PiTT - Wto 08 Wrz, 2015 g klasa to przeciez terenowka...
i to calkiem sprawna tylko jak ktos napisal nie oznacza to ze jest komfortowe
podobno ten h6 w subaru jest ok, 245KM z 3l.KarQ - Wto 08 Wrz, 2015 G klasa nie jest raczej komfortowa
Edit. Gdzieś mi wpadło w oczy "nie".anjas - Wto 08 Wrz, 2015 PiTT, mój szef sprzedaje outbacka z 2005/2006 roku. Właściwie pierwszy właściciel, bo to była kiedyś jego służbówka, którą później wykupił. Z zewnątrz śmieć - poobcierany, syf i brud. Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok. Ostatnio jeździłem tym outbackiem i przyznaję, że całkiem OK. Dużo lepiej jeździ niż wygląda. Silnik 2.5. bez doładowania. Wydech dziurawy więc brzmi jak WRC
Myślę, że to mógłby być dobry samochód do nieprzejmowania się rysami.Kamill - Wto 08 Wrz, 2015 Pitt tylko tak mówi. A i tak kupi coś błyszczącego i w miarę nowego Anonymous - Wto 08 Wrz, 2015
anjas napisał/a:
Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok.
Tak się psuje? Sorry, ale tyle kasy to starcza na utrzymanie kilku aut anjas - Wto 08 Wrz, 2015 Pewnie trochę się psuje a trochę go, znając życie, w warsztatach dymają. Zmieniał sprzęgło, robił silnik, standardowo zawieszenie itd. Podobno nawet kiedyś go po całości polakierował ale w życiu bym w to nie uwierzył patrząc na stan lakieru teraz.siema - Wto 08 Wrz, 2015 anjas, ile za niego? Toż to chyba najlepsszy silnik do gazu Mnie już przeszło ale zaraz sprzedam temat ziomkowi...anjas - Śro 09 Wrz, 2015 Mowil, że będzie chciał wziąć jakieś 25 tysi. Ale pewnie da się negocjować.Jakarti - Śro 09 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
g klasa to przeciez terenowka...
nie ma szans
to auto jest bardziej sztywne niz Clio
moze jakas wersja outdoorowa bedzie terenowka..PGmaster - Śro 09 Wrz, 2015 Landek z 2001 roku bardzo spoko samochod. Nasz ma przejechane ponad 300 tysi i absolutnie nic sie tam nie psuje (jakies duperelki ktore nawwt za bardzo po kieszeni nie biją). Ten samochod to wół roboczy. Jeździ po terenie, odsnieża plugiem w zime, wyrywa drzewa, ciaga przyczepy dwutonowe z cementem, jak trzeba to piachu sie przywiezie w bagazniku no i ostatnio wozi eMe na zawody. Nadaje sie do tego wszystkiego oprocz jezdzenia nim na codzien Tzn mozna i moj tata zrobil nim wiekszosc tych kilometrow, ale mnie meczy jak musze gdzies jechac dalej. Wyleczylem sie tez z szybkiej jazdy kiedys dawno temu przy wyprzedzaniu samochodu w koleinach bujnal mnie nieprzyjemnie na bok + pisk z czterech opon
EDIT
I spalanko z ema na plerach 10l/100was79 - Śro 09 Wrz, 2015
Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
g klasa to przeciez terenowka...
nie ma szans
to auto jest bardziej sztywne niz Clio
moze jakas wersja outdoorowa bedzie terenowka..
Prostota konstrukcji wczesnych g, mnie jako inż, wprost zachwyca. Nie dziwię się, że to jest takie sprawne i tak trzyma cenę. Kolega właśnie rzeźbi po nocach krótkiego, to mu trochę pomagam.lukp - Śro 09 Wrz, 2015
anjas napisał/a:
PiTT, mój szef sprzedaje outbacka z 2005/2006 roku. Właściwie pierwszy właściciel, bo to była kiedyś jego służbówka, którą później wykupił. Z zewnątrz śmieć - poobcierany, syf i brud. Ale podobno pakuje w niego regularnie 8-10 tysi rocznie, żeby mechanicznie było ok. Ostatnio jeździłem tym outbackiem i przyznaję, że całkiem OK. Dużo lepiej jeździ niż wygląda. Silnik 2.5. bez doładowania. Wydech dziurawy więc brzmi jak WRC
Myślę, że to mógłby być dobry samochód do nieprzejmowania się rysami.
Jakis feralny model, ze laduje 8-10tys rocznie w niego.
Moj tato ma H6 Legacy 2004 i od 3 lat wydal jakies 5-6tys nie liczac olejow oczywiscie.
Ostatnio sprawdzany w MTS Dzierzoniow, nic nie ma do robienia, tylko bedzie chyba zmiana hebli z sti.PiTT - Śro 09 Wrz, 2015 opowiadaj lepiej jak sti
wlasnie outback h6 wskoczyl na gore listy potencjalnych zamiennikow
nie chcę 2.5na, bo jest za słabyKamill - Śro 09 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
opowiadaj lepiej jak sti
wlasnie outback h6 wskoczyl na gore listy potencjalnych zamiennikow
nie chcę 2.5na, bo jest za słaby
H6 jest spoko z tego co czytałem, zawsze z pełnym wypasem, dodatkowo jest kilka różnic miedzy pozostałymi outbackacmi (teraz już nie pamietam co) chyba inna skrzynia i zawieszenie?
Wiem też że wersja US nie ma z tyłu pneumatycznego zawieszenia, tylko zwykłe mechaniczne.
Wpasował by się idealnie w twoje potrzeby wg mnie, dodatkowo dla mnie fajnie wygląda, dobrze sie prowadzi jak na taki prześwit.lukp - Śro 09 Wrz, 2015 PiTT 2min od Ciebie możesz potestowac