To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Sciganie trochę inaczej :-)

zefir - Sob 06 Lip, 2013

a dzis wpadlo 5 km @ 26:50 :)

umieram :faja: :faja:

bizon - Sob 06 Lip, 2013

coraz lepiej zef :)
Vlodarsky - Nie 07 Lip, 2013

Bonczka trochę podciągnąłem po okolicy :)
Następnym razem będzie lepiej !
http://www.endomondo.com/...2758796/1755618

faldzip - Nie 07 Lip, 2013

Vlodarsky napisał/a:
Bonczka trochę podciągnąłem po okolicy :)
Następnym razem będzie lepiej !
http://www.endomondo.com/...2758796/1755618

A po rowerze Marek uznal, ze juz sie rozgrzal i moze poplywac, wiec przeplynal 750km ze srednia przedkoscia 2 machów xD
http://www.endomondo.com/...2976921/1755618

was79 - Nie 07 Lip, 2013

ah ten vlodarsky zawsze wiedziałem, że w sporcie stać go na wiele :D
Vlodarsky - Nie 07 Lip, 2013

Spokojnie :) właśnie otworzyłem zimny kapselek, wcinam chipsy i wieczorkiem idę biegać jak się ochłodzi :)
was79 - Nie 07 Lip, 2013

zefir napisał/a:
a dzis wpadlo 5 km @ 26:50 :)

umieram :faja: :faja:

Generalnie biegam, bo jestem gruby, po wakacyjnym żarełku granice 90kg, ale dzisiaj zmotywowałeś mnie do próby, jak jestem w stanie pobiec na 5 km i moja gruba dupa zrobiła 25:16 ;D

Bonczek - Nie 07 Lip, 2013

Marek jesteś kosmitą jak to mówią ;D
bizon - Nie 07 Lip, 2013

Marek jest hardkorem i ma 4 certyfikaty ;D
Szacun, skąd Ty tą kondycje bierzesz? :)

Vlodarsky - Pon 08 Lip, 2013

chipsy i browar...
faldzip - Pon 08 Lip, 2013

Vlodarsky napisał/a:
chipsy i browar...

kurde tez to stosuje, ale jakos u mnie nie dziala, bo wczoraj 5km w 31:48 :(

Vlodarsky - Pon 08 Lip, 2013

pewnie za dużo chipsów a za mało piwa... potestuj różne proporcje !
Kamill - Wto 09 Lip, 2013

W lidlu jakies stroje dla pedauf będą na dniach, jak by ktoś chciał lajkry do biegania albo koszulke lub pulsometr.
bizon - Wto 09 Lip, 2013

W zakresie sprzętu jakiś czas temu zdecydowałem się na Garmina 310XT. Jeśli ktoś szuka pro sprzętu treningowego to zdecydowanie polecam. Wcześniej użytkowany telefon z pasem POLARa czy pulsometr Sigmy nie mają podejścia. Jeśli chodzi o wygodę i monitoring.
Walle - Wto 09 Lip, 2013

Wybaczcie, ale śmieszne jest parcie na sprzęt, te wszystkie Garminy, Polary itp, szczególnie u początkujących amatorów - piszę ogólnie, ze swoich obserwacji. Jak patrzę podczas zawodów na gości/laski obwieszone uchwytami na ajfony, słuchawkami, busolami na rękach, oblepione plastrami, ubrane w super hiper skarpety.....To po prostu zbiera mi się na śmiech.

Do biegania wystarczą dobre buty, strój z oddychających materiałów i zegarek elektroniczny. That's all.

Naprawdę polecam bieganie w stylu free - nie w stylu techno. Te wszystkie ajwaje macie na codzień. Bieganie powinno mieć siłę uwolnić Was na godzinę, dwie od tego całego technologicznego gówna.

Treningi w zeszłym tygodniu robiłem w okolicach Drawska Pomorskiego, w hotelu jeszcze wszyscy spali, kiedy o 6:00 rano wybiegałem na łąki, pola, w głąb lasu. Słuchałem tylko przyrody i swojego organizmu, nie miałem na uszach żadnych pieprzonych słuchawek, a widok uprzyjemniała mi piękna okolica. Za towarzyszy miałem zające i ptaki na drzewach + jeden leniwy bocian patrzący się jak na UFO.... :) To jest bieganie w czystej postaci, bez asfaltu, bez słuchawek, bez gadżetów. Wiem do czego służy pulsometr i mam takowy, ale używam tylko wtedy kiedy robię szybkie odcinki tempowe, a i to nie zawsze. Znam swój organizm na tyle, że nie potrzebuję wiecznego monitoringu......