To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jabłko Kącik

M - Czw 14 Lut, 2013

Spoko, ja tylko się uśmiecham jak czytam "nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś chce zapłacić" :)
Co do iphonów, ja to widzę tak:

Marketingowcy appla zrobili iphona elitarnym w przypadku biednego w telefony (niegdyś) amerykańskiego rynku, to się przyjeło i rzutem na taśmę ta elitarność zaczęła być wtłaczana do europy/polski. Nie zapomnę jak koledzy z pomarańczy gdy owa firma wprowadzała iphona na rynek - mieli prikaz zeby o dwunastej w nocy stać w sztucznych kolejkach pod salonami że niby taki tłok po iphony jest :lol2: (to nie żart)
I teraz najwyraźniej część ludzi wzdyma na tych kabotynów którzy dali się złapać na te sztuczną falę i się z nich obśmiewa - taki afront dla tej całej quasi subkultury opartej wokół drogich gadżetów.

Akcja-reakcja.
A rzeczy są dla ludzi i tyle, zgadzam się że niema co się tym zajmować.

Anonymous - Czw 14 Lut, 2013

Mnie wali zupełnie to telefonowe hejtowanie,dali galaxy to brałem (ajfonów akurat nie było),ale ostatnio dwoch zagorzałych fanów ajfonów udowadniało mi jaki to huyowy tel mam,całą swoją wiedze o samsungach opierali na info z netu i posiadanych kilka lat temu telefonach z klawiaturą
PiTT - Czw 14 Lut, 2013

no to trafiłeś na idiotów, bo galaxy 2 to na serio bardzo dobry sprzęt i w porównania u np. iphonem 4s nie wypada gorzej... a nawet nie wiem czy nie lepiej :)
natomiast to faktycznie są zupełnie inne sprzęty, ajfon jest ładnie wykonany a urządzenia na androidzie po prostu kawałek plastiku który jest bardzo wszechstronny
kwestia priorytetów, każdy wybiera to co mu akurat jest potrzebne

Michał - Czw 14 Lut, 2013

nie ukrwyam, ze zawsze ciekawiło mnie porównanie pieca do maca w kwestii pracy/renderu avików i animacji. Ostatnio na taki test trafiłem niechcący i troche mi kopara opadła.
http://www.youtube.com/watch?v=meX6UxWtcW8
ja rozumiem różnice parunastu % na korzyść któregoś z laptopów, ale różnica wyszła dokladnie 469% na korzyść PC , który jest tańszy o 600 dolarów .
:lol2:

PiTT - Czw 14 Lut, 2013

mi się wydawało że na macach głównie pracuja muzycy... to chyba nieco inna działka niż "animatorzy" :D
Michał - Czw 14 Lut, 2013

1. na filmie nie ma nic o animacji
2. mac'i to były kompy typowo do montazu a nie do muzyki (do muzyki :rotfl: :rotfl: )
3. jeszcze do niedawna jedynym dobrym programem do montazu był Final Cut Pro który tylko był na Mac'ach - wszystkie studia , generalnie cały swiat siedział na mac'ach i montował na tym systemie bo nie było nic innego. Pecetowski premier dopiero sie rozwijał. Sytuacja zmieniła sie dosłownie pare 2-3 lata temu ( mimo ze studia tv dalej siedzą na FCP i na mac'ach bo nie bedą wymieniać całego systemu montażowego - "NLE" )

mac do muzyki - dobre dobre :rotfl:

Wracając - nieważne czy do muzyki czy nie - 450% różnicy na tańszym kompie.

PiTT - Czw 14 Lut, 2013

nawet nie oglądałem tego co wkleiłeś :D
tak po prostu mi się kojarzyło że wiele osób korzysta z maców do muzy i obróbki fotek
a czemu śmiejesz się z muzyki na macu? z tego co kojarzę to nawet nasz forumowy kolega ogarnia wszystko na macu i chyba nie narzeka :)

Bonczek - Nie 17 Lut, 2013

Bardzo lubię ten temat :]
M - Nie 17 Lut, 2013

A jeszcze przypomniało mi się że 99% ludzi w firmach klienckich którzy posiadali maca lub tylko iphona było dość nietypowe w zachowaniu - tzn typ rozkapryszonego gówniarza który musi mieć wszystko tu i teraz i jest najważniejszy na świecie.
(Nie była to grupa reprezentatywna) ale tylko takie moje spostrzeżenie.
To przy okazji także osoby bardzo zadbane, dobrze ubrane etc.

M, coś w tym jest. Ludzie z najnowszym Samsungiem zazwyczaj kiepsko ubrani, rozwalone i brudne buty, niepotrafiący przekazać swoich myśli, tłuste włosy, rozciągnięty sweterek, kiepski gust, no i oczywiście przekonani o tym, że sami wybrali to co najlepsze - i nie jest to złośliwość, tylko wynik obserwacji ludzi u mnie w firmie.
Michał - Nie 17 Lut, 2013

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
M - Nie 17 Lut, 2013

:lol2:
Co zrobić, takie życie :lol2:

Ano ;)
Kenet - Nie 17 Lut, 2013

Jakby co u mnie w firmie złocimy iPhone'y, ewentualnie mamy nowe już pozłocone ;D
karoluPL - Pią 22 Lut, 2013

Kenet,

tak ;D ?