Może wstrzymaj sie jeszcze jakeis pół roku i wrócisz do tematu...
Jak kupowałem 206 Gti w tamtym czasie to wiedziałęm byłem przekonany, żę chce 206 GTi 206 GTi - czarny !!
Adam ma duzo racji...
Wydaje mi się że powinieneś poświęcić troche czasu na poznanie wszystkich samochodów które są w sferze zainteresowań. I choćby na naszym forum był użytkownik każdego z tych samochodów to i tak każdy to nie Ty.
Uważam że rozważanie który dopóki nie przejedziesz się każdym z tych samochodów jest bez sensu.
Dla mnie 50 tysi to tak astronomiczna kwota że chyba bym szukał samochodu dłużej niż Greg i Mick razem wzięci Gaydek - Nie 18 Sty, 2009
JIMEK napisał/a:
ja tam 100% rozumiem czemu Krzysiek nie chce r26. Zycie jest za krotkie zeby jezdzic tylko Renault i nie poznac swiata. Z calym szacunkiem za krotkie zeby jezdzic tylko Hondą. No i Peugeotem, Citroenem, Fordem, Fiatem, VW za krotkie zeby cale zycie jezdzic chocby tylko Bugatti, tylko Bentleyem, Ferrari, Lamborghini czy nawet MINI!!!
Chodzi o to ze dla Krzyska takie r26 to en-ju-di-ej NA MAKSA! non stop je oglada, sprzedaje, stoja mu przed oczami, przez sen wymieni wszystkie elementy r26 ktore sa identyczne ze zwykla abominacyjną meganka diesel. Wiadomo ze rozsadek kaze zostac przy marce bo o renault wie wszystko ale serce ciagnie w nieznane. Sam fakt ze serce ciagnie do VW to juz w ogole swiadczy o toksycznosci sytuacji - ale ten wybor bo bardzo racjonalny moze byc bardzo trafiony. Z GTI jest jeden nieracjonalny problem przez ktory sprzedal je moj znajomy po roku, palilo mu 19 - bo inaczej nim nie umial jezdzic. Kupil 120d zchipowal i jest 200 i rwd. Idac tropem odmiany ja tez bym mowiac miedzy nami wszedl w inny naped ale Free chce fwd wiec koniec tematu.
Nox, fanga w nos za alfe!
To kiedy Jimku drogi sprzedajesz Miniaka? Marek23 - Nie 18 Sty, 2009
CHRZANEK napisał/a:
O ile w zakupie wrx będzie konkurencyjny o tyle w eksploatacji wybacz ale róznica jesd na dzień dobry duża a po modach jeszcze większa...
Nie, no ziom, wrx nie pali więcej niż takie R26, nie wierże w to... Po drugie ja mam dizla, bo robię 3 razy tyle km co Free rocznie. Inaczej na pewno nie miałbym dizla.
CHRZANEK napisał/a:
Myślę że na mokrym torze to FWD nawet ma przewage nad RWD...
FWD wybacza, RWD jest bezlitosne...
Na torze nie ma bata, rwd rządzi. I piszę to pomimo, że mam fwd i sobie chwalę. A Krzysiek jeździ bardzo ładnie, mało używa lfb i myślę, że rwd by mu się spodobało...
Ja po prostu nie chcę, żeby kupił golfa Kamilbike - Nie 18 Sty, 2009 Freeman nie wiemjak u Ciebie jest z potomstwem ,czy jest jakies czy jakies w drodze, ale wez tez pod uwage ze w Golfie z tylu masz bardzo malo miejsca. Meganka byla z tylu srednio wygodna a Golf to wedlug mnie juz w ogole tragedia. Mowie tu na przykladzie tego ze wybierajac kiedys Meganke bylismy z ojcem w salonie VW i na tak samo ust fotelu kierowcy z tylu bylo sporo mniej miejsca. Najwiecej miejsca wedlug mnie ma Focus.
Pisze to tak na wszelki wypadek jakbys mial kogos z tylu wozic, a mialby nogi Anonymous - Nie 18 Sty, 2009
Gaydek napisał/a:
To kiedy Jimku drogi sprzedajesz Miniaka?
uuu... masz jeszcze jakies osobiste pytania? jak se zarobie i bede mial na cos naprawde lepszego bo tak to bez sensu. jesli bede w kraju to raczej awd a jak w LA rwd na bank... temat rzekaAnonymous - Nie 18 Sty, 2009
Cytat:
Freeman nie wiemjak u Ciebie jest z potomstwem ,czy jest jakies czy jakies w drodze, ale wez tez pod uwage ze w Golfie z tylu masz bardzo malo miejsca. Meganka byla z tylu srednio wygodna a Golf to wedlug mnie juz w ogole tragedia. Mowie tu na przykladzie tego ze wybierajac kiedys Meganke bylismy z ojcem w salonie VW i na tak samo ust fotelu kierowcy z tylu bylo sporo mniej miejsca. Najwiecej miejsca wedlug mnie ma Focus.
Pisze to tak na wszelki wypadek jakbys mial kogos z tylu wozic, a mialby nogi
dziecko przez pierwsza dekade mozna wozic nawet w miniaku z tylu
ps. jak jak juz wczesniej mowilem tez bym rozwazyl wrxa. krzychu przejedz sie, fajne auto.strick - Nie 18 Sty, 2009
Kamilbike napisał/a:
Golfie z tylu masz bardzo malo miejsca
Jakos tego nigdy nie zauwazyłem, a poza tym, jak czesto jezdzisz na tylnich fotelach swojego auta?Gotti - Nie 18 Sty, 2009 Pomijając mocno niską granicę cenową to ze wszystkich aut na polskie warunki wybrałbym golfa.
"Szybki", trwały, łatwo dostępne i tanie części, motor jak już nie jest to zaraz będzie znany wzdłuż i wszerz. Dodatkowo mając często do czynienia ze skrzynią DSG koniecznie szukałbym egz. z tą skrzynią. Jest na tak rewelacyjna i na tyle szybka, że nie warto męczyć się z manualem na codzień bo pojedziesz 3 razy w roku na tor. Ale to już kwestia tylko i wyłącznie upodobań.
CHRZANEK napisał/a:
Myślę że na mokrym torze to FWD nawet ma przewage nad RWD...
Bart - Nie 18 Sty, 2009
strick napisał/a:
Kamilbike napisał/a:
Golfie z tylu masz bardzo malo miejsca
Jakos tego nigdy nie zauwazyłem, a poza tym, jak czesto jezdzisz na tylnich fotelach swojego auta?
strick, dla Ciebie to powinien być istotny parametr - na taksę się fur z ciasnym wnętrzem nie nada
A Kamilrower przecież napisał - jeśli samochód ma służyć do wożenia np. dzieciarni to lepiej żeby miał z tyłu trochę przestrzeni.206 Gti - Nie 18 Sty, 2009 KUP KUP R26!!
http://pl.youtube.com/wat...feature=relatedFreeMan - Nie 18 Sty, 2009 Panowie 4x4 bedzie za dwa lata... teraz jeszcze fwd na 100%.Kamilbike - Nie 18 Sty, 2009 Strick pisalem to ze wzgledu na to ze jesli Freeman ma kogos wozic z tylu, to napewno wygodniej bedzie tej osobie w Focusie niz w Golfie.k-mart - Nie 18 Sty, 2009 Ale w takim razie nie rozumiem czemu R26 bylo w ankiecie jesli i tak nie wchodzi w gre??
Ja bym sobie zadnego z tych aut nie kupil, wolal bym cos fajnego do upalania a do bujaki byle co.Bad-i - Nie 18 Sty, 2009 ja bym kupil taki ktorym nie jezdzilem wtedy zawsze jest ciekawiej gaugan - Nie 18 Sty, 2009 jezdzilem pare dni temu golfem z dsg, mistrzostwo, chyba z tej grupy vw jest najbardziej komfortowy, przy dobrych osiagach