EmerytRs2 - Wto 13 Wrz, 2011 hahaha
i teraz moje 3gr
jak masz z tyłu twardy tył a z przodu miekko, to masz mega skoczka.
przodem pływasz jak po morzu i jest to mega niebezpieczne.
przy szybszej jeździe w zakręcie lecisz...bo masa przodu powoduję że odkelja Ci się.
przy odwrotnej konfiguracji zrobi się nadsterownie.
obydwa przykłady przy obniżeniu.
musisz też brać pod uwagę twardość sprężyn
rozłożenie masy auta, napęd.kubas - Wto 13 Wrz, 2011 Janusz nie taka czysta fizyka z tym obniżaniem. Tak jak pisałem jak obniżysz za bardzo przód to będziesz miał pozytyw w zakręcie. Miniac już pisał, o przypadkach gdzie obniżony samochód zostaje objechany przez handlowca w seryjnej fabi. Nie liczy się tylko ustawienie statyczne zawieszenia, dużo ważniejsze jest jak zawias zachowuje się w zakręcie. Do tego dochodzi jeszcze ustawienie zbieżności/rozbieżności, na forum jest pare postów z których da się już dużo wywnioskować. Ale że nasza wyszukiwarka na forum jest najgorsza na świecie to się nie dziwie że nikt nic nie może znaleźć.
Emeryt jak zwykle nic nie zrozumiałem z twojego posta. "Jak masz z tyłu twardszy tył" Janusz - Wto 13 Wrz, 2011
Cytat:
Janusz nie taka czysta fizyka z tym obniżaniem. Tak jak pisałem jak obniżysz za bardzo przód to będziesz miał pozytyw w zakręcie. Miniac już pisał, o przypadkach gdzie obniżony samochód zostaje objechany przez handlowca w seryjnej fabi. Nie liczy się tylko ustawienie statyczne zawieszenia, dużo ważniejsze jest jak zawias zachowuje się w zakręcie. Do tego dochodzi jeszcze ustawienie zbieżności/rozbieżności, na forum jest pare postów z których da się już dużo wywnioskować. Ale że nasza wyszukiwarka na forum jest najgorsza na świecie to się nie dziwie że nikt nic nie może znaleźć.
wiem, ale jakbyśmy sie mieli tak dogłębnie zając tym tematem to by nam forum niestarczyło, bo co samochód to inaczej będzie i musilibysmy po kolei na przykładzie każdej fury to analizować uwzględniając jej konstrukcje zawieszenia. Ale tak czy siak fizyki nie oszukasz, wiec moje teorie przejdą, trochę mogą tam namieszać te wszystkie niuanse o których piszesz, ale główny trend będzie zachowany Greg - Wto 13 Wrz, 2011 Wystarczy odpalić Dirt'a 2 albo Shift'a 2 i się pobawić nastawami. Kamill - Wto 13 Wrz, 2011
kubas napisał/a:
... Tak jak pisałem jak obniżysz za bardzo przód to będziesz miał pozytyw w zakręcie. Miniac już pisał, o przypadkach gdzie obniżony samochód zostaje objechany przez handlowca w seryjnej fabi...
Nie bardzo rozumie jak by to miało wyglądać. Przecież im bardziej obniżasz przy niezależnym zawieszeniu w większości przypadków zwiększa sie negatyw statyczny, wiec nie wiem jak przy większym negatywie statycznym mogł by sie nagle w zakręcie zrobić pozytyw ?ictus - Wto 13 Wrz, 2011 Kamill, Kamill - Wto 13 Wrz, 2011
Dzieki za wyjasnienie, teraz jest to jasne.
Znalazłem jeszcze cos takiego, troche rozjaśnia.
EmerytRs2 - Wto 13 Wrz, 2011
kubas napisał/a:
"Jak masz z tyłu twardszy tył"
pisałęm na szybko, i wiedziałęm :D:D usun tył i jest ok Anonymous - Wto 13 Wrz, 2011
kubas napisał/a:
na forum jest paru pedałów
FTW M - Śro 14 Wrz, 2011
kubas napisał/a:
Ale że nasza wyszukiwarka na forum jest najgorsza na świecie to się nie dziwie że nikt nic nie może znaleźć.
To nie jest prawda. Wyszukiwarka ma pełny indeks i jest na bieżąco.
Może problem z obsługą?kubas - Śro 14 Wrz, 2011
M napisał/a:
kubas napisał/a:
Ale że nasza wyszukiwarka na forum jest najgorsza na świecie to się nie dziwie że nikt nic nie może znaleźć.
To nie jest prawda. Wyszukiwarka ma pełny indeks i jest na bieżąco.
Może problem z obsługą?
No dobra coś się poprawiło. Może to kwestia że forum się tak rozrosło i ma miliony postów. Trzeba by kiedyś popracować nad podklejeniem ważnych postów. Albo akutalizacją pierwszych postów w ważnych tematach.M - Śro 14 Wrz, 2011 Nie coś Kubasie tylko wyszukiwarka pracuje tak jak powinna.
Co to podklejania postów - ktoś musi tę pracę wykonać
Cytat:
Szukaj Słów Kluczowych:
Możesz używać AND aby określać, które słowa muszą znaleźć się w wynikach, OR dla tych, które mogą się tam znaleść i NOT dla tych, które nie mogą wystąpić. Znak * zastępuje dowolny ciąg znaków.
Żeby wyszukać wyrażenie, wpisz je pomiędzy "cudzysłowiami"
Nie będą znalezione znaki specialne, za wyjątkiem: @ . - _
kubas - Śro 14 Wrz, 2011
M napisał/a:
Co to podklejania postów - ktoś musi tę pracę wykonać
wykonałbym to w dziale technicznym ale nie mam do tego uprawnień M - Śro 14 Wrz, 2011 True.was79 - Śro 14 Wrz, 2011 eMie działaj, moderatorem przypisanym jest dzik, a on ma ostatnie logowanie: Pon 18 Lip, 2011