stalowa waży dużo, klapy aluminiowej nie miała żadna wersja.Anonymous - Pon 16 Sty, 2012
Ps.chodziło o maskeJanusz - Pon 16 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
a ile wazy taka seryjna alu maska?? z 5 kg??
EmerytRs2 napisał/a:
stalowa waży dużo, klapy aluminiowej nie miała żadna wersja.
rabarbar napisał/a:
Ps.chodziło o maske
rabi, no przecież napisałeś o masce, wiec co się tłumaczysz
Cytat:
Maska aluminiowa ok 7,2 kg. (uzbrojona, razem z matą wygłuszająca, zamkiem, znaczkiem i dyszami spryskiwacza)
Anonymous - Pon 16 Sty, 2012 bo jemu albo jego trzeba ciągle tłumaczyćGeKo - Pon 16 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
a tak z ciekawosci zapytam-czy ktos wie jaka będzie różnica w wadze między maską z laminatu a seryjną aluminiową??
W przypadku poliestru i mat szklanych, 0,5-0,7kg na korzyść laminatu z seryjnym użebrowaniem.
Na epoxydzie i przekładkach 3kg.Anonymous - Pon 16 Sty, 2012 czyli tak jak myslałem
-w przypadku poliestru wystarczy sie dobrze odlac
-w przypadku epoksydu dobrze odlac+nalac mniej płynu do spryskiwaczakosmita - Pon 16 Sty, 2012 No właśnie, nie lepiej wrzucić lekki aku do bagażnika zamiast rzeźbić z tymi maskami ?GeKo - Wto 17 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
w przypadku epoksydu dobrze odlac+nalac mniej płynu do spryskiwacza
w AXie wchodzi jeszcze w grę Laxigen, bo nie ma w ogóle zbiornika na płyn do spryskiwaczy Anonymous - Wto 17 Sty, 2012 chyba nie ma takiej potrzeby,AX wazy tyle co statystyczna damska torebka
serio tam nie ma spryska??EmerytRs2 - Wto 17 Sty, 2012 po co aku? korbę można zamontować do wału.
zamiast płynu, rzucać śnieg na szybę.
wszytko jest dla ludzi.GeKo - Wto 17 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
serio tam nie ma spryska??
Jak go Baran w 2006 budował to nie zamontował A mojemu kumplowi przez 4 lata jakoś to wybitnie nie przeszkadzało. Ja się też przyzwyczaiłem, więc chyba nie będzie dalej
EmerytRs2 napisał/a:
dla Geko to żadna konkurencja przecież.
Dokładnie ja mam inny target.
Mógłbym zrobić to samo na poliestrach w podobnej kasie, ale nie chciałbym potem czytać że coś nie pasuje, prześwituje itp.
Tak czy siak, nawet na poliestrach i matach masa będzie niższa w stosunku do maski ze stali, to nie ulega wątpliwości. W przypadku alu bezsens.Anonymous - Wto 17 Sty, 2012 własnie sobie przypomniałem ze ja tez nie mam spryskiwaczaShymek - Wto 17 Sty, 2012 Dlaczego nie ma mnie na liście?
Pffffffff pier.dole biede - kupie se carbonową z R26R EmerytRs2 - Wto 17 Sty, 2012 Shymek zasada jest prosta. muszisz nazbierać chętnych
nikt dla jednej osoby nie kupi elementu i wykona kopyta
To samo się tyczy reszty osób.
Megane 2 -Maska
1.SzymekShymek - Śro 18 Sty, 2012 Hmmm a jak on zrobi już kopyto to czy zamiast kompozytów/laminatów moze do niego użyć włókna węglowego ?
Wziąłbym wtedy kilka na handel na ebayu