To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Poszukiwania terenówki/suva (2005-2008)

PiTT - Wto 08 Wrz, 2015

g klasa to przeciez terenowka...
i to calkiem sprawna tylko jak ktos napisal nie oznacza to ze jest komfortowe
podobno ten h6 w subaru jest ok, 245KM z 3l.

KarQ - Wto 08 Wrz, 2015

G klasa nie jest raczej komfortowa :]

Edit. Gdzieś mi wpadło w oczy "nie".

anjas - Wto 08 Wrz, 2015

PiTT, mój szef sprzedaje outbacka z 2005/2006 roku. Właściwie pierwszy właściciel, bo to była kiedyś jego służbówka, którą później wykupił. Z zewnątrz śmieć - poobcierany, syf i brud. Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok. Ostatnio jeździłem tym outbackiem i przyznaję, że całkiem OK. Dużo lepiej jeździ niż wygląda. Silnik 2.5. bez doładowania. Wydech dziurawy więc brzmi jak WRC :D
Myślę, że to mógłby być dobry samochód do nieprzejmowania się rysami.

Kamill - Wto 08 Wrz, 2015

Pitt tylko tak mówi. A i tak kupi coś błyszczącego i w miarę nowego ;)
Anonymous - Wto 08 Wrz, 2015

anjas napisał/a:
Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok.

Tak się psuje? :rotfl: Sorry, ale tyle kasy to starcza na utrzymanie kilku aut ;)

anjas - Wto 08 Wrz, 2015

Pewnie trochę się psuje a trochę go, znając życie, w warsztatach dymają. Zmieniał sprzęgło, robił silnik, standardowo zawieszenie itd. Podobno nawet kiedyś go po całości polakierował ale w życiu bym w to nie uwierzył patrząc na stan lakieru teraz.
siema - Wto 08 Wrz, 2015

anjas, ile za niego? Toż to chyba najlepsszy silnik do gazu ;) Mnie już przeszło ale zaraz sprzedam temat ziomkowi...
anjas - Śro 09 Wrz, 2015

Mowil, że będzie chciał wziąć jakieś 25 tysi. Ale pewnie da się negocjować.
Jakarti - Śro 09 Wrz, 2015

PiTT napisał/a:

nie ma szans :D
to auto jest bardziej sztywne niz Clio :D

moze jakas wersja outdoorowa bedzie terenowka..

PGmaster - Śro 09 Wrz, 2015

Landek z 2001 roku bardzo spoko samochod. Nasz ma przejechane ponad 300 tysi i absolutnie nic sie tam nie psuje (jakies duperelki ktore nawwt za bardzo po kieszeni nie biją). Ten samochod to wół roboczy. Jeździ po terenie, odsnieża plugiem w zime, wyrywa drzewa, ciaga przyczepy dwutonowe z cementem, jak trzeba to piachu sie przywiezie w bagazniku no i ostatnio wozi eMe na zawody. Nadaje sie do tego wszystkiego oprocz jezdzenia nim na codzien :D Tzn mozna i moj tata zrobil nim wiekszosc tych kilometrow, ale mnie meczy jak musze gdzies jechac dalej. Wyleczylem sie tez z szybkiej jazdy kiedys dawno temu przy wyprzedzaniu samochodu w koleinach bujnal mnie nieprzyjemnie na bok + pisk z czterech opon :D

EDIT
I spalanko z ema na plerach 10l/100

was79 - Śro 09 Wrz, 2015

Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:

nie ma szans :D
to auto jest bardziej sztywne niz Clio :D

moze jakas wersja outdoorowa bedzie terenowka..

Prostota konstrukcji wczesnych g, mnie jako inż, wprost zachwyca. Nie dziwię się, że to jest takie sprawne i tak trzyma cenę. Kolega właśnie rzeźbi po nocach krótkiego, to mu trochę pomagam.

lukp - Śro 09 Wrz, 2015

anjas napisał/a:
PiTT, mój szef sprzedaje outbacka z 2005/2006 roku. Właściwie pierwszy właściciel, bo to była kiedyś jego służbówka, którą później wykupił. Z zewnątrz śmieć - poobcierany, syf i brud. Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok. Ostatnio jeździłem tym outbackiem i przyznaję, że całkiem OK. Dużo lepiej jeździ niż wygląda. Silnik 2.5. bez doładowania. Wydech dziurawy więc brzmi jak WRC :D
Myślę, że to mógłby być dobry samochód do nieprzejmowania się rysami.

Jakis feralny model, ze laduje 8-10tys rocznie w niego.

Moj tato ma H6 Legacy 2004 i od 3 lat wydal jakies 5-6tys nie liczac olejow oczywiscie.

Ostatnio sprawdzany w MTS Dzierzoniow, nic nie ma do robienia, tylko bedzie chyba zmiana hebli z sti.

PiTT - Śro 09 Wrz, 2015

opowiadaj lepiej jak sti :D
wlasnie outback h6 wskoczyl na gore listy potencjalnych zamiennikow
nie chcę 2.5na, bo jest za słaby

Kamill - Śro 09 Wrz, 2015

PiTT napisał/a:
opowiadaj lepiej jak sti :D
wlasnie outback h6 wskoczyl na gore listy potencjalnych zamiennikow
nie chcę 2.5na, bo jest za słaby

H6 jest spoko z tego co czytałem, zawsze z pełnym wypasem, dodatkowo jest kilka różnic miedzy pozostałymi outbackacmi (teraz już nie pamietam co) chyba inna skrzynia i zawieszenie?
Wiem też że wersja US nie ma z tyłu pneumatycznego zawieszenia, tylko zwykłe mechaniczne.
Wpasował by się idealnie w twoje potrzeby wg mnie, dodatkowo dla mnie fajnie wygląda, dobrze sie prowadzi jak na taki prześwit.

lukp - Śro 09 Wrz, 2015

PiTT 2min od Ciebie możesz potestowac :)

http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6yacTn.html