Bad-i - Śro 24 Wrz, 2008 powiem tyle, moja Pani po dzisiejszym powrocie z Litwy "wyrzuciła" Iphona. Jest na sprzedaz jako kolejny, niestety nerwy nie wytrzymały strick - Śro 24 Wrz, 2008 Ale co sie działo? Czemu nie pasował jej?Bad-i - Śro 24 Wrz, 2008 roaming, smsy, wybieranie numerow, itd. itpstrick - Sob 27 Wrz, 2008 Porównanie iPhona i Omni
http://www.fkn.pl/6,3685,1507649,1,1,artykul.htmlM - Sob 27 Wrz, 2008 Proponuje zrobic sobie porownanie na telepolis.pl i porownac rzeczywiste parametry techniczne, widac jak na dloni ze iphone przereklamowana lipa.strick - Sob 27 Wrz, 2008 Ale przynajmniej nie trzeba rysika w kieszeni szukac, i potem nim po wyswietlaczu jezdzic
eM bawołes sie iPhonem?M - Sob 27 Wrz, 2008 tak, bawiłem się.
DObrze napisales "bawiles", to nie telefon tylko droga zabawka i w dodatku przereklamowana.
Omnia ma powazne mankamenty jak np win mobile, tylko ze nie ma parametrow sprzed 2 lat jak iphone 3g.
Iphone vs omnia
Czas czuwania wg producenta (h) 300, omnia 500
Czas rozmów wg producenta (min) 240 , omnia 300
Dostępna pamięć (MB) 8GB/16GB omnia 8GB/16GB, 128 MB RAM, 256 MB ROM
Złącze kart pamięci nie omnia microSD
Aparat fotograficzny (param.) 2 Mpix, omnia 5 Mpix, autofocus, flash, stabilizacja,
Java Nie omnia java 2.0
Lipny GPS vs automapa,
brak usb vs usb
czy mozna iphonem krecic filmy? NIE, omnią mozna.
Ja juz nie kupie omni, czekam na jakis lepszy telefon.
Ale iphone? dzik - Sob 27 Wrz, 2008 eM, fanatykom apple nie przemowisz
iphone to gowne z doskonalym marketingiem, brak obslugi javy, mms, kagance producenta by nabijac mu za wszystko kase itd do niektorych posiadaczy nie przemowi.
U mnie po wielkiej pormocji zakupily w firmie iphone cztery osoby, dwie maja klapki na oczach pt apple, dwie pozostale kupily z ciekowosci. Dwa iphony sa na sprzedaz
bluetooth sluzy wylacznie do bezprzewodowej sluchawki, przesylanie plikow, udawanie modemu itp to funkcje ktore przerastaja iphone
PS. Mimo ze iphone ma dobre podstawy w postaci unixa potrafi sie wysypac, tlumaczenia fanatykow "cos zle robisz" Gotti - Sob 27 Wrz, 2008
eM napisał/a:
tak, bawiłem się.
DObrze napisales "bawiles", to nie telefon tylko droga zabawka i w dodatku przereklamowana.
Omnia ma powazne mankamenty jak np win mobile, tylko ze nie ma parametrow sprzed 2 lat jak iphone 3g.
Iphone vs omnia
Czas czuwania wg producenta (h) 300, omnia 500
Czas rozmów wg producenta (min) 240 , omnia 300
Dostępna pamięć (MB) 8GB/16GB omnia 8GB/16GB, 128 MB RAM, 256 MB ROM
Złącze kart pamięci nie omnia microSD
Aparat fotograficzny (param.) 2 Mpix, omnia 5 Mpix, autofocus, flash, stabilizacja,
Java Nie omnia java 2.0
Lipny GPS vs automapa,
brak usb vs usb
czy mozna iphonem krecic filmy? NIE, omnią mozna.
Ja juz nie kupie omni, czekam na jakis lepszy telefon.
Ale iphone?
żaden ze mnie fanatyk apple ale jak poważny człowiek może wykłócać się o aparat i możliwość kręcenia filmów, robienia zdjęć? Argumenty prosto z podstawówki. W obu telefonach tak czy siak będą gówniane i do niczego nie nadające się.
edit: pozajączkowałem.M - Sob 27 Wrz, 2008 no tak masz racje, jesli wyjmiemy krecenie "zdjec" z calego kontekstu to moze wygladac smieszne.Michał - Sob 27 Wrz, 2008 ja też sie dziwie dlaczego iphone tak zajebiscie dobrze się sprzedaje. Technologia jak 2 lata temu. Zgadzam się z em'em
Cytat:
żaden ze mnie fanatyk apple ale jak poważny człowiek może wykłócać się o aparat i możliwość kręcenia zdjęć? Argumenty prosto z podstawówki. W obu telefonach tak czy siak będą gówniane i do niczego nie nadające się.
dla mnie to co napisałeś jest smieszne. Dlaczego aparat ma nie robić " w miare " dobrych zdjęć ? Powiem ci więcej, dla mnie to jest MUS aby telefon robił "w miare" dobre zdjęcia.
Mam ponad 3 tysiące zdjęc z Platy. Gdyby nie dobry aparata + rodziałka + flash to dupa by była.
jaki ładny lkondziu w ciemnej placie aparatem z diodą tego nie zrobiszstrick - Sob 27 Wrz, 2008 Ciekawe ile razy jeszcze ktos powie ze nie da sie mms
DA SIE!Michał - Sob 27 Wrz, 2008 wyjmij telefon z pudełka i wyslij mmsa Gotti - Sob 27 Wrz, 2008
Michał napisał/a:
aparatem z diodą tego nie zrobisz
powiedział co wiedział. telefon jest do dzwonienia i to że omnia jest lepsza bo ma aparat który ma 5mpx (WOW, aż tyle co kompakty parę lat temu!) jest dosyć zabawne. Wychodzi na to, że głównie tym kierujecie się przy wyborze telefonu Michał - Sob 27 Wrz, 2008 jezu gotti.
a samochód jest tylko do jedzenia ??
jak tak to kup sobie malacza. Mało pali i jest tani. Troche bez sensu.
Wszystko sie bierze pod uwage. Ze telefon dzwoni to norma. Kazdy tak samo dzwoni. Ja patrze na dodatkowe funkcje , jak aparat i inne bzdety.