosiaki, bentleye, preluda kondzia...
wczoraj widziałem jak typ zaparkował swoje czerwone ferrari centralnie na środku chodnika i ścieżki rowerowej... aż się prosi żeby jakiś rowerzysta zaparkował kamień centralnie w przedniej szybie takiego delikwenta kamil - Wto 04 Wrz, 2012 no niestety pajaców i "żabek" tu nie brakuje. Jedynie co to Biedry czy Lidla